Insluiten beperken

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.

Standaard kunnen Content Manager-gebruikers YouTube-video's aan hun websites en apps toevoegen door ze in te sluiten. Je kunt zelf bepalen waar je video's worden ingesloten door op te geven welke websites en apps je wilt blokkeren of toestaan. Deze regels kunnen worden toegepast op video's waarvan je eigenaar bent (gelicentieerde content) en video's die je claimt (door de gebruiker geüploade content).

Opmerking: Insluitingsbeperkingen kunnen niet worden toegepast op iOS-apps.

Insluiten op websites beperken

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Scroll in het gedeelte Overzicht naar Insluiten blokkeren op domeinen.
  4. Klik op Door de gebruiker geüploade content en selecteer de regel die je wilt toepassen op websites die video's insluiten die door gebruikers zijn geüpload en geclaimd zijn op basis van een van je items:
    • Toestaan op alle domeinen (standaard): geen beperkingen voor insluiten op websites.
    • Toestaan op bepaalde domeinen: insluiten blokkeren op alle websites, behalve de specifieke websites die je opgeeft in het tekstvak Domeinen.
    • Blokkeren op bepaalde domeinen: gebruikers mogen geen video's insluiten op de specifieke websites die je opgeeft in het tekstvak Domeinen.
    • Blokkeren op alle domeinen: video's mogen niet worden ingesloten op websites.
  5. Geef de URL's op in het tekstvak Domeinen (1 domein-URL per regel).
  6. Klik op Gelicentieerde content en selecteer de regel die je wilt toepassen op websites die video's van je kanalen insluiten.
  7. Geef de URL's op in het tekstvak Domeinen (1 domein-URL per regel).
  8. Klik op OPSLAAN.

Insluiten beperken in apps

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen  in het linkermenu.
  3. Scroll in het gedeelte Overzicht naar Insluiten blokkeren in apps.
  4. Klik op Door de gebruiker geüploade content en selecteer de regel die je wilt toepassen op apps die video's insluiten die door gebruikers zijn geüpload en geclaimd zijn op basis van een van je items bevatten:
    • Toestaan in alle apps (standaard): geen beperkingen voor insluiten in een app.
    • Toestaan in apps op basis van ID: insluiten blokkeren in alle apps, behalve de specifieke apps die je opgeeft in het tekstvak App-ID's.
    • Blokkeren in apps op basis van ID: gebruikers mogen geen video's insluiten in specifieke apps die je opgeeft in het tekstvak App-ID's .
    • Blokkeren in alle apps: video's mogen niet worden ingesloten in apps.
  5. Geef de URL's op in het tekstvak App-ID's (1 app-ID per regel).
  6. Klik op Gelicentieerde content en selecteer de regel die je wilt toepassen op apps die video's van je kanalen insluiten.
  7. Geef de URL's op in het tekstvak App-ID's (1 app-ID per regel).
  8. Klik op OPSLAAN.