Licentiestrategieën voor items toepassen en beheren

Creator Music is nu beschikbaar voor Amerikaanse creators in het YouTube-partnerprogramma (YPP). We willen de beschikbaarheid later uitbreiden naar YPP-creators buiten de VS.

Zodra je een licentiestrategie hebt gemaakt, kun je deze toepassen op je licentieerbare items zodat ze beschikbaar komen voor licentieverlening in Creator Music.Als je geen licentie meer wilt voor een item uit Creator Music, kun je de licentiestrategie van het item deactiveren.

Een licentiestrategie toepassen op een item

Zo voeg je een licentiestrategie toe aan een item:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items in het linkermenu.
  3. Klik op het item waaraan je een licentiestrategie wilt toevoegen.
  4. Klik op de detailpagina van het item op Inkomsten genereren
  5. Klik op het tabblad Platformstrategieën of het tabblad Kanaalgebaseerde strategieën .
  6. Klik op PLATFORMSTRATEGIE SELECTEREN of OP KANAAL GEBASEERDE STRATEGIE SELECTEREN.
  7. Zoek naar de titel van de strategie en selecteer deze in de lijst.
  8. Klik op TOEPASSEN
    • Opmerking: Mogelijk zie je de melding 'Prijsupdate beschikbaar voor deze strategie' en de knop BEWERKEN. Meer informatie over prijsupdates
    • Als een uitgever een minimumprijs heeft ingesteld, moet je licentiestrategie daaraan voldoen. Een licentiestrategie komt niet in aanmerking als de prijs van slechts één kanaalsegment lager is dan de prijs van de uitgever voor dat item.

De strategie die je zojuist hebt toegepast, wordt bovenaan de lijst weergegeven met het label 'Huidige voorwaarden' in de kolom Status.

Een licentiestrategie toepassen op meerdere items tegelijk

Je kunt maximaal 2500 items tegelijk updaten. Zo voeg je een licentiestrategie toe aan meerdere items:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items  in het linkermenu.
  3. Vink het vakje aan naast ieder item dat je wilt updaten.
    • Vink het vakje bovenaan aan om alle items op 1 pagina te selecteren.
    • Als je alle items op alle pagina's wilt selecteren, vink je het selectievakje bovenaan aan en klik je op Alle overeenkomende items selecteren.
  4. Klik op Bewerken  en dan Licentiestrategie instellen.
    • Met deze bulkactie stel je een licentiestrategie in voor de geselecteerde items. De nieuwe voorwaarden worden toegepast in Creator Music. Dit heeft geen gevolgen voor de licenties die je al hebt gekocht en gebruikt.
    • Met deze actie worden alle bestaande licentiestrategieën van hetzelfde type vervangen voor de geselecteerde items.
  5. Selecteer een licentiestrategie in het dropdownmenu en dan TOEPASSEN.
    • Als je een op het platform gebaseerde licentiestrategie selecteert, worden alleen de platformstrategieën van het item geüpdatet.
  6. Klik op ITEMS UPDATEN en bevestig het aantal items in het pop-upvenster.
Opmerking: Als een uitgever een minimumprijs heeft ingesteld, moet je licentiestrategie daaraan voldoen. Een licentiestrategie komt niet in aanmerking als de prijs van slechts één kanaalsegment lager is dan de prijs van de uitgever voor dat item.

De licentiestrategie van een item deactiveren

Als je geen licentie meer wilt voor een item uit Creator Music, kun je de licentiestrategie van het item deactiveren.Dit heeft geen gevolgen voor de licenties die je al hebt gekocht en gebruikt.

Nadat de licentiestrategie van een item is gedeactiveerd, wordt het item verwijderd uit Creator Music en kunnen creators het licentienummer van de bijbehorende track niet meer licentiëren.

Zo deactiveer je de licentiestrategie voor een item:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items in het linkermenu.
  3. Klik op het item waarvan je de licentiestrategie wilt deactiveren.
  4. Klik op de detailpagina van het item op Inkomsten genereren
  5. Klik op het tabblad Platformstrategieën of het tabblad Kanaalgebaseerde strategieën .
  6. Klik op PLATFORMSTRATEGIE DEACTIVEREN of OP KANAAL GEBASEERDE STRATEGIE DEACTIVEREN.
  7. Lees de waarschuwing voor het dialoogvenster en klik op DEACTIVEREN.

De strategie die je net hebt gedeactiveerd, wordt bovenaan de lijst weergegeven met het label 'Vorige voorwaarden' in de kolom Status.

Opmerking: Licentiestrategieën kunnen niet worden verwijderd, ze kunnen alleen worden gedeactiveerd voor items. Volg deze stappen om een licentiestrategie te deactiveren voor alle items waarop deze is toegepast.