Bezwaar maken tegen opschorting van deelname aan het YouTube-partnerprogramma of een afgewezen aanmelding

Als je vindt dat je kanaal ten onrechte opgeschort is voor het YouTube-partnerprogramma (YPP) of dat je aanmelding voor het YPP ten onrechte is afgewezen, kun je bezwaar maken. Je doet dit door een videobezwaar te maken en in te dienen of door contact op te nemen met het supportteam voor creators vanuit YouTube Studio.

Nadat je je bezwaar hebt ingediend, reageren onze teams binnen 14 dagen met een beslissing. Als je bezwaar wordt geaccepteerd, keuren we je kanaal (opnieuw) goed voor het YPP of zetten we inkomsten genereren binnen 30 dagen weer aan. Als je bezwaar wordt afgewezen, kun je je 90 dagen na de opschortings- of afwijzingsdatum opnieuw aanmelden voor het YPP.

Wanneer we je bezwaar beoordelen, wordt je kanaal beoordeeld zoals het nu is. Dit betekent dat je geen video's mag verwijderen voordat je je bezwaar indient.

Belangrijk: Je moet je bezwaar binnen 21 dagen na de opschorting indienen. Je ziet deze datum ook naast de knop Bezwaar starten in je kanaaloverzicht voor inkomsten genereren in YouTube Studio.

Bezwaar maken per video

Als je bezwaar wilt maken per video, volg je deze richtlijnen wanneer je een video maakt:

Indelingsvereisten

• Alleen video (vermeld geen informatie over je bezwaar in de beschrijving)
  • Korter dan 5 minuten
  • Verborgen
  • Geüpload naar het kanaal waarvoor je bezwaar maakt, ingediend vanuit je account
  • Verteld in een ondersteunde taal (of heeft Engelse ondertiteling die niet automatisch wordt gegenereerd):
    • Arabisch, Bengaals, Chinees, Engels, Frans, Hindi, Indonesisch, Japans, Koreaans, Portugees, Russisch, Spaans, Thai, Turks, Vietnamees

Status moet zijn

• Verborgen
  • Nieuwe upload

Op te nemen informatie

We willen weten hoe jij content maakt en hoe je creatieve proces er in de praktijk uitziet. Vereisten voor de content van je video:

1. Je video moet in de eerste 30 seconden de URL van je kanaal laten zien.
  2. Ga naar ons programmabeleid (onderdeel van ons beleid voor inkomsten genereren met YouTube-kanalen). Vertel per onderdeel van ons beleid hoe je kanaal aan onze richtlijnen voldoet en geef daar voorbeelden van.
  3. Richt je hierbij op je hele kanaal, niet op afzonderlijke video's.
  4. Laat met voorbeelden zien hoe je content is gemaakt. Geef aan hoe je de content hebt bewerkt of gefilmd, en probeer content in je video te verbinden met andere content op je kanaal. Dit kun je zo doen:
    • Laat jezelf zien of horen in de video.
    • Laat zien hoe je content is gefilmd.
    • Laat zien hoe je content is bewerkt.
Opmerking: Ben je een artiest? Laat dan zien hoe je muziek tot stand komt en leg eventueel uit hoe je je muziekvideo hebt gemaakt in samenwerking met bijvoorbeeld producers of videografen.

Als je videobezwaar klaar is, volg je deze stappen om je video te uploaden en in te dienen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Upload je bezwaarvideo als verborgen en kopieer de URL.
  3. Ga naar Inkomsten genereren voor je kanaaloverzicht voor inkomsten genereren.
  4. Klik om het bezwaarproces te starten.
  5. Vul de URL van je verborgen video in en klik op Sturen.

Bezwaar maken via het supportteam voor creators

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Ga naar Inkomsten genereren voor je kanaaloverzicht voor inkomsten genereren.
  3. Je ziet de optie Maak bezwaar als je denkt dat we een fout hebben gemaakt.
  4. Ga naar de instructies en klik op Bezwaar starten om het contactproces te starten.

Als je de optie om bezwaar te maken bij support voor creators niet verschijnt in YouTube Studio, neem dan hier contact met ons op.