Giv hver videoannonce en voiceover med den nye oplæsningsfunktion i Google Ads

20. juli 2022

Vi lancerede for nylig en ny funktion i Google Ads, der giver dig mulighed for at tilføje en voiceover i dine YouTube-videoannoncer ved hjælp af Googles oplæsningsteknologi.

I forbindelse med annoncering på YouTube er lyd din superkraft, der kan få brugerne til at være opmærksomme og skride til handling. Vi har undersøgt tusindvis af annoncer på YouTube for at finde ud af, hvad der skaber resultater, og vores undersøgelse viser, at lydelementer som musik, lydeffekter og voiceover bidrager væsentligt.

Lydelementer er altså vigtige, men det kan være en udfordring af skabe eller ændre voiceover. Derfor har vi sat os for at gøre det nemt og hurtigt at sørge for, at alle annoncer har en voiceover af høj kvalitet. Denne nye funktion drives af Googles AI-teknologier, og den konverterer tekstinput til tale, der lyder naturligt. Derefter kan du overlejre den på en YouTube-video.

Disse voiceovers er meget tæt på menneskelig tale og er optimeret til annoncering. Vi har samarbejdet med tekstforfattere og annonceringseksperter om at identificere almindelige voiceoverstilarter hos en række forskellige branchekategorier og brandfigurer. Derefter modellerede vi disse stilarter på 5.000 YouTube-annoncer for at udvikle 7 forskellige stemmer.

A mock showing the experience of adding a voice-over to a YouTube ad in Google Ads.

Stemmerne er tilgængelige direkte i aktivsamlingen i Google Ads. Du skal blot indtaste dit manuskript, vælge din foretrukne stemme og med et enkelt klik overlejrer vi din voiceover på din video. Du kan prøve flere forskellige muligheder, enten med forskellige manuskripter eller forskellige stemmer, og eksperimentere for at finde, hvilken kombination der fungerer bedst i forhold til dine mål.

Lyt til denne videoannonce for Sony. Sony-teamet valgte en voiceover til deres 15- og 30-sekunders videoannoncer og viste ved hjælp af Videoeksperimenter, at annoncen med voiceover skabte 25 % højere annonce-erindring og 50 % lavere pris pr. brandpåvirket bruger end det originale aktiv, der kun indeholdt baggrundsmusik.1

"Inden Googles voiceover-funktion blev tilgængelig, indeholdt halvdelen af vores annoncemateriale ikke voiceover", siger Maya Wasserman, Head of Marketing for Home Entertainment and Sound hos Sony Electronics. "Nu, hvor vi har implementeret denne funktion, kan vi se, hvor virkningsfuld fortælling kan være, og resultaterne har oversteget vores forventninger og forretningsmål."

Som marketingmedarbejdere forstår vi behovet for at repræsentere jeres brand på en autentisk måde ved at vælge en stemme, der legemliggør brandets personlighed og resonerer med jeres målgruppe. Derfor tilbyder vi, at man kan vælge mellem 7 forskellige stemmer (4 mandestemmer og 3 kvindestemmer) på engelsk (USA). Disse stemmer repræsenterer forskellige figurer, stemmeklange, stemmeprojektioner og talestile, hvilket giver dig mulighed for at vælge den helt rigtige stemme til dit annoncemateriale. Hvis dit brand f.eks. udstråler luksus, afslapning eller varme, kan en blød barytonstemme eller en stemme med afslappet klang være et godt valg. Hvis dit brand derimod sigter mod at nå ud til en yngre målgruppe, kan en ungdommelig, uformel og munter stemme være det rigtige valg. Vi opfordrer dig til at udforske alle de stemmer, der er tilgængelige i Google Ads.

Ud over engelsk tilbyder vi i øjeblikket generelle oplæsningsstemmer på følgende sprog: Filippinsk, fransk, hindi, indeonesisk, koreansk, malaysisk, mandarin, spansk og svensk. Vi planlægger at tilføje flere stemmer og sprog i fremtiden.

Lydelementer skaber en udbytterig sensorisk oplevelse, der hjælper brugerne med at være opmærksomme på YouTube, hvor de fleste ser videoer med lyden slået til. Lydelementer hjælper med at forbedre din effektivitet, når de bruges til at supplere og underbygge det, der sker på skærmen. Du kan få hjælp til at komme i gang ved at gå til Hjælp til Google Ads.

Opslået af Prithvi Prabhakar, Product Manager, YouTube Ads og Sheenam Maheshwari, Product Manager, Google Assistant

1. Kilde: Google Ads-data, 9/8/21-10/4/21