Je stream versleutelen met RTMPS

Je kunt op YouTube Live streamen met RTMPS, een beveiligde variant van het streamprotocol RTMP. RTMP werkt dan via een versleutelde Transport Layer Security-verbinding (TLS/SSL).

Voordat je aan de slag gaat

Check of je coderingsprogramma RTMPS ondersteunt en zorg dat je de basisprincipes kent van livestreamen op YouTube.

1 Nagaan of er een RTMPS-voorinstelling is voor YouTube

Update je coderingsprogramma naar de nieuwste versie en ga na of er een ingebouwde instelling is om RTMPS te gebruiken op YouTube.

Als er een RTMPS-voorinstelling voor YouTube is, selecteer je die voorinstelling. Je moet misschien ook je streamsleutel in de live regiekamer opgeven. Nu ben je klaar om te streamen.

Als je coderingsprogramma geen RTMPS-voorinstelling voor YouTube heeft, ga je naar 'De server-URL instellen'.

2 De server-URL instellen

Je kunt de RTMPS-URL vinden in de live regiekamer. Je ziet standaard de RTMP-URL, dus zorg dat je in plaats daarvan de RTMPS-URL gebruikt.

1. Open de live regiekamer van YouTube.
  2. Klik op het tabblad Streamen of plan een nieuwe stream.
  3. Klik in het veld Stream-URL onder Streaminstellingen op het hangslot om de RTMPS-URL weer te geven.
  4. Kopieer de stream-URL.
  5. Plak de URL in je coderingsprogramma.
  6. Kopieer je YouTube-streamsleutel in de live regiekamer en plak deze in je coderingsprogramma.

Problemen oplossen

SSL-fouten

Volg deze stappen als er een foutmelding wordt weergegeven, zoals 'De RTMP-server heeft een ongeldig SSL-certificaat verzonden'.

1 Zorg dat de URL van de server correct is

Volg de stappen in De server-URL instellen om te zorgen dat de server-URL correct is. Zowel het protocol als de server moet rtmps gebruiken en niet rtmp.

2 Voer het poortnummer in

Ziet de URL er correct uit, maar krijg je nog steeds een SSL-fout? Voer dan poortnummer 443 in voor de URL. Hieronder zie je een voorbeeld. Vervang wel de server-URL met de URL in je live regiekamer:

rtmps://exampleYouTubeServer.com:443/stream

Als je in de configuratieopties van je coderingsprogramma een poortnummer kunt invoeren, gebruik je 443.

Time-out voor de verbinding

Volg deze stappen als er een foutmelding wordt weergegeven zoals 'Verbinden met de server is mislukt, time-out voor verbinding':

1 Zorg dat de URL van de server correct is

Volg de stappen in De server-URL instellen om te zorgen dat de server-URL correct is.

Zowel het protocol als de server moet rtmps gebruiken en niet rtmp.

2 Controleer of je coderingsprogramma RTMPS ondersteunt

Als je nog steeds problemen ondervindt, wordt RTMPS mogelijk niet door je coderingsprogramma ondersteund. Controleer de informatie over je coderingsprogramma.