IFTTT gebruiken als je inkomsten genereert

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je je kijkers leuke mogelijkheden bieden met IFTTT. IFTTT is een webservice van derden waarmee je verschillende apps, services en apparaten met elkaar kunt verbinden.

Je kunt IFTTT-applets gebruiken om automatisch gebeurtenissen te laten plaatsvinden tijdens je livestream. IFTTT kan betalende fans herkennen en je community beheren. IFTTT heeft veel unieke en leuke interacties en werkt momenteel met de volgende YouTube-functies voor het genereren van inkomsten:

• Super ChatEr vinden bepaalde gebeurtenissen plaats als kijkers Super Chat-berichten kopen.
  • KanaallidmaatschappenEr vinden bepaalde gebeurtenissen plaats als kijkers lid worden van een kanaal.

Veelgestelde vragen over IFTTT

Wat houdt deze integratie in?

Nadat je je YouTube-kanaal aan IFTTT hebt gekoppeld, kun je verbonden apps, services en apparaten aan Super Chat en kanaallidmaatschappen koppelen. Kijkers die Super Chats kopen of lid worden van een kanaal tijdens een livestream, kunnen op die manier bepaalde gebeurtenissen laten plaatsvinden.
Applets koppelen Super Chat en kanaallidmaatschappen aan:
  • Online services zoals Google Drive en socialmedia-platforms.
  • Op internet aangesloten apparaten zoals smartlampen of -schakelaars.
Bekijk welke Super Chat-applets en applets voor kanaallidmaatschappen beschikbaar zijn en lees meer over IFTTT.

Moet ik iets kopen?

Dat hangt af van het type interactie dat je mogelijk wilt maken voor je kijkers. Voor sommige interacties moet je een apparaat met een internetverbinding kopen. Als je al apparaten met een internetverbinding hebt, kun je die waarschijnlijk ook gebruiken.
Je kunt enkele interacties op de shortlist gebruiken die relevant zijn voor Super Chat en kanaallidmaatschappen. Je kunt ook je eigen interacties instellen. Controleer wel of de app, de service of het apparaat met IFTTT werkt.

Hoe ga ik aan de slag?

Koppel eerst je YouTube-kanaal aan IFTTT.
  1. Maak een IFTTT-account als je er nog geen hebt.
  2. Koppel je IFTTT-account aan YouTube. Gebruik hiervoor het YouTube-account en -kanaal die je ook voor het genereren van inkomsten gebruikt.
Nadat je accounts zijn gekoppeld, kun je interacties instellen door een applet te maken die gebeurtenissen activeert in IFTTT. Je kunt hiervoor ook een bestaande, gepubliceerde applet gebruiken.

IFTTT-applets voor Super Chat gebruiken of maken

Criteria

Als je deze functie wilt aanzetten, moet je voldoen aan deze vereisten:
  • Je neemt deel aan het YouTube-partnerprogramma en leeft het bijbehorende beleid na.
  • Je hebt toegang tot Super Chat en hebt deze functie aangezet.
  • Je hebt een IFTTT-account (IFTTT-accounts zijn kosteloos beschikbaar).

Bestaande applets gebruiken

Je kunt kiezen uit verschillende bestaande applets. Zo zijn er applets waarmee je kijkers bepaalde gebeurtenissen kunnen laten plaatsvinden tijdens je livestream. Met de applets kun je betalende fans herkennen, je community beheren en meer.

Je eigen applet maken

Je kunt zelf interacties instellen en je eigen applets maken. Volg deze instructies om je eigen applet te maken:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +This.
  3. Selecteer het YouTube-logo.
  4. Volg de instructies om je YouTube-kanaal te koppelen.
  5. Kies 'New Super Chat message' (Nieuw Super Chat-bericht) als trigger en kies het kleurniveau voor de trigger.
  6. Klik op +That en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).

Applets voor Super Chat testen

Nadat je je applets hebt gemaakt, moet je ze testen. Dit kun je het eenvoudigst per e-mail doen. Het werkt als volgt:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +This.
  3. Zoek het YouTube-logo en klik erop.
  4. Volg de instructies om je YouTube-kanaal te koppelen.
  5. Kies 'E-mail' en 'Send IFTTT any email' (IFTTT een e-mail sturen) als trigger.
  6. Klik op +That en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).
  9. Test de applet door een e-mail te sturen naar het e-mailaccount van IFTTT. Je applet hoort de gebeurtenis binnen enkele seconden te activeren.

Creators en kijkers moeten zich houden aan de Servicevoorwaarden en communityrichtlijnen van YouTube. Ze moeten ook het auteursrecht en de privacyrechten van anderen respecteren.

Problemen oplossen

Als je applet niet werkt, kan er een probleem zijn met de trigger of een gebeurtenis. Het probleem kan ook bij IFTTT zelf liggen. Probeer het volgende als je problemen ondervindt:
  • Zorg ervoor dat je apparaten aan staan en verbinding hebben met internet.
  • Check je activiteitsfeed op IFTTT. Hier zie je de status van elke uitgevoerde trigger voor je applets. Deze feed bevat ook eventuele fouten.

Bekijk meer tips voor het oplossen van problemen op de website van IFTTT.

IFTTT-applets voor lidmaatschap gebruiken of maken

Criteria

Als je deze functie wilt aanzetten, moet je voldoen aan deze vereisten:
  • Je neemt deel aan het YouTube-partnerprogramma en leeft het bijbehorende beleid na.
  • Je hebt toegang tot kanaallidmaatschappen en hebt deze functie aangezet.
  • Je hebt een IFTTT-account (IFTTT-accounts zijn kosteloos beschikbaar).

Bestaande applets gebruiken

Je kunt kiezen uit verschillende bestaande applets. Zo zijn er applets waarmee je kijkers bepaalde gebeurtenissen kunnen laten plaatsvinden tijdens je livestream. Met de applets kun je betalende fans herkennen, je community beheren en meer.

Je eigen applet maken

Je kunt zelf interacties instellen en je eigen applets maken. Volg deze instructies om je eigen applet te maken:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +This.
  3. Selecteer het YouTube-logo.
  4. Volg de instructies om je YouTube-kanaal te koppelen.
  5. Kies 'New channel membership (Nieuw kanaallidmaatschap)' als trigger.
  6. Klik op +That en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).

Applets voor lidmaatschap testen

Nadat je je applets hebt gemaakt, moet je ze testen. Dit kun je het eenvoudigst per e-mail doen. Het werkt als volgt:
  1. Ga naar ifttt.com/create.
  2. Klik op +This.
  3. Selecteer het YouTube-logo.
  4. Volg de instructies om je YouTube-kanaal te koppelen.
  5. Kies 'E-mail' en 'Send IFTTT any email' (IFTTT een e-mail sturen) als trigger.
  6. Klik op +That en selecteer een service voor de gebeurtenis.
  7. Volg de instructies om de service te koppelen en de gebeurtenis te kiezen.
  8. Controleer je applet en klik op Finish (Voltooien).
  9. Test de applet door een e-mail te sturen naar het e-mailaccount van IFTTT. Je applet hoort de gebeurtenis binnen enkele seconden te activeren.

Creators en kijkers moeten zich houden aan de Servicevoorwaarden en communityrichtlijnen van YouTube. Ze moeten ook het auteursrecht en de privacyrechten van anderen respecteren.

Problemen oplossen

Als je applet niet werkt, kan er een probleem zijn met de trigger of een gebeurtenis. Het probleem kan ook bij IFTTT zelf liggen. Probeer het volgende als je problemen ondervindt:
  • Zorg ervoor dat je apparaten aan staan en verbinding hebben met internet.
  • Check je activiteitsfeed op IFTTT. Hier zie je de status van elke uitgevoerde trigger voor je applets. Deze feed bevat ook eventuele fouten.

Bekijk meer tips voor het oplossen van problemen van IFTTT.