Plank met persoonlijke verhalen

Als je op YouTube zoekt naar bepaalde fysieke en mentale aandoeningen, zie je mogelijk een plank met persoonlijke verhalen in je zoekresultaten. Via de persoonlijke verhalenplank kun je contact leggen met content van creators die hun persoonlijke ervaringen met bepaalde medische problemen delen. De plank is bedoeld om ondersteunende gezondheidsverhalen te promoten en het stigma over geestelijke en lichamelijke gezondheid te verminderen.

De plank kan content uit andere landen/regio's bevatten die overeenkomen met je zoektaal. De positie van de plank in de zoekresultaten kan verschillen, afhankelijk van hoe relevant de content op de plank is voor je zoektermen.

Wie komt in aanmerking

Video's moeten voornamelijk zijn gericht op een persoonlijke, authentieke leefervaring die relevant is voor een specifieke fysieke of mentale aandoening om in aanmerking te komen voor de plank. Content die promotioneel van aard is, komt niet in aanmerking voor deze functie. Alle video's in deze functie moeten voldoen aan ons beleid tegen de verspreiding van misleidende informatie over gezondheid.

De planken met persoonlijke verhalen gebruiken meerdere signalen om te bepalen welke video's over een bepaald gezondheidsprobleem worden weergegeven. Video's die op de plank te zien zijn, kunnen daardoor in de loop van de tijd worden gewijzigd. Ook kan content op de plank beperkt zijn en komen er mogelijk maar een beperkt aantal fysieke en mentale aandoeningen aan bod.

De plank is op dit moment alleen in het Engels beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. We zijn ermee bezig deze functie uit te breiden naar meer landen en regio's om gebruikers diversere content te bieden.

Wanneer je een arts moet raadplegen

Aangezien ieders situatie uniek is, is informatie over gezondheid op YouTube niet op iedereen van toepassing en is het geen medisch advies, dus neem contact op met een zorgverlener als je een medisch probleem hebt. Bel in een medische noodsituatie onmiddellijk je arts of het lokale alarmnummer.

Informatie die YouTube opslaat over je zoekopdrachten

De functies verschijnen alleen als je huidige zoekopdracht of de video die je bekijkt over gezondheid gaat. Je kijk- en zoekgeschiedenis heeft hier geen invloed op. Als je je zoekopdrachten wilt vinden en verwijderen, ga je naar Je gegevens in YouTube. Hier vind je ook hoe je je zoekgeschiedenis bekijkt en verwijdert.

Feedback delen

Als er problemen zijn met de informatie over gezondheid op YouTube of als je een suggestie hebt, kun je ons feedback sturen via het menu vanuit je profielfoto.