Een uitleg van de systemen voor het genereren van inkomsten (ofwel het algoritme voor advertenties)

Op YouTube kan iedereen over de hele wereld verhalen delen. Er wordt elke minuut meer dan 400 uur aan video op YouTube geüpload, elke dag worden honderden miljoenen uren bekeken en miljarden gebruikers bezoeken YouTube elke maand.
We hebben geautomatiseerde systemen gemaakt die ons helpen bij het filteren van alle content op YouTube, om ervoor te zorgen dat onze community veilig is voor creators, kijkers en adverteerders. Deze systemen worden soms 'het algoritme voor advertenties' genoemd.

Hoe onze systemen van invloed zijn op creators die inkomsten genereren

Onze systemen bekijken je content en kanalen op verschillende manieren en in verschillende stadia. Voor creators in het YouTube-partnerprogramma kunnen onze systemen voor het genereren van inkomsten van invloed zijn op zowel je content als je kanaal.

Gevolgen voor de content

Wanneer je advertenties aanzet voor content, scannen onze systemen deze op 2 manieren:

• Advertentievriendelijke content. Alle video's waarmee je inkomsten genereert met advertenties, moeten voldoen aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Onze systemen checken de titel, de thumbnail, de beschrijving, de tags en de video zelf om te zien of deze voldoet aan onze richtlijnen. Je kunt het resultaat hiervan zien in de vorm van een icoon voor het genereren van inkomsten.
  • Betrokkenheid van kijkers. Onze systemen houden ook rekening met de betrokkenheid van kijkers. Dit betekent dat we kijken naar zaken als reacties, likes en of de hele video wordt bekeken. We kijken ook naar andere soorten content die je kijkers bekijken. Onze systemen kunnen dan nog een beoordeling voor het genereren van inkomsten maken die de status voor het genereren van inkomsten van je video kan veranderen.

Meer informatie over het veranderen van het statusicoon voor het genereren van inkomsten en wat je kunt doen

Gevolgen voor je kanaal

Onze systemen checken ook of je steeds gepaste beslissingen neemt over het genereren van inkomsten met je kanaal. Onthoud dat je alleen advertenties aan mag zetten voor video's die voldoen aan onze richtlijnen voor content die geschikt is voor adverteerders. Als je vaak advertenties aanzet voor video's die onze richtlijnen schenden, kunnen onze systemen je kanaal markeren. In ernstige gevallen kunnen we de mogelijkheid om inkomsten te genereren met advertenties uitzetten of je verwijderen uit het YouTube-partnerprogramma.

Wat je kunt doen met het systeem

Onze systemen hebben niet altijd gelijk. Daarom kun je altijd om een beoordeling van de status voor het genereren van inkomsten van je video vragen. Wanneer je een beoordeling aanvraagt, bekijkt een getrainde beleidsspecialist je content om te zien of deze voldoet aan onze richtlijnen. Als onze reviewer het niet eens is met ons geautomatiseerde systeem, is de beslissing van de reviewer bepalend.