Trimma videor till sex sekunder långa bumperannonser med maskininlärningsverktyg

26 oktober 2022

Trimma video, verktyget som konverterar en lång video till korta 6-sekundersvideor, är nu tillgängligt globalt i Google Ads och gör det enkelt för annonsörer att skapa bumperannonser. Verktyget bygger på en maskininlärningsmodell som identifierar viktiga scener och varumärkeselement i originalvideon och anpassar dem till kortare format.

Att lägga till en bumperannons i en videoräckviddskampanj ger många fördelar, som större räckvidd och effektivitet och bättre annonsigenkänning. Du kan gynnas av att använda bumperannonser även om ditt mål är att generera konverteringar. Annonsörer som körde videoåtgärdskampanjer och senare använde två eller fler varumärkesannonsformat med CPM (till exempel bumperannonser) fick i genomsnitt 9 % fler konverteringar.

YouTube är en plattform som tillåter flera format – det är inte bara en särskild typ av innehåll som ger bra resultat. Kreatörer använder olika format för att berätta sina historier och fördjupa kontakten med målgruppen. Det bör också varumärken göra. Det innebär till exempel att använda videor i långt format, vilket är särskilt effektivt på tv, och stående videor i kort format, som är vanligast för mobila enheter. Med verktyget Trimma video kan varumärken åstadkomma detta snabbare.

År 2019 lanserade vi en betaversion av verktyget med namnet Bumper Machine. Verktyget har hjälpt hundratals varumärken att öka sin räckvidd, frekvens och effektivitet genom att enkelt generera sex sekunder långa bumperannonser. Det nya verktyget innehåller flera förbättringar jämfört med betaversionen Bumper Machine, till exempel en förbättrad maskininlärningsmodell som är bättre på att välja vilka videoklipp som kan anpassas till kortare format och ett gränssnitt med mer lättanvända redigeringsfunktioner.

A screen recording of the trim video tool in Google Ads shows the process of selecting, reviewing and uploading ads that are trimmed into 6-second bumper ads
Verktyget Trimma video visar hur du väljer en längre video att trimma, granskar trimmade videor, redigerar videor vid behov och laddar upp dem till en kampanj.

Du kan använda det här verktyget när du inte har en sex sekunder lång bumperannons till din kampanj, när du vill köra experiment som jämför olika versioner och när du är ute efter nya idéer för framtida annonser. Det är lätt att komma åt verktyget från tillgångsbiblioteket i Google Ads. Där hittar du också andra verktyg för att skapa videor och göra befintliga videor mer effektiva för YouTube, till exempel genom att skapa videor med hjälp av en mall ochlägga till voiceover i videor .

Läs mer om hur du trimmar videor i Google Ads i hjälpcentret.

Upplagt av Prithvi Prabhakar, Product Manager, YouTube Ads