YouTube Super Chat en Super Stickers voor live chats beheren

Met Super Chat en Super Stickers kun je via het YouTube-partnerprogramma inkomsten genereren met je kanaal. Met deze functies kunnen je kijkers opvallende live chatberichten kopen en die in sommige gevallen bovenaan een live chatfeed vastzetten. Vind meer informatie over de vereisten en ontdek hoe je deze functie aanzet.
Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

Gekochte Super Chats en Super Stickers bekijken

Super Chats en Super Stickers worden als gekleurde chatberichten en geanimeerde afbeeldingen in je live chatfeed getoond. Als kijkers een Super Chat of Super Sticker kopen, blijft hun profielfoto een bepaalde tijd bovenaan de live chatfeed staan. Hoelang dat duurt, hangt af van het aankoopbedrag. Hoe meer een kijker uitgeeft, hoe langer de Super Chat of Super Sticker bovenaan de chatfeed blijft staan.

Aankopen weergeven die tijdens een livestream zijn gedaan

Gebruik de live regiekamer, de mobiele YouTube-app of de YouTube-website om Super Chat- en Super Sticker-activiteiten in je live chatfeed te tonen.

1. Zo filter je je live chatfeed om alleen Super Chat- en Super Sticker-aankopen weer te geven:
    1. Klik op een computer op Chatfilter en dan Giften van fans.
    2. Tik in de mobiele YouTube-app op Instellingen  en danChatfilter  en dan Giften van fans.

2. Als je alle berichten in de live chatfeed weer wilt bekijken, selecteer je Chatfilter en dan Alle berichten.

Opmerking: Als je de live chatfeed filtert, heeft dit alleen invloed op je weergave als creator. Kijkers nemen nog steeds deel en volgen gewone live chats.

Alle aankopen weergeven

1. Log op een computer in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Selecteer het tabblad Supers.
  4. De nieuwste aankopen staan op de kaart Je Super Chat- en Super Sticker-activiteit. Als je alle beschikbare transactiegegevens wilt bekijken, klik je op Alles bekijken.

Interactie met Super Chats en Super Stickers

Interactie met Super Chats en Super Stickers tijdens je livestream is een goede manier om je waardering voor je fans te laten blijken. Je kunt het volgende doen:

• Noem of bedank kopers mondeling via een shout-out tijdens de livestream.
  • Geef een Super Chat of Super Sticker een hartje  om je waardering te tonen. Zoek een Super Chat of Super Sticker in je live chatfeed en selecteer het hartje  ernaast. Alle kijkers kunnen zien dat je de Super Chat of Super Sticker een hartje hebt gegeven. Afhankelijk van de instellingen van de koper kan de koper ook een melding krijgen dat je diens reactie leuk vond.

Er kunnen ook andere automatische berichten in je live chatfeed verschijnen om de aandacht te vestigen op een aankoopmijlpaal van een kijker op YouTube. Er kan bijvoorbeeld een automatisch bericht worden getoond aan een koper die voor het eerst of voor de 10de keer een aankoop heeft gedaan.

Als je je waardering voor aankopen en mijlpalen toont, kun je een community opbouwen en je fanbase uitbreiden.

Super Chats en Super Stickers beheren

Super Chat en Super Stickers zijn automatisch beschikbaar bij in aanmerking komende livestreams en premières waarvoor live chat aanstaat. Live chat staat standaard aan. Bekijk meer informatie over het gebruik van de live chat.

Je kunt Super Chats en Super Stickers op dezelfde manier beheren als live chatberichten. Net als bij alles op YouTube moeten kijkers zich aan onze Communityrichtlijnen houden als ze Super Chats en Super Stickers sturen. Als een Super Chat of Super Sticker door een moderator wordt verwijderd vanwege schending van ons beleid, doneert YouTube het eigen aandeel in de opbrengst aan een goed doel.

Opbrengstrapporten

Je kunt opbrengstrapporten voor Supers bekijken in YouTube Analytics en dan Opbrengst en dan Hoe je geld verdient.

Opbrengstenaandeel

Creators krijgen 70% van de Supers-opbrengst die door Google wordt erkend. De 70% wordt berekend nadat lokale btw en App Store-kosten op iOS zijn ingehouden. Transactiekosten (inclusief creditcardkosten) worden momenteel door YouTube gedekt.

Met kleine gebaren, zoals fans bedanken en andere kleine interacties, kun je snel een publiek opbouwen met Super Chat.