Reageren op een verweer

Als content wordt verwijderd vanwege een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending, kan de uploader van die content of een gemachtigde vertegenwoordiger een verweer tegen een auteursrechtklacht indienen. Dit is een juridisch verzoek om content te herstellen die is verwijderd vanwege een vermeende fout of verkeerde identificatie.

Het verweer wordt voor een reactie naar de eiser (die het oorspronkelijke verzoek tot verwijdering van content heeft ingediend) doorgestuurd op deze voorwaarden:

• Er is aan alle wettelijke vereisten voldaan.
  • De gebruiker die de video heeft geüpload, legt duidelijk uit waarom hij het recht heeft om de content te gebruiken.
Eisers hebben 10 werkdagen om te reageren met bewijs dat er juridische stappen zijn ondernomen om te voorkomen dat de betreffende content opnieuw op YouTube wordt geplaatst.

Bewijs van juridische stappen verkrijgen

Als een eiser wil reageren op een verweer, moet deze aantonen dat een van de volgende juridische stappen is ondernomen:

• Een vordering voor een rechterlijk bevel tegen de uploader om de vermeend inbreukmakende activiteit tegen te houden (en niet alleen om een schadevergoeding te eisen).
  • Een claim wegens auteursrechtschending tegen de uploader (als deze uploader in de Verenigde Staten is gevestigd) bij de Copyright Claims Board (CCB) van het Amerikaanse Copyright Office, indien van toepassing.

In de vordering of claim van de eiser moeten de uploader en de specifieke content worden vermeld, zoals YouTube-URL's. Als bewijs wordt een kopie geaccepteerd van een van de volgende documenten:

• Rechtszaak
  • Rechterlijk bevel
  • CCB-claim
  • Bepaling van inbreuk door het CCB

Rechtszaken moeten worden aangespannen bij rechtbanken die bevoegd zijn in zaken betreffende het auteursrecht. In de Verenigde Staten accepteren we alleen rechtszaken die zijn ingediend bij Amerikaanse federale rechtbanken.

Dien geen valse informatie in. Misbruik van onze processen door bijvoorbeeld frauduleuze documenten in te dienen, kan leiden tot opschorting van je account of andere juridische gevolgen hebben.

Reageren via e-mail

Zo reageer je op een verweer:

1. Download een kopie van het bewijs van de ondernomen juridische stappen (hierboven beschreven).
    • Links naar in de cloud opgeslagen bestanden, zoals Google Drive-links, kunnen niet worden geaccepteerd.
  2. Ga naar de e-mail met de verweermelding die is doorgestuurd door YouTube.
    • Verweren worden gestuurd naar het e-mailadres dat is gebruikt om het oorspronkelijke verzoek tot verwijdering van content in te dienen.
  3. Beantwoord de e-mail rechtstreeks met een kopie van het bewijs.
    • Stuur je antwoord niet als een nieuwe e-mail naar YouTube.

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd heb ik om te reageren op een verweer?
Eisers hebben 10 werkdagen de tijd om op de e-mail met het verweer te reageren met het vereiste bewijs van juridische stappen.
Wat gebeurt er nadat ik bewijs van juridische stappen heb ingediend?
De betreffende content wordt niet hersteld op YouTube zolang de zaak nog in behandeling is. De claim van een auteursrechtschending en het verweer daarop worden als onopgelost beschouwd zolang de zaak nog in behandeling is.
Wat gebeurt er als ik niet op een verweer reageer?
Als een eiser niet reageert op een verweer of als het bewijs onvoldoende is of ontbreekt, kan de betreffende content worden hersteld op YouTube.

Meer informatie