Items beoordelen voor geschiktheid voor opbrengsten delen

Creator Music is nu beschikbaar voor Amerikaanse creators in het YouTube-partnerprogramma (YPP). We willen de beschikbaarheid later uitbreiden naar YPP-creators buiten de VS.

Als je muziek aanbiedt om licenties te verlenen voor Creator Music, komen sommige van je items mogelijk ook in aanmerking voor opbrengsten delen met creators die tracks van Creator Music gebruiken.

Opmerking: Alleen geluidsopname-items komen in aanmerking voor opbrengsten delen.

Nagaan welke items opbrengsten kunnen delen

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk en dan Status voor opbrengsten delen.
  4. Selecteer een of meer filters:
    • Opbrengsten delen in alle gebieden: Het item kan opbrengsten delen in alle gebieden.
    • Opbrengsten delen in bepaalde gebieden: Het item kan opbrengsten delen in bepaalde gebieden.
    • Komt niet in aanmerking voor opbrengsten delen in een bepaald gebied: Item kan geen opbrengsten delen. Hieronder vind je meer informatie.
      • Opmerking: Items komen misschien nog wel in aanmerking voor standaardclaims om inkomsten te genereren.
  5. Klik op TOEPASSEN.
  6. Klik op de filterbalk en dan Type opbrengsten delen.
  7. Selecteer een of meer filters:
    • Opbrengsten delen: Het item maakt momenteel claims met gedeelde opbrengsten.
    • Opbrengsten delen met beperkingen: Het item maakt momenteel claims die opbrengsten delen met gebruiksbeperkingen (creators kunnen maximaal 30 seconden aan content gebruiken in minimaal 3 minuten video).
  8. Klik op TOEPASSEN.
Houd rekening met het volgende: Als er een licentiestrategie is toegepast op een item dat in aanmerking komt voor opbrengsten delen, is het item beschikbaar voor beperkt gebruik. Als er geen licentiestrategie is toegewezen aan het item, is het item onbeperkt beschikbaar.
Status voor opbrengsten delen per gebied

Zo bekijk je de status voor opbrengsten delen van een item per gebied:

1. Klik op de pagina Items op een item.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Opbrengsten delen.
    • Opmerking: Op het tabblad Overzicht kun je een overzicht van de status voor opbrengsten delen.
Pictogrammen voor opbrengsten delen
Je kunt ook zien welke items in aanmerking komen voor opbrengsten delen via de iconen in de kolom Opbrengsten delen op de pagina Items :
Opbrengsten delen is actief
Opbrengsten delen is actief voor sommige gebieden
Opbrengsten delen is actief met beperkingen
Opbrengsten delen is actief met beperkingen in sommige gebieden
Item komt niet in aanmerking voor opbrengsten delen. Hieronder vind je meer informatie.

Gegevens exporteren om in aanmerking te komen voor opbrengsten delen

1. Volg deze instructies om de gegevens te bekijken die je wilt exporteren.
  2. Vink het vakje aan naast elk item waarover je informatie wilt exporteren:
    • Vink bovenaan het vakje 'Alles selecteren' aan om alle items op 1 pagina te selecteren.
    • Als je alle items op alle pagina's wilt selecteren, vink je bovenaan het vakje 'Alles selecteren' aan en klik je op en dan 'Alle overeenkomende items selecteren'.
    • Opmerking: Je kunt maximaal 2 miljoen items tegelijk exporteren.
  3. Klik in de bovenste banner op Exporteren  en dan Door komma's gescheiden waarden (.csv) Het csv-bestand wordt verwerkt.
    • Opmerking: Je kunt de pagina verlaten of andere bulkacties uitvoeren terwijl het bestand wordt verwerkt.
  4. Wanneer je bestand klaarstaat, klik je op DOWNLOADEN.

Waarom een item geen opbrengsten kunt delen

Op de pagina Items  zie je in de kolom Opbrengsten delen of een item opbrengsten kan delen. Plaats de muisaanwijzer op Niet geschikt  om te zien waarom een item geen opbrengsten kan delen:

Conflicterend eigendom van geluidsopname

Het geluidsopname-item heeft een conflicterend eigendom.

Ingesloten compositie met incompatibel itembeleid

Een uitgever heeft een blokkeringsbeleid of een beleid voor bijhouden voor gebruik van minder dan 30 seconden. Als je in aanmerking wilt komen voor het delen van opbrengsten, moet je volgens het beleid van het item inkomsten genereren als de content minder dan 30 seconden wordt gebruikt.

Ongeschikt beleid voor geluidsopnamen

Het overeenkomstbeleid van het geluidsopname-item heeft een blokkeringsbeleid of beleid voor bijhouden voor gebruik van minder dan 30 seconden. Als je in aanmerking wilt komen voor opbrengsten delen, moet het overeenkomstbeleid van het item inkomsten genereren als de content minder dan 30 seconden wordt gebruikt.

Tip: Op de pagina Items kun je op een item klikken en het tabblad Inkomsten genereren selecteren om meer informatie te bekijken over de geschiktheid van het item voor opbrengsten delen.

Veelgestelde vragen over de geschiktheid voor opbrengsten delen

Wat moet ik doen als een video die in aanmerking komt voor opbrengsten delen handmatig wordt geclaimd?
In geval van vertraagde of gemiste geautomatiseerde claims kunnen eisers een handmatige claim indienen voor een video. Als het bijbehorende item in aanmerking komt voor opbrengsten delen, deelt de geclaimde video de opbrengsten, ongeacht of de claim handmatig of automatisch is ingediend.
Wat gebeurt er als ik een blokkeringsbeleid heb voor items die in aanmerking komen voor opbrengsten delen?
Het beleid dat wordt toegepast op video's die worden geüpload, overschrijft altijd de geschiktheid voor opbrengsten delen. Als het gebruik van opbrengsten delen voor een track bijvoorbeeld onbeperkt is en je een beleid hebt voor 'inkomsten genereren bij <60 seconden, anders blokkeren' en de creator meer dan 60 seconden van de track gebruikt, wordt de video geblokkeerd en kunnen er geen opbrengsten worden gedeeld.
Wat gebeurt er met de geclaimde video's die opbrengsten delen als de geschiktheid voor opbrengsten delen verandert voor een item?

Gebruiksvoorwaarden worden toegepast op video's nadat ze zijn geüpload. Als je geschiktheid voor opbrengsten delen later wijzigt van onbeperkt naar beperkt, blijven de claims op de video's die zijn geüpload onder onbeperkt gebruik hetzelfde. Als je een licentiestrategie handmatig deactiveert, heeft dit geen invloed op de video's die opbrengsten deelden voordat je de strategie deactiveerde en blijven deze opbrengsten delen.

Meer informatie