Vigtige strategier til onlinesikkerhed for youtubere

Når du har sikret din YouTube-kanals Google-konto, kan du se den bedste praksis for at opretholde onlinesikkerheden på YouTube.

Tror du, at din YouTube-kanal er blevet hacket? Se, hvordan du gendanner og beskytter den.

Undgå mistænkelige anmodninger

Phishing er, når en hacker forklæder sig som en, du kan stole på, for at få fat i dine personlige oplysninger.
Besvar ikke mistænkelige mails, sms'er, chatbeskeder, websider eller telefonopkald, der f.eks. tilbyder:
  • Gratis kryptomønter
  • Marketinghjælp, der kræver kanaladgang
  • Adgangskoder til at åbne krypterede filer
Undgå at klikke på links eller åbne filer fra kilder, du ikke har tillid til, i mails, beskeder, websites, pop op-vinduer eller YouTube-tilbud som f.eks.:
  • Gratis skabeloner til miniaturebilleder
  • Avancerede redigeringsprogrammer
  • Ukendt software
Hackere kan bruge mails, sms'er eller websider til at foregive at være institutioner, familiemedlemmer eller kolleger.
YouTube beder dig aldrig om din adgangskode, din mailadresse eller andre kontooplysninger. Du kan beskytte dig selv mod phishing ved aldrig at indtaste din adgangskode på andre sider end myaccounts.google.com. Lad dig ikke narre, hvis nogen kontakter dig og foregiver at være fra YouTube. Mails fra YouTube kommer kun fra adresser, der slutter på @youtube.com eller @google.com.

Rapportér spam eller phishing

Hvis du støder på videoer på YouTube, som du mener kan være spam eller phishing, skal du rapportere dem, så de kan blive gennemgået af YouTubes medarbejdere. Du kan få flere oplysninger om spam og phishing hos National Cyber Security Alliance.
Tip! Få flere oplysninger om phishing med vores quiz om phishing.

Beskyt din konto

Beskyt din Google-konto ved hjælp af denne nemme tjekliste, og følg disse bedste praksisser:

Del aldrig dine loginoplysninger

• Giv aldrig dine adgangskoder til andre. Brug kanaltilladelser eller brandkonti til at give dine samarbejdspartnere adgang i stedet for at dele adgangskoder.
  • YouTube beder aldrig om din adgangskode via mail, besked eller telefonopkald.
  • YouTube vil aldrig sende en formular for at bede om personlige oplysninger såsom id-nummer, økonomiske oplysninger eller adgangskoder.

Tjek og opdater kanaladgang

Hvis du er youtuber, kan du invitere andre til at administrere din YouTube-kanal uden at give dem adgang til din Google-konto. Brugen af kanaltilladelser giver mulighed for tydelige roller og ansvarsområder. Inviter nogen til at få adgang til din kanal som:
  • Administrator: kan tilføje eller fjerne andre og redigere kanaloplysninger.
  • Redaktør: kan redigere alle kanaloplysninger.
  • Redaktør (begrænset): samme tilladelser som redaktør, men kan ikke se oplysninger om indtægt.
  • Seer: kan se (men ikke redigere) alle kanaloplysninger.
  • Seer (begrænset): kan se (men ikke redigere) alle kanaloplysninger bortset fra oplysninger om indtægt.

Fjern ukendte brugere

Hvis du ikke kan genkende de personer, der administrerer din konto, er din konto muligvis blevet hacket. Du bør hurtigst muligt ændre eller fjerne disse brugere afhængigt af din kontotype.
Hvis en person forlader dit team, bør du fjerne deres adgang med det samme.
Bemærk! Hvis du har en brandkonto, kan du invitere nogen til at administrere din Google-konto og din YouTube-kanal. Tjek, om du har en brandkonto, og få flere oplysninger om, hvordan du administrerer tilladelser for en brandkonto.

Fjern websites og apps, du ikke har brug for

Du kan beskytte din Google-konto og YouTube-kanal ved at undgå at installere ukendte apps eller apps fra ukendte kilder. Administrer og fjern apps, du ikke har brug for, fra dine tilknyttede konti.

Gå til Sikkerhedscenter for youtubere

Gå til Sikkerhedscenter for youtubere for at fortsætte med at udvikle din kanal på en sikker måde. Lav en plan for sikkerhed på nettet.