Deelvensters met crisishulpbronnen

Via de deelvensters met crisishulpbronnen van YouTube heb je toegang tot live support van erkende crisishulppartners. De deelvensters kunnen op de volgende plekken worden getoond:
  • Als je video's bekijkt over bepaalde onderwerpen, zoals zelfmoord, zelfverwonding of eetstoornissen.
  • In je zoekresultaten als je zoekt naar onderwerpen die gerelateerd zijn aan bepaalde gezondheidscrisissen of emotioneel leed.

In het deelvenster met crisishulpbronnen vind je ook een link naar de website van de partner voor meer informatie. Omdat we je informatie willen bieden die nuttig en relevant is op het moment dat je ernaar zoekt, kun je het deelvenster met crisishulpbronnen op dit moment niet sluiten.

De deelvensters met crisishulpbronnen zijn nog niet beschikbaar in alle landen/regio's en talen. We zijn bezig deze deelvensters in meer landen en regio's aan te bieden.

Als je zoekt naar bepaalde onderwerpen, zoals zelfmoord, zelfverwonding of eetstoornissen, kom je ook op een onderbrekingspagina terecht voordat je zoekresultaten worden weergegeven. Daarop staan opties die je kunt overwegen, zoals contact opnemen met een van onze crisishulppartners.

Hulp krijgen voor jou of iemand anders

Als je zelfmoord overweegt of in emotionele nood verkeert, kun je hulp krijgen via de onderstaande contactgegevens:

• Verenigde Staten:
    • Neem contact op met de 988 Suicide and Crisis Lifeline door 988 te bellen of de webchat te gebruiken. De hulpverleners zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. Gesprekken en chats zijn kosteloos en vertrouwelijk.
  • Andere landen en regio's: Ga naar de website van de International Association for Suicide Prevention om een hulplijn of instantie in jouw regio te vinden.

Als je denkt dat iemand anders op het punt staat zelfmoord te plegen, kun je het volgende doen:

• Neem contact op met de plaatselijke politie voor onmiddellijke hulp. Zorg dat je de contactgegevens van die persoon hebt, zodat je ze kunt delen met de plaatselijke politie.
  • Gebruik de bovenstaande informatie om met iemand te praten over wat er aan de hand is en hoe je die persoon kunt helpen.
  • Moedig de persoon aan om contact op te nemen met een hulplijn via de bovenstaande informatie.

Waar de informatie vandaan komt

De informatie in de deelvensters met crisishulpbronnen is afkomstig van erkende crisishulppartners. De partners verschillen per land of regio.

Wanneer je contact moet opnemen met een arts

Gezondheidsgerelateerde informatie op YouTube is niet op iedereen van toepassing en is geen medisch advies, dus neem contact op met een zorgverlener als je een medisch probleem hebt. Bel in een medische noodsituatie onmiddellijk het lokale alarmnummer.

Informatie die YouTube opslaat over je zoek- en kijkgeschiedenis

Deelvensters met crisishulpbronnen worden alleen getoond als:

• De huidige video te maken heeft met zelfmoord of zelfverwonding
  • Je zoekterm betrekking heeft op bepaalde gezondheidscrisissen of emotioneel leed

Deze deelvensters worden niet geactiveerd op basis van je kijk- en zoekgeschiedenis. Je kunt je geschiedenis wel vinden en verwijderen door je gegevens in YouTube te checken. Meer informatie over hoe je je zoekgeschiedenis bekijkt en verwijdert of je kijkgeschiedenis bekijkt, onderbreekt en wist. Je kunt ook YouTube incognito gebruiken.

Onjuiste informatie melden

Als er problemen zijn met de informatie over crisishulpbronnen op YouTube of als je een suggestie hebt, kun je:

• feedback indienen via Meer Meer in het deelvenster met crisishulpbronnen of
  • feedback sturen via het menu vanuit je profielfoto.