Sådan bruger du livechat på YouTube

Livechat er aktiveret som standard, medmindre din kanals målgruppe for livestreaming er angivet som lavet til børn. Når din livestream slutter, arkiveres den, og seerne kan se livestreamen sammen med livechatten.

Livechatfunktionen er kun tilgængelig på YouTube-afspilningssider og ikke i indlejrede afspillere.

Live-spørgerunde

Live-spørgerunde

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Live-spørgerunder er en anden måde at øge interaktionen mellem youtubere og seere på. Denne funktion kan bruges under livestreams og premierevideoer. Som youtuber kan du tilpasse brugeroplevelsen med spørgerunder i livechatten yderligere ved at se nærmere på, hvordan du modererer din livechat.

Bemærk! Live-spørgerunder og afstemninger er ikke tilgængelige på mobil. Hvis du streamer via YouTube-mobilappen, kan du administrere din livestream på mobil via Kontrolrum for live-events for at få adgang til livechatfunktioner.

Sådan starter du en live-spørgerunde:

1. Planlæg eller start en livestream eller en premierevideo.
  2. Klik på nederst i chatvinduet, og vælg derefter Start en runde med spørgsmål og svar.
  3. Tilføj meddelelsen, og klik derefter på Start en runde med spørgsmål og svar.
  4. Listen over spørgsmål vises i chatvinduet, når en spørgerunde starter. Hvis du vil besvare et spørgsmål, skal du gå til listen over spørgsmål, vælge et spørgsmål, du vil besvare, klikke på menuen '' og klikke på Vælg spørgsmål. Spørgsmålet fastgøres øverst i chatvinduet og kan ses af dine seere. Klik på Luk for at lukke et spørgsmålsbanner i chatvinduet.

Bemærk! Klik på menupilen øverst i chatmenuen, og vælg Topchat eller Alle chatbeskeder for at se beskeder i livechat.

1. Du kan afslutte din live-spørgerunde via det banner, der vises øverst i chatten, og klikke på Afslut spørgsmål og svar. Alle ubesvarede spørgsmål på listen slettes, og spørgerunder vil være tilgængelige i chatgengivelse.

Bemærk! Oplysninger om live-spørgerunder er ikke tilgængelige i YouTube Analytics. Seerne kan kun indsende 1 spørgsmål pr. minut.

Fjern eller slet et spørgsmål:

Hvis du vil slette et spørgsmål, du har indsendt, som ikke er fastgjort til chatsamtaler, skal du gå til Min aktivitet.

• Hvis du vil slette spørgsmål, der er fastgjort til chatvinduet, skal du klikke på menuen '' og derefter på Slet.

Visninger af livechat

Seerne kan altid vælge mellem to forskellige visninger af livechatten.

• Topchat: Denne visning filtrerer beskeder fra, f.eks. potentiel spam, for at gøre chatten lettere at læse og mere relevant.
  • Livechat: Denne visning er ikke filtreret. Den viser alle chatbeskeder, efterhånden som de kommer.

Bemærk! Livestreams, der redigeres i videoredigeringsværktøjet, har ikke chatgengivelse. Dette gælder for alle typer redigeringsfunktioner, der anvendes.

Sådan rangeres topchat

Topchat viser, hvad seerne sandsynligvis vil sætte pris på og interagere med. Hvad der vises i Topchat er baseret på forskellige signaler, bl.a. chatteksten, teksten i kaldenavnet, kanalnavnet, avataren og videoen.

Topchat viser muligvis ikke indhold, som YouTube registrerer, at seerne sandsynligvis ikke vil værdsætte eller interagere med. Dette kan omfatte kommentarer, der registreres som potentielt upassende, spam eller personefterligning. Registreringen sker på baggrund af en række forskellige signaler, f.eks. chattekst, teksten i kommentarskriverens kanalnavn, kaldenavn, avatar samt modereringsindstillinger for din kanal.

Livechat-badges

Livechat-badges identificerer streameren og moderatoren . Hvis din kanal er kvalificeret til medlemskaber, kan du oprette tilpassede medlemskabsbadges, der også vises i livechatten.

Emojis

Emojis er små billeder, der kan udtrykke en følelse, en idé og meget andet. Alle har adgang til et stort antal emojis, og youtubere kan oprette tilpassede emojis, der er tilgængelige som fryns til kanalmedlemmer.

Føj emojis til din kommentar eller besked

På en mobilenhed: Når du skriver en chatbesked, skal du trykke på for at tilføje en YouTube-emoji eller emoji-ikonet på din enheds tastatur for at tilføje emojis fra din enheds operativsystem.

På en computer: Når du skriver en chatbesked, skal du trykke på Tilføj emoji.

Bemærk! På en computer kan du holde fingeren nede på en emoji for at tilpasse dens udseende. Dine indstillinger gemmes til fremtidig brug. Hvis du vil skifte standardindstillingen, skal du vælge en anden emojivariant. Du kan også rydde indstillingen ved at rydde browsercookies og andre websitedata eller logge ud af YouTube.

Føj en YouTube-emoji til din kommentar eller besked

YouTube-emojis er en række statiske billeder, der kun er tilgængelige på YouTube, og som kun kan bruges i livechat og kommentarer. Disse emojis er skabt af en bred vifte af kunstnere, og du kan bruge dem til at udtrykke dine følelser eller idéer. Du finder dem i emojivælgeren over sættet af standardemojis.

På en mobilenhed: Når du skriver en chatbesked, skal du trykke på for at tilføje en YouTube-emoji.

På en computer: Tryk på , når du skriver en chatbesked eller en kommentar, for at tilføje en YouTube-emoji.

Reaktioner

Livereaktioner gør det muligt for seerne at reagere i øjeblikket på det, der sker under en livestream. Seerne kan vise reaktioner, når en livechat er åben. Du og seerne kan se anonymiserede reaktioner. Det vil ikke være muligt at se, hvilke brugere der har givet en bestemt reaktion.

Typer af reaktioner

• Seerne kan vælge mellem reaktionerne hjerte, smiley, bordbombe, blussende ansigt og "100".

Slå Reaktioner til eller fra

Som youtuber kan du slå reaktioner for en livestream til eller fra i Kontrolrum for live-events. Du kan til enhver tid ændre denne indstilling i løbet af din stream.

1. Gå til YouTube Studio på en computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på OPRET og så Gå live for at åbne Kontrolrum for live-events.
  3. Klik på fanen Stream.
  4. Klik på Rediger og derefter på Tilpasning.
  5. Vælg Reaktioner.

Send en besked

Sådan sender du chatbeskeder i livechat:

1. Klik på "Sig noget", og begynd at skrive.
  2. Klik på Send .

Send et svar til nogen i chatfeedet

Du kan sende et svar til nogen i chatfeedet ved at omtale deres brugernavn.

1. Indtast “@”.
  2. Begynd at skrive vedkommendes brugernavn.
  3. Vælg brugernavnet.

Både du og det omtalte chatmedlem får sit brugernavn fremhævet i livechatten. Denne fremhævning gør det lettere for vedkommende at se dit svar i chatfeedet.

Beskedbegrænsninger

Seerne er begrænset til 200 tegn og maksimalt 11 beskeder for hver periode på 30 sekunder. Eventejere er ikke underlagt frekvensbegrænsningen. Seerne kan ikke anvende specialtegn, webadresser eller HTML-tags i opslag.

Chat, der kun er for abonnenter og medlemmer

En kanal kan oprette en livechat, der kun er tilgængelig for medlemmer eller abonnenter.

Hvis chatten kun er for abonnenter, kan kanalen angive, hvor længe seerne skal have abonneret på kanalen for at deltage.

Fastgør en besked

Du kan fastgøre din egen besked eller en seers besked i livechatten.

Det er kun dig, der kan fastgøre beskeder, ikke dine moderatorer eller seere. Fastgjorte beskeder vises under Super Chat.

1. Gå til chatvinduet under en livestream eller premierevideo.
  2. Find en besked i livechatten (det kan også være din egen), og tryk eller klik på Mere ''.
  3. Fastgør beskeden ved at trykke eller klikke på Fastgør .

Bemærk! Du kan kun fastgøre én besked ad gangen. Hvis du vil skifte en fastgjort besked, skal du bare fastgøre en anden besked. Du kan frigøre en besked ved at klikke på Mere på en fastgjort besked og derefter trykke på Frigør.

Opret en liveafstemning

Kanalejere kan oprette og administrere liveafstemninger i deres streams og premierevideoer. Når først, der er afgivet en stemme, kan ejeren ikke ændre afstemningen.

1. Planlæg eller start en livestream eller en premierevideo.
  2. Nederst i chatvinduet skal du trykke på Opret en afstemning .
  3. Opret din afstemning, og vælg derefter Spørg fællesskabet.

Hvis du vil afslutte en afstemning og se resultaterne i chatten, skal du trykke på Afslut afstemning på banneret øverst i chatten.

Begrænsninger

Her kan du se, hvilke begrænsninger der gælder for liveafstemninger:

• De kan kun oprettes i YouTube på din computer.
  • De kan kun indeholde mellem 2 og 4 valgmuligheder.
  • De kan kun ses live. De vises derfor ikke i forbindelse med chatgengivelse.
  • De kan højst vare 24 timer.

Indlejring af livechat

Under en livestream kan du indlejre livechat på dit eget website ved at bruge en iframe.

Bemærk! Indlejring af livechat er ikke tilgængelig på mobilweb.

1. Find video-id'et for livestreamen. Du kan se video-id'et i afspilningssidens webadresse (youtube.com/watch?v=12345). I dette tilfælde er video-id'et "12345".
  2. Find domænets webadresse for det website, du vil indlejre chatten på. Hvis du indlejrer chatten på www.eksempel.dk/youtube_chat, er dit indlejringsdomæne "www.eksempel.dk".
  3. Sæt den indlejrede webadresse sammen på følgende måde: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.eksempel.dk.
    • Denne webadresse er for din iframe. Bemærk, at embed_domain skal stemme overens med webadressen på den side, du indlejrer chatten på. Hvis de er forskellige, kan den indlejrede chat ikke åbnes.