Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Het genereren van inkomsten inschakelen voor MCN-kanalen

Multi-Channel Networks (MCN's) kunnen de instellingen voor het genereren van inkomsten met video's beheren voor kanalen in hun netwerk. Alle kanalen die lid zijn van een MCN, moeten worden beoordeeld en het YouTube-beleid voor het genereren van inkomsten volgen.

Het genereren van inkomsten inschakelen op kanaalniveau

Volg deze stappen om het genereren van inkomsten met video's in te schakelen voor een specifiek kanaal in je netwerk:

1. Log in op je YouTube-contenteigenaaraccount.
  2. Selecteer rechtsboven het accountpictogram en vervolgens Content Manager.
  3. Selecteer in het linkermenu Videobeheer > Video's.
  4. Filter op kanaal door boven aan het scherm te klikken op de dropdown-pijl naast Kanaalfilter en kies het kanaal.
  5. Selecteer de video's waarvoor je het genereren van inkomsten wilt inschakelen.
  6. Klik boven aan het scherm op Acties > Inkomsten genereren.

Wanneer het genereren van inkomsten is ingeschakeld, is dit ingeschakeld voor alle nieuwe video's die het kanaal uploadt.

Kanalen toestemming geven de instellingen voor inkomsten genereren te beheren

Met de functie 'Inkomsten genereren met uploads' kun je niet-aangesloten kanalen* in je netwerk de mogelijkheid geven om voor hun eigen video's de instellingen voor inkomsten genereren te beheren.

1. Log in op je YouTube-contenteigenaaraccount.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek het accountpictogram en vervolgens Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Kanalen > Overzicht.
  4. Selecteer het kanaal.
  5. Klik op het dropdown-menu Rechten.
  6. Selecteer Inschakelen onder 'Inkomsten genereren met uploads'.

*MCN's kunnen aangesloten creators niet het recht ontnemen om inkomsten genereren in te schakelen voor hun video's. Aangesloten kanalen hebben namelijk het recht om inkomsten te genereren met video's die daarvoor in aanmerking komen onder de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma.

Nadat een MCN de functie 'Inkomsten genereren met uploads' heeft ingeschakeld voor een kanaal in het netwerk, kan de creator zelf inkomsten genereren met content door de toepasselijke instructies te volgen.