Kanalen beheren in Studio Content Manager

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.

Je kunt kanalen maken of koppelen aan Studio Content Manager zodat je gemakkelijk meerdere kanalen en video's tegelijk kunt beheren.

Kanalen toevoegen of verwijderen

Volg de stappen in de onderstaande artikelen om kanalen aan Content Manager toe te voegen of ze daaruit te verwijderen:

Content ID voor video's inschakelen

Zodra een kanaal is toegevoegd aan Content Manager, kun je video's op dat kanaal claimen. Zo zet je Content ID-claims aan voor afzonderlijke video's op gekoppelde kanalen:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Video's  in het linkermenu.
  3. Vink de video's aan die je wilt gebruiken als referentie.
  4. Selecteer Bewerken en dan Content ID-overeenkomsten.
  5. Kies Aanzetten en kies een overeenkomstbeleid voor de video.
  6. Klik op VIDEO'S UPDATEN.

Video-instellingen bewerken

Vanuit Studio Content Manager kun je de metadata en instellingen van afzonderlijke video's bewerken. Op de pagina Video's  kun je het genereren van inkomsten met video's aanzetten, metadata bewerken en andere instellingen aanpassen. Je kunt deze acties ook voor meerdere video's tegelijk uitvoeren. Bekijk meer informatie over hoe je video-instellingen bewerkt

Kanaalrechten bewerken

Vanuit Studio Content Manager kun je de rechten van eigenaren van individuele kanalen bewerken. Je kunt verschillende rechten bewerken:

• Inkomsten genereren met uploads: geef kanaaleigenaren toestemming om het genereren van inkomsten in te schakelen voor afzonderlijke video's.
  • Opbrengst bekijken: geef kanaaleigenaren toestemming om de totale advertentieopbrengst te bekijken.
  • Overeenkomstbeleid instellen: (sommige accounts) geef kanaaleigenaren toestemming om Content ID-overeenkomsten in te schakelen voor afzonderlijke video's.

Volg de onderstaande stappen om kanaalrechten te bewerken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Kanalen  in het linkermenu.
  3. Klik op Bewerken onder de kolom Kanaalrechten om rechten te updaten.

Analytische gegevens bekijken

Vanuit Studio Content Manager kun je analytische gegevens bekijken, zoals het aantal weergaven, likes en reacties op afzonderlijke kanalen of video's. Ga hiervoor naar de pagina Analytics  in het linkermenu. Klik hier voor meer informatie over Analytics.

Kanaalstatussen bijhouden

Met een export van je kanaallijst kun je beëindigde kanalen vinden, uitnodigingen bijhouden en de status voor het genereren van inkomsten checken. Zo exporteer je informatie over de kanalen die aan je Content Manager zijn gekoppeld:

1. Selecteer Kanalen  in het linkermenu.
  2. Vink het vakje bovenaan de pagina aan om alle kanalen te selecteren.
  3. Klik op Exporteren en dan Door komma's gescheiden waarden (.csv) of Google Spreadsheets (nieuw tabblad). Het bestand wordt verwerkt.
  4. Doe het volgende als de export klaar is:
    • Voor een csv-bestand: Klik op DOWNLOADEN in de bovenste banner.
    • Voor een Google-spreadsheet: klik op SPREADSHEETS IN NIEUW VENSTER OPENEN in de banner bovenaan.

Actie ondernemen voor claims en waarschuwingen

Sommige Content Manager-accounts kunnen bij Content ID-claims en waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten over de aan hen gekoppelde kanalen acties uitvoeren, zoals geschillen openen en bezwaar maken tegen de claims. Zo bekijk je deze informatie:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk  en dan Auteursrecht of Waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten.
  4. Plaats de cursor op Auteursrecht in de kolom Beperkingen.
  5. Klik op DETAILS BEKIJKEN.
  6. Bekijk de informatie. Klik op ACTIE SELECTEREN om te zien welke aanvullende stappen je kunt nemen.