En bedre streamingoplevelse med færre annoncepauser og andre nyheder

14. december 2023

Ifølge Nielsen har YouTube nu i snart et år været den mest sete streamingtjeneste i USA.

Hver dag har YouTube-seere adgang til en løbende opdateret samling indhold, som omfatter alt lige fra indhold fra verdens mest populære youtubere til musikvideoer, NFL Sunday Ticket samt film og serier, der kan ses uden betaling. På YouTube har seerne med andre ord adgang til indhold af enhver art via enhver skærmtype.

I takt med udviklingen med hensyn til måden, hvorpå seerne ser indhold på YouTube, tilføjer vi endnu flere nye funktioner, som gør streamingoplevelsen mere nyttig for såvel seere som annoncører.

Færre annoncepauser

Seerne forventer en forskellig annonceoplevelse, alt efter hvilken type indhold de ser. Når det gælder længerevarende indhold på tv-skærme, foretrækker 79 % af seerne, at videoannoncerne vises i grupper frem for mere jævnt fordelt i løbet af videoen.1

For at give seerne en mere strømlinet oplevelse på husets største skærm har vi med udgangspunkt i denne præference testet indhold med færre, men længere annoncepauser, og tidlige tests på forbundet tv (CTV, connected TV) har vist, at over halvdelen af de YouTube-brugere, der streamer via CTV, tegnede sig for 29 % længere visningssessioner inden næste annoncepause.2

Gif of an ad with a note "Fewer ad breaks for this long video"

Nu kan brugere i hele verden glæde sig over disse forbedringer med hensyn til visse typer længerevarende indhold på forbundet tv.

Vores undersøgelser viser også, at de fleste seere hellere vil vide, hvor lang tid der resterer af annoncepausen, end hvor mange annoncer der bliver vist. Med lanceringen af disse ændringer, som udrulles inden længe, får seerne mulighed for at se, hvor lang tid der resterer af pausen, og de kan også vælge at springe videre til indholdet.

Shorts-annoncer på husets største skærm

For lidt over et år siden lancerede vi YouTube Shorts-videoer på husets største skærm.

Siden da er seertallet eksploderet, og antallet af visninger af YouTube Shorts-videoer på forbundet tv er steget med over 100 % på verdensplan fra januar til september 2023.3

For at gøre det lettere at nå ud den rette målgruppe for brands, uanset hvor brugerne ser Shorts-videoer, lancerer vi nu Shorts-annoncer på CTV globalt.

Shorts-annoncer på forbundet tv er kendetegnet ved samme seeroplevelse som den, der kendes fra mobilenheder, og seerne kan bruge deres fjernbetjening til at klikke sig videre fra annoncerne på samme måde som med en hvilken som helst anden Shorts-video.

Som annoncører kan man nemt få mulighed for at vise Shorts-annoncer på tv via kampagner af typen "Video – rækkevidde", videovisningskampagner og Shorts-specifikke kampagner, eksempelvis YouTube Select Shorts, First Position on Shorts og Trending Music on Shorts

På YouTube har seerne stort set ubegrænsede muligheder for at dyrke deres interesser via alt lige fra traditionelt indhold til banebrydende nyt indhold fra youtubere og originalt indhold, der ikke er adgang til andre steder, og vi bliver ved med at lytte til kundernes ønsker og behov og tilbyde en mere moderne, strømlinet CTV-annonceoplevelse til gavn for både seere og annoncører.

Opslået af Romana Pawar, Director, Product Management, YouTube Ads

1. Google/YouTube via Qualtrics, USA, Deep Ad Pod Messaging Survey, n = 312 voksne, august 2022
2. Google/YouTube, interne data, oktober 2023
3. Google/YouTube, interne data, januar-september 2023