Inkomsten genereren tijdens Content ID-geschillen

Er kan tijdens Content ID-geschillen geld worden verdiend met video's als zowel de creator als de Content ID-eiser inkomsten wil genereren met de video. Je kunt een Content ID-claim altijd betwisten. Als je binnen 5 dagen na ontvangst een geschil voor de claim opent, houden we de voor de video gegenereerde opbrengst in vanaf de dag waarop de claim is ingediend. Als je later dan 5 dagen na de indiening een geschil voor de Content ID-claim opent, houden we de opbrengst in vanaf de datum waarop het geschil is geopend.

Tijdens het geschilproces blijven we de opbrengst inhouden. Zodra het geschil is opgelost, wordt de opbrengst uitbetaald aan de rechthebbende partij.

Hieronder vind je meer informatie over wat er met de video-opbrengst gebeurt tijdens de Content ID-geschilprocedure:

Een Content ID-geschil openen

Nadat er een Content ID-claim is ingediend voor je video, kun je op verschillende manieren reageren:

• Niets doen en de claim op je video laten staan: 5 dagen na de claimdatum geven we de ingehouden opbrengst vrij aan de eiser.
  • Binnen 5 dagen een geschil openen: We blijven advertenties tonen. We houden alle opbrengst in die de video genereert terwijl de eiser je geschil beoordeelt.
  • Na 5 dagen een geschil openen: Vanaf de datum waarop het geschil is geopend houden we de opbrengst in terwijl de eiser je geschil beoordeelt.

Ontdek meer over wat er gebeurt als je een geschil opent voor een Content ID-claim.

Een bezwaar indienen tegen een Content ID-claim

Wil je bezwaar maken tegen een gereactiveerde claim of escaleren en bezwaar maken? Dan heb je een aantal opties:

• Niets doen en de claim op je video laten staan: Na 5 dagen geven we de ingehouden opbrengst vrij aan de eiser.
  • Binnen 5 dagen een bezwaar indienen: We blijven advertenties tonen. We houden alle opbrengst in die de video genereert terwijl de eiser je bezwaar beoordeelt.
  • Na 5 dagen bezwaar maken: Vanaf de datum waarop je bezwaar maakt, houden we de opbrengst in terwijl de eiser je bezwaar beoordeelt.

Ontdek meer over wat er gebeurt als je bezwaar maakt tegen een Content ID-claim.

Opbrengst uit geschillen in YouTube Analytics

Als er een actieve Content ID-claim op je video staat en jij deze claim betwist of er bezwaar tegen maakt, worden opbrengstgegevens voor de video niet weergegeven in YouTube Analytics. Als de claim wordt vrijgegeven, worden opbrengstgegevens voor de periode van het geschil later toegevoegd aan YouTube Analytics. Als de claim meer aan het begin van de maand wordt afgehandeld, verschijnen deze gegevens tussen de 10e en de 20e van de volgende maand. Als de claim aan het einde van de maand wordt afgehandeld, verschijnen de gegevens misschien pas 2 maanden later tussen de 10e en de 20e.

Voorbeeld:
  • Je hebt op 12 juli een geschil voor een Content ID-claim geopend. Het geschil werd op 6 augustus afgehandeld in jouw voordeel. Je opbrengstgegevens voor 12 juli t/m 6 augustus verschijnen tussen 10 en 20 september in Analytics.
  • Je hebt op 4 augustus een geschil voor een Content ID-claim geopend. Het geschil werd op 29 augustus afgehandeld in jouw voordeel. Je opbrengstgegevens voor 4 augustus t/m 29 augustus verschijnen tussen 10 en 20 oktober in Analytics.
Als je in Content Manager toegang hebt tot downloadbare rapporten, vind je deze informatie in het Aanpassingsrapport.
Als je geen inkomsten met je video wilt genereren tijdens het geschil, kun je deze optie uitschakelen op de pagina Video's van YouTube Studio.

Meer informatie over Content ID