Een gast uitnodigen voor je livestream met Samen live

In aanmerking komende creators kunnen een gast uitnodigen om samen te livestreamen. Als je een mobiele telefoon gebruikt om live te gaan, verschijnt je livestream-feed naast die van je gast.

Je kunt een livestream plannen met een gast op je computer (via de live regiekamer) en daarna live gaan vanaf je mobiele telefoon. Of je kunt direct vanaf je mobiele telefoon live gaan.

Samen live met een gast

Je kunt gasten laten rouleren voor je livestream, maar er kan maar één gast tegelijk in je livestream verschijnen. Je kunt de analytische gegevens voor je livestream in YouTube Studio bekijken, maar je gast kan dat niet.

1. Open de YouTube-app op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Maken + Samen live.
  3. Geef streamgegevens op, zoals de titel, beschrijving, instellingen voor het genereren van inkomsten, thumbnails en zichtbaarheidsinstellingen.
  4. Tik op Klaar.
  5. Nodig je gast uit door een optie te kiezen bij Een co-streamer uitnodigen:
    • Link kopiëren: Kopieer de link en stuur deze naar je gast in een sms, e-mail of via een sociaal platform.
    • Uitnodigingslink naar co-streamer sturen: Selecteer het gewenste platform om de uitnodigingslink te sturen.
  6. Je gast klikt op de link en wordt naar de wachtruimte gestuurd.
  7. Klik op Live gaan als je klaar bent.
  8. Als je co-streamer er ook klaar voor is, krijg je een melding. Selecteer Toevoegen en dan Live gaan om je livestream te starten.
  9. De video verschijnt naast je gast en de standaardmodus is verticaal.
Opmerking: Je kunt iedereen met een YouTube-kanaal uitnodigen om samen te streamen. Ze hoeven geen Betrouwbare tester te zijn. Je kunt gasten laten rouleren voor je livestream, maar er kan maar één gast tegelijk in je livestream verschijnen. Je kunt de analytische gegevens voor je livestream in YouTube Studio bekijken, maar je gast kan dat niet.

Meedoen aan een stream als gast

Als je bent uitgenodigd om mee te doen aan een livestream, kun je samen met iemand anders livestreamen. Door samen met iemand anders te streamen, kom je in contact met een nieuw publiek op YouTube.

1. Tik op je mobiele apparaat op de uitnodigingslink die door de andere livestreamer is gestuurd. De host kan deze naar je sturen via e-mail, sms of een andere berichtenservice.
  2. Selecteer het kanaal waarmee je live wilt gaan.
  3. Selecteer Deelnemen als je wordt gevraagd naar de wachtruimte te gaan.
  4. Check de audio- en videokwaliteit voordat je live gaat.
  5. Zodra Je bent live wordt weergegeven, stream je live op YouTube.

Veelgestelde vragen

Kunnen advertenties worden weergegeven tijdens een Samen live-stream en kan het hostkanaal inkomsten genereren?

Ja, zowel preroll-, midroll- als postroll-advertenties worden tijdens Samen live-streams getoond en toegeschreven aan het hostkanaal van de stream.

Wat gebeurt er als een gast het beleid van YouTube, bijvoorbeeld de Communityrichtlijnen of het auteursrechtbeleid, tijdens een livestream schendt?

Het hostkanaal is verantwoordelijk voor de live content en moet ervoor zorgen dat alle gasten en content voldoen aan de YouTube-voorwaarden, waaronder de Communityrichtlijnen, het auteursrechtbeleid en alle andere toepasselijke beleidsregels. Als een gast bijvoorbeeld een Communityrichtlijn schendt tijdens een stream, is het hostkanaal verantwoordelijk. Vertel je co-streamer voordat je live gaat wat er wel en wat er niet kan. De host heeft beheertools tijdens de livestream en kan de co-streamer op elk moment verwijderen.

Ik heb een link gemaakt om een co-streamer uit te nodigen. Hoe kan ik deze resetten?

Maak of bewerk een livestream en ga naar Een co-streamer uitnodigen. Klik onderaan op Link resetten. Nu kan niemand meer aan je stream deelnemen via de oude link. Stuur de nieuwe link naar je co-streamer.

Ik heb een link gestuurd om een co-streamer uit te nodigen, maar deze kan niet deelnemen. Wat moet ik doen?

Soms kun je in bepaalde berichten-apps de uitnodigingslink niet goed openen. In dit geval raden we creators aan de link opnieuw te sturen via e-mail of sms. Hier vind je meer informatie.