Andre juridiske problemer

Juridiske klager og retskendelser

Hvis du mener, at bestemt indhold på websitet krænker dine rettigheder eller gældende lovgivning, kan du indsende en juridisk klage ved at følge retningslinjerne for varemærker, injurier, kopivarer eller andre juridiske klageprocesser. Hvis du har en retskendelse i forhold til en uploader, kan du vedhæfte en kopi af retskendelsen i din besvarelse af det automatiske svar, du modtager, når du har indsendt den relevante juridiske klage. Alle retskendelser bliver systematisk gennemgået og evalueret ud fra regionale og globale kriterier.

Vær opmærksom på, at der også er andre metoder til at gøre os opmærksomme på bestemt indhold. Hvis du eksempelvis mener, at indholdet ikke overholder vores retningslinjer for fællesskabet, kan du rapportere det. Du bør også overveje om videoen opfylder kriterierne for fjernelse i henhold til vores privatlivspolitik eller vores politik vedrørende chikane, før du indgiver en juridisk klage.

Omgåelse af teknologiske foranstaltninger

Når vi omtaler omgåelse af teknologiske foranstaltninger, henviser vi til de værktøjer, der giver brugeren mulighed for at omgå softwarens licenseringsprotokol. Der kan være tale om serienumre, nøglegeneratorer, adgangskoder eller andre metoder, der kan bruges til at hacke software eller spil.

Hvad er forskellen på omgåelse af tekniske foranstaltninger (CTM, Circumvention of Technical Measures) og ophavsret?

CTM er et værktøj, der giver brugeren adgang til software. Ophavsret beskæftiger sig med visning af softwaren, og hvordan man kan få adgang til den. Hvis softwarens grænseflade vises i videoen, eller hvis der findes et link til at downloade softwaren i videoen eller i beskrivelsen af videoen, kan du indsende en notifikation om fjernelse på grund af ophavsret.

Et CTM-krav er passende, når det krænkede materiale ikke er indeholdt i videoen (eller ikke direkte linket til), men giver brugere mulighed for at få uautoriseret adgang til det.

Udfyld vores webformular, hvis du mener, at du har et gyldigt CTM-krav.

Indsend en klage over omgåelse af teknologiske foranstaltninger

Undertekstning

Hvis du har modtaget en meddelelse om, at din video er i strid med Communications and Video Accessibility Act, har du muligvis uploadet indhold, der oprindeligt blev vist med undertekster på tv. I henhold til Communications and Video Accessibility Act (CVAA) skal indspillet videoprogrammering, der har undertekster på tv, ligeledes have undertekster på internettet. Hvis du mener, at du er fritaget for dette CVAA-krav, kan du vælge at certificere dit indhold.

Hvis du mener, at en video i henhold til CVAA skal indeholde undertekster, men uploaderen ikke har gjort undertekster tilgængelige, kan du indsende en anmodning via webformularen.

Forordning vedrørende terrorismerelateret indhold online (Terrorist Content Online Regulation, TCO)

Hvis du finder indhold, som du mener overtræder vores retningslinjer for fællesskabet og gerne vil indsende det til gennemgang, skal du rapportere indholdet. Du kan få flere oplysninger om YouTubes politikker ved at læse vores retningslinjer for fællesskabet. Du kan også rapportere indhold, hvis du mener, at det bør fjernes af juridiske årsager.

Hvis du er en offentlig myndighed, kan du kontakte YouTube for at få flere oplysninger om, hvordan du kommer i kontakt med kontaktpersonen for retskendelser med pålæg om fjernelse i henhold til artikel 3 i TCO. I denne forbindelse accepterer Google meddelelser på engelsk.

Du kan få flere oplysninger om EU-forordningen om terrorrelateret indhold online (EU 2021/784) ved at læse den officielle tekst om EU-forordningen.