Veranderingen aan schoolaccounts op YouTube begrijpen

Een account voor Google Workspace for Education is een e-mailadres dat je van je school hebt gekregen. Bij dit soort accounts bepaalt je schoolbeheerder of je toegang krijgt tot Google-producten zoals YouTube.

Vanaf 1 september 2021 wordt je YouTube-schoolaccount overgezet naar een beperkte versie van YouTube als je schoolbeheerder aangeeft dat je jonger bent dan 18. Je YouTube-kanaal is dan niet meer gekoppeld aan je schoolaccount. Ook kun je geen nieuwe video's meer naar dat kanaal uploaden. Deze wijzigingen hebben alleen invloed op de functionaliteit van YouTube op je schoolaccount via Google Workspace for Education, niet op je persoonlijke account.

Accountbeperkingen voor gebruikers jonger dan 18 jaar

Als je op een lagere of middelbare school zit en je schoolbeheerder heeft aangegeven dat je jonger bent dan 18 jaar, gelden er beperkingen op de content en functies van YouTube als je bent ingelogd op je Google Workspace for Education-account.

Hier vind je een aantal functies die niet beschikbaar zijn als je schoolbeheerder heeft aangegeven dat je jonger bent dan 18 jaar:

Bekijken

• Livestreams

Interactie

• Meldingen (behalve gepersonaliseerde meldingen met hoogtepunten van activiteiten)
  • Reacties
  • Live chat
  • Maken
  • Kanaal
  • Livestream
  • Posts
  • Openbare en verborgen playlists
  • Stories
  • Shorts
  • Video-uploads

Kopen

• Kanaallidmaatschappen
  • Merchandise van de creator
  • Donaties aan YouTube Giving
  • Films en tv-series
  • Super Chat en Super Stickers

YouTube-apps

• YouTube Music
  • YouTube Studio
  • YouTube TV
  • YouTube VR

Overige

• Casten op tv
  • Gekoppelde game-accounts
  • Incognito
  • Gepersonaliseerde advertenties
  • Beperkte modus

Je content downloaden en opslaan

Als je 18 jaar of ouder bent:

Neem contact op met je schoolbeheerder:

• Vraag je schoolbeheerder om op je account aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent.

Nadat je beheerder je instellingen heeft aangepast:

• Log in bij YouTube.
  • Ga naar Een kanaal maken en doorloop het proces. Je account wordt weer zichtbaar en je kunt weer video's maken met het YouTube-kanaal van je schoolaccount.

Als je jonger bent dan 18:

• Gebruik Google Takeout om je video's te downloaden en op te slaan. Je slaat dan ook andere gegevens op die je op YouTube hebt gemaakt (zoals je reacties en zoekgeschiedenis). Als je account na september 2021 is gemaakt en je schoolbeheerder aangeeft dat je jonger bent dan 18 jaar, heb je daarna 60 dagen de tijd om je gegevens te downloaden.
Opmerking: Google Takeout is beschikbaar als je schoolbeheerder dit activeert voor je account.