G Suite har skiftet navn til Google Workspace: Her finder du alle de arbejdsrelaterede værktøjer, du har behov for i din virksomhed.

Brugerdefinerede variabeltyper til mobilenheder

Opret tilpassede, brugerdefinerede mobilvariabler i Google Tag Manager for at opfylde specifikke behov, som ikke i forvejen er dækket af indbyggede variabler.

Sådan opretter du en ny brugerdefineret variabel:

1. Klik på Variabler i navigationspanelet til venstre.
  2. Klik på Ny i sektionen Brugerdefinerede variabler.
  3. Klik på Variabelkonfiguration, og vælg den ønskede variabeltype.
  4. Angiv indstillinger for den valgte variabeltype.
  5. Navngiv variablen. Brug et navngivningssystem, som beskriver variablens funktion, f.eks. "Variablen Datalag – produktnavn".
  6. Klik på Gem.

Tag Manager understøtter disse brugerdefinerede variabeltyper til mobilenheder:

Firebase

Hændelsesnavn

Værdien indstilles til "eventNameXYZ", når følgende kode i din app aktiveres:

Android:
FirebaseAnalytics.getInstance(mContext).logEvent("eventNameXYZ", null);

iOS:
[FIRAnalytics logEventWithName:@"eventNameXYZ" parameters:parameters];

I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Hændelsesparameter

Værdien indstilles til værdien for ​​en Google Analytics-hændelsesparameter (Firebase-hændelsesparameter) for den aktuelle nøgle.

Firebase-brugeregenskab

Værdien indstilles til værdien for Google Analytics-brugeregenskaben (Firebase-brugeregenskaben) for den aktuelle nøgle.

Værktøjer

Annoncørsporing er aktiveret

Når det gælder Android, returnerer denne variabel værdien "sand", hvis annoncesporing er aktiveret, eller værdien "falsk", hvis brugeren har fravalgt interessebaserede annoncer. Få flere oplysninger i Android-udviklercenteret. SDK-versioner, der er ældre end v4, returnerer altid værdien falsk. Ved iOS-version 6 og nyere angives værdien til egenskaben advertisingTrackingEnabled. Ellers indstilles værdien til sand. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Konstant

Værdien indstilles til den streng, du angiver.

Google Analytics-indstillinger

Variablen for Google Analytics-indstillinger bruges i Universal Analytics-tags i web- og mobilcontainere (Firebase-containere) til central konfiguration og deling af Google Analytics-indstillinger, der bruges til flere forskellige tags. Når du opretter et Google Analytics-tag ved hjælp af Universal Analytics, bliver du i Tag Manager bedt om at vælge eller oprette en variabel for Google Analytics-indstillinger. Få flere oplysninger.

Opslagstabel

Værdien indstilles i henhold til vejledningen i opslagstabellen. Opslagstabellen indeholder to kolonner (tabellen er tom for at illustrere, hvordan data bruges senere):

Når [vælg variabel] er lig med Skal [denne variabel] indstilles til

Opslagstabellen gør det muligt at oprette en variabel, hvor værdien varierer i henhold til en anden variabels værdi. Det er nyttigt, hvis din app er konfigureret på en sådan måde, at den relevante værdi (f.eks. et konverteringssporings-id) kan knyttes til appversionskoden eller et andet aspekt af din app. I dette eksempel oprettes der en variabel med navnet Konverterings-id. Hvis appversionskoden er 1.0, indstilles værdien til "12345", og hvis appversionskoden er 1.1, indstilles værdien til "34567". Der er ingen grænse for antallet af rækker i opslagstabellen. Der skelnes mellem store og små bogstaver i felterne.

Når {{App Version Code}} er lig med Indstil {{Conversion ID}} til
1.0 12345
1.1 34567
1.2 56789

Tilfældigt tal

Værdien indstilles til et tilfældigt tal mellem 0 og 2147483647. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Containerdata

Container-id

Værdien er containerens offentlige id (f.eks. GTM-ABC42). I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Containerversionsnummer

Når containeren er i forhåndsvisningstilstand, er denne variabels værdi containerens forhåndsvisningsversionsnummer. Ellers er variablens værdi containerens aktive versionsnummer. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

App

App-id

Værdien indstilles til pakkenavnet (Android) eller app-id'et (iOS). I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Appnavn

Værdien indstilles til appens navn. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Appversionskode

Værdien indstilles til den aktuelle apps version. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Id for annoncering

Når det gælder Android, indstilles værdien til annoncerings-id'et. For ældre SDK-versioner end version 4 returneres der altid en tom streng. Når det gælder iOS-version 6 og nyere, indstilles værdien til annoncerings-id'et (IDFA). Ellers indstilles værdien til en tom streng.

SDK-version

Værdien indstilles til SDK-versionen af det operativsystem, som appen er installeret på. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Enhed

Enhedsnavn

Værdien indstilles til den aktuelle apps enhedsnavn (f.eks. "Samsung Android" eller "Pixel 2"). I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Sprog

Værdien indstilles til den sprogkode på to bogstaver, der står for det sprog, som brugeren har indstillet for enheden. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Operativsystemversion

Værdien indstilles til versionen af det operativsystem, som appen er installeret på. I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Platform

Værdien indstilles til platformen for den aktuelle app (f.eks. "Android" eller "iOS"). I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Skærmopløsning

Værdien indstilles til skærmopløsningen på den enhed, som den aktuelle app kører på. Formatet er "bredde x højde", f.eks. "1.920 x 1.080". I de fleste tilfælde skal du bruge den tilsvarende indbyggede variabel.

Andet

Funktionskald

Værdien indstilles til returværdien for et kald til en forhåndsregistreret funktion. Du kan få flere oplysninger i SDK-dokumentationen til Android eller iOS.

Værdiindsamling (kun forældede containere)

Denne variabel indeholder et sæt nøgleværdipar i JSON-format. Variablen Værdiindsamling bruges til at angive konfigurationsværdierne for din app. For en bilspilsapp kan du f.eks. definere en "appindstillingsvariabel" af typen "Værdiindsamling" således:

{
  "max-fuel": 200,
  "starting-fuel": 100,
  "fuel-burn-rate": 20
}
Din mobilapp kan hente en værdi i variablen ved angivelse af nøglen. Eksempel:

Den offentlige klasse MainActivity {

// Add your public container ID.
  private static final String CONTAINER_ID = "XXX-YYY";

// Container configuration value keys, used later
  // for retrieving values.
  private static final String MAX_FUEL_KEY = "max-fuel";
  private static final String INIT_FUEL_KEY = "init-fuel";
  private static final String FUEL_BURN_KEY = "fuel-burn-rate";

// Rest of your onCreate code.
  }
}

/*
* Metode til opdatering af spilkonfigurationsværdierne via en
* Google Tag Manager-container.
*/
public void updateConfigurationFromContainer(Container container) {

// Get reference to the container.
  Container container = mFutureContainer.get();

// Update game settings using Container
  // configuration value keys.
  maxFuel = mContainer.getDoubleValue(MAX_FUEL_KEY);
  startingFuel = mContainer.getDoubleValue(INIT_FUEL_KEY);
  burnRate = mContainer.getDoubleValue(FUEL_BURN_KEY);
}

Variablen Værdiindsamling har tilknyttede triggers. For konfigurationsværdier, der gælder alle forekomster og versioner af din app, skal du angive aktiveringsudløsningen til den foruddefinerede "Altid". Se udviklerdokumentationen (Android eller iOS) for at få flere oplysninger om, hvordan du bruger variablen Værdiindsamling.