YouTubes retningslinjer for privatliv

Vi tager beskyttelsen af vores brugere og potentielle bekymringer om privatliv meget seriøst. Vores retningslinjer for privatliv gælder for alle brugere over hele verden. Det betyder, at selvom den pågældende video ikke overtræder dit lands privatlivsrelaterede love, kan den stadig være i strid med YouTubes retningslinjer for privatliv.

Formålet med YouTubes retningslinjer for privatliv er at beskytte brugernes privatliv og på samme tid tage hensyn til offentlighedens interesse og nyhedsværdi. Hvis du mener, at indholdet overtræder andre dele af YouTubes retningslinjer for fællesskabet, opfordrer vi dig til at sætte dig ind i, hvordan du rapporterer upassende indhold.

Hvordan finder YouTube ud af, om indhold skal fjernes på grund af krænkelse af privatlivet?

En person skal være entydigt identificerbar, før indhold kommer i betragtning til fjernelse, og klagen, som vi modtager fra den pågældende person eller dennes juridiske repræsentant, skal entydigt identificere personen med en kombination af billede, stemme, fuldt navn, cpr-nummer, bankkontonummer, kontaktoplysninger (f.eks. privatadresse, mailadresse) eller andre oplysninger, som entydigt identificerer vedkommende. Vi tager også offentlighedens interesse, nyhedsværdi, samtykke og spørgsmålet om, hvorvidt oplysningerne er offentligt tilgængelige andetsteds, i betragtning, når vi tager stilling til, om indhold skal fjernes på grund af en privatlivskrænkelse. YouTube forbeholder sig retten til at træffe den endelige afgørelse om, hvorvidt der er sket en overtrædelse af retningslinjerne for privatliv.

Hvad betyder entydigt identificerbar?

For at blive betragtet som entydigt identificerbar skal der findes nok oplysninger i videoen til, at andre kan genkende dig. Bemærk, at bare fordi du kan identificere dig selv i videoen, betyder det ikke, at du er entydigt identificerbar for andre. F.eks. vil et fornavn uden yderligere kontekst eller et flygtigt billede sandsynligvis ikke betegnes som entydigt identificerbart.

Sådan fungerer YouTubes proces til beskyttelse af privatliv

Hvis der er indsendt en klage om krænkelse af privatliv, kan YouTube give uploaderen mulighed for at fjerne eller redigere de private oplysninger i videoen. Vi giver uploaderen besked om den potentielle overtrædelse og kan efter YouTubes skøn give vedkommende 48 timer til at reagere på klagen. I løbet af denne periode kan youtuberen bruge de klippe- og sløringsværktøjer, der er tilgængelige i YouTube Studio. Hvis uploaderen vælger at fjerne videoen, bliver klagen lukket. Hvis den potentielle krænkelse af privatliv stadig findes, gennemgår YouTube-teamet klagen.

Vores proces for klager vedrørende krænkelse af privatliv bruges også til sager, der nødvendiggør hurtig fjernelse af personoplysninger eller finansielle oplysninger.

Rapportering af en krænkelse af privatlivet

Hvis nogen har brugt dine personlige oplysninger uden din tilladelse, kan du rapportere det på følgende måder:

• Rapportér indhold, der bruger dine personlige oplysninger: Du kan bede os om at fjerne indhold, der bruger dit navn, dit billede eller andre private oplysninger uden dit samtykke. Du kan oprette en rapport ved at følge processen for klager vedrørende krænkelse af privatliv.
  • Rapportér AI-genereret eller andet syntetisk indhold, der ligner dig eller lyder som dig: Hvis nogen har brugt AI til at ændre eller skabe syntetisk indhold, der ligner dig eller lyder som dig, kan du bede om at få det fjernet. For at være kvalificeret til fjernelse skal indholdet portrættere en realistisk ændret eller syntetisk udgave af dig. Vi tager en række faktorer i betragtning, når vi vurderer klagen, bl.a.:
    • Om indholdet er ændret eller syntetisk
    • Om personen kan identificeres entydigt
    • Om indholdet er realistisk
    • Om indholdet omfatter parodi, satire eller anden offentlig interesse
    • Om indholdet omfatter en offentlig eller velkendt person, der udviser følsom adfærd, f.eks. kriminel aktivitet, vold eller anbefaling af et produkt eller en politisk kandidat

Du kan oprette en rapport ved at følge processen for klager vedrørende krænkelse af privatliv, hvis der er tale om ændret eller syntetisk indhold.

Få flere oplysninger om etiketter for ændret eller syntetisk indhold.

Mere om rapportering af en krænkelse af privatliv

Vi tager dit privatliv alvorligt. Når du rapporterer en krænkelse af privatliv, deler vi aldrig dit navn eller dine kontaktoplysninger med den person, der lagde indholdet op uden din tilladelse. Vi sender opdateringer til den mailadresse, du har angivet i klageformularen.

Kravet skal være et førstepartskrav

Vi accepterer ikke krav på vegne af tredjeparter undtagen i følgende situationer:

• Personen, hvis privatliv krænkes, har ikke adgang til en computer eller internettet
  • Personen, hvis privatliv krænkes, er en udsat person
  • Kravet fremstilles af en forælder til eller værge for den person, hvis privatliv krænkes
  • Kravet fremstilles af en juridisk repræsentant for den person, hvis privatliv krænkes
  • Anmodningen indgives af et nært familiemedlem på vegne af en afdød

Vi accepterer ikke klager om krænkelse af privatliv, der er indgivet på vegne af:

• Andre familiemedlemmer (f.eks. mand, hustru, fætter, kusine, bror, søster)
  • Kolleger eller medarbejdere (den berørte person skal selv indsende klagen)
  • En virksomhed

Tips til indsendelse af en komplet klage om krænkelse af privatliv

• Du skal være tydelig og kortfattet, så YouTube-teamet kan identificere dig i videoen.
  • Brug tidsstempler til at angive alle de steder, hvor du vises i videoen.
  • I beskrivelsesfeltet skal du angive, hvad du har på, eller hvad du foretager dig, så teamet kan skelne dig fra andre i videoen.
  • Sørg for, at du oplyser videoens webadresse i din klage. Hvis din klage omhandler en hel kanal, behøver du ikke indsende en webadresse.
  • Hvis din klage handler om en kommentar i videoens kommentarsektion, bedes du angive dette i beskrivelsesfeltet. Medtag brugernavnet på den, der har skrevet kommentaren, i feltet for brugernavn.

Modtagelse af en notifikation om krænkelse af privatliv

Vi kan efter YouTubes skøn give dig som uploader mulighed for at fjerne eller redigere de private oplysninger i din video. I dette tilfælde vil vi sende dig en mail om den potentielle krænkelse og give dig 48 timer til at reagere på klagen. Hvis du fjerner den påståede krænkelse fra websitet inden for 48 timer, vil den indsendte klage blive lukket. Hvis den potentielle krænkelse af privatliv stadig findes på websitet efter 48 timer, bliver klagen gennemgået af YouTube-teamet.

Hvis vi fjerner din video på grund af en krænkelse af privatliv, skal du ikke uploade en anden version med de samme personer. Disse personer vil sandsynligvis indsende en ny klage om krænkelse af privatliv eller rapportere dig for chikane. Vi gør alt for at beskytte vores brugere og suspenderer konti, der krænker andres privatliv.

Hvordan reagerer jeg på klagen?

• Du kan fjerne det rapporterede indhold fuldstændigt fra websitet.
  • Hvis en persons fulde navn eller andre personlige oplysninger er angivet i titlen, beskrivelsen eller i videoens tags, kan du redigere dette ved at gå til Videoer og klikke på knappen Rediger ud for den rapporterede video.
  • Du kan sløre ansigterne på de personer, der vises i videoer.

Ufuldstændige metoder til fjernelse accepteres ikke og omfatter:

• Ændring af en video til privat, da status altid kan ændres fra privat til offentlig af uploaderen.

Start