YouTube-praktijkgids

Best practices voor referenties

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.
Je moet actieve en geldige referentiebestanden onderhouden, zodat Content ID zo efficiënt en effectief mogelijk overeenkomende content kan vinden. Als je dit niet doet, loop je het risico op accountbeperkingen, negatieve pr voor je bedrijf en tijdrovende opschoonprojecten.

Volg de onderstaande best practices om je referentiebestanden te onderhouden:

Lever correcte, duidelijke referentiebestanden

Voor de referentiebestanden die je levert, moet je exclusieve rechten bezitten in een of meer regio's. Deze vereiste is van toepassing op audio- en visuele componenten van je referentie. Als je audiovisuele referentie bijvoorbeeld niet-gelicentieerde audio van derden bevat, moet je die content verwijderen voordat je deze aanlevert. Als een referentie is aangemerkt als mogelijk ongeldig en ongeldige claims kan genereren, krijg je een melding in Studio Content Manager. Ontdek hoe je mogelijk ongeldige referenties kunt valideren.

De volgende contenttypen zijn niet geschikt voor Content ID-overeenkomsten:

• Ingesloten beelden van derden
  • Content in het publieke domein
  • Content zonder exclusieve licentie
  • Te onduidelijke content of content die hetzelfde klinkt (zoals karaoke-opnamen, remasters of bepaalde remixen)
  • Zeer algemene content

Meer informatie over content die in aanmerking komt voor Content ID

Voeg volledige en geldige metadata van items toe

Als een YouTube-uploader een Content ID-claim krijgt, heeft deze voldoende informatie nodig om te bepalen welke content wordt geclaimd en wie de contenteigenaar is. Daarom moeten referenties volledige en geldige metadata bevatten.

• Alle items moeten een informatieve titel hebben (dus niet 'Track 4' of een intern serienummer).
  • Opgenomen muziekitems moeten ook informatie over de artiest en de platenmaatschappij bevatten.

Sluit segmenten met content van derden uit

Je moet de exclusieve rechten hebben op de referenties waarvoor je Content ID-overeenkomsten aanzet.

Als je referentie content van derden bevat, zoals beelden uit het publieke domein, moet je die segmenten weglaten uit je referentiebestand. Andere voorbeelden van content van derden zijn korte clips die zijn gebruikt volgens de uitgangspunten van redelijk gebruik, reclameblokken en niet-exclusieve audioloops.

Je kunt materiaal in referenties uitsluiten met een csv-template of een DDEX-feed.

Stel een aangepast overeenkomstbeleid in

Het overeenkomstbeleid geeft aan welke actie Content ID moet ondernemen bij geclaimde video's. Je kunt aangepast overeenkomstbeleid instellen waarmee Content ID automatisch video's kan claimen op basis van:

• Mate van overeenkomst gebruikersvideo: hoeveel (duur of percentage) van je referentiebestand overeenkomt met de geüploade video.
  • Aantal referentieovereenkomsten: hoeveel (duur of percentage) van je referentiebestand overeenkomt met de geüploade video.
  • Overeenkomsttype: het type content dat overeenkomt met je referentiebestand: alleen audio, alleen video of beide.

Je kunt geclaimde video's ook doorsturen voor een handmatige beoordeling, zodat je mogelijk twijfelachtige overeenkomsten handmatig kunt verwerken. Als je dit proces doorloopt, kun je ook mogelijk ongeldige referenties identificeren. Meer informatie over beleid maken

Gebruik bestanden met volledige lengte

We raden je aan om bestanden met de volledige lengte als referentie te gebruiken in plaats van clips. Volledige referenties zorgen voor een hogere inkomstenfrequentie en effectievere Content ID-overeenkomsten.

Als je volledige referentie content van derden bevat, zoals beeldmateriaal uit het publieke domein, moet je die segmenten weglaten uit je referentiebestand.
Opmerking: Je kunt zelfs een volledige referentie aanleveren als je niet wilt dat de volledige content te zien is op YouTube. De referentie is geen openbare YouTube-video.