Je YouTube-account verifiëren

Je wordt gevraagd een telefoonnummer op te geven om je kanaal te verifiëren. Daarna krijg je een verificatiecode via een tekstbericht of telefoontje naar dit telefoonnummer.

Nadat je je account hebt geverifieerd, kun je:

Als je toegang wilt tot geavanceerde functies, moet je eerst de telefoonverificatie afronden. Daarna kun je voldoende kanaalgeschiedenis opbouwen of de verificatie met je ID of video uitvoeren.

Je kunt ook worden gevraagd je account te laten verifiëren wanneer je je aanmeldt. Opmerking: Niet alle providers ondersteunen tekstberichten en/of audiogesprekken van Google.

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Waarom vraagt YouTube om mijn telefoonnummer?

We nemen spam en misbruik serieus. Identiteitsverificatie via een telefoonnummer is een van de manieren waarop we onze community beschermen en misbruik tegengaan.

We gebruiken je telefoonnummer om je een verificatiecode te sturen. We houden ook in de gaten dat het telefoonnummer aan niet meer dan 2 kanalen per jaar wordt gekoppeld.

Opmerking: We verkopen je persoonlijke informatie niet aan anderen.

Ik heb geen verificatiecode gekregen

Je zou de code meteen moeten krijgen. Als dit niet zo is, kun je een nieuwe code aanvragen. Als je geen code ontvangt, heb je misschien te maken met een van deze veelvoorkomende problemen:

• Sommige providers bieden geen ondersteuning voor tekstberichten of audiogesprekken van Google: De meeste mobiele providers ondersteunen tekstberichten van Google. Je kunt het tekstbericht of audiogesprek proberen, of een telefoonnummer van een andere provider gebruiken. Als je geen nieuwe code ontvangt, kan het zijn dat je provider sms- of spraakberichten van Google niet ondersteunt.
  • Er zijn te veel accounts met hetzelfde telefoonnummer: Als je een foutmelding krijgt waarin staat dat met dit telefoonnummer al het maximale aantal accounts is gemaakt, moet je een ander telefoonnummer gebruiken. Een telefoonnummer kan per jaar aan maximaal 2 accounts worden gekoppeld. Met deze maatregel willen we misbruik voorkomen.
  • De ontvangst van het tekstbericht duurt lang: Het kan langer duren voordat je het tekstbericht krijgt als je in een dichtbevolkt gebied woont of als je provider een verouderde infrastructuur heeft. Als je ons tekstbericht sms na een paar minuten nog niet hebt gekregen, probeer je de optie voor verificatie via een audiogesprek.