Over benchmarking

De prestaties van uw property vergelijken met die van uw branchegenoten.

Dankzij benchmarking kunt u uw gegevens vergelijken met verzamelde branchegegevens van andere bedrijven die hun gegevens delen. Hierdoor beschikt u over waardevolle context, waardoor u zinvolle doelen kunt stellen en u inzicht krijgt in trends die zich in uw branche voordoen. Ook kunt u zien hoe u het doet in vergelijking met de concurrentie.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Benchmarkingrapporten weergeven

Benchmarkingrapporten weergeven:
  1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Doelgroep > Benchmarking.

Benchmarks selecteren

Aan de hand van een menu in de benchmarkingrapporten kunt u kiezen uit ruim 1600 branches. U kunt uw gegevens verfijnen op basis van locatie en selecteren uit zeven klassegrootten voor het verkeer, waardoor u uw property kunt vergelijken met andere property's uit uw branche met een vergelijkbaar verkeersniveau. U kunt bijvoorbeeld uw property vergelijken met alle property's in Nederland uit de branche voor hotels en accommodatie, die dagelijks tussen de 500 en 1000 sessies hebben.

Beschikbare gegevens

Benchmarkinggegevens zijn beschikbaar voor elke waarde van de volgende dimensies:

• Standaardkanaalgroepering (d.w.z. Sociaal, Direct, Verwijzing, Organisch zoeken, Betaald zoeken, Display en E-mailkanalen)
  • Locatie (Land/gebied)
  • Apparaat (desktop, mobiel of tablet)

U kunt uw gegevens vergelijken met benchmarks voor de volgende statistieken:

• Sessies (het aantal sessies)
  • % nieuwe sessies
  • Nieuwe sessies (het aantal sessies van nieuwe gebruikers)
  • Pagina's/sessie
  • Gem. sessieduur
  • Bouncepercentage

Volgende stappen