Instellingen voor livestreams beheren

Als je de juiste streaminstellingen kiest, bereik je het gewenste publiek en heeft je stream de beste kwaliteit.

Opmerking: Dit artikel is voor streams via een coderingsprogramma of mobiel apparaat, niet voor streams via een webcam.

Eerdere streaminstellingen opnieuw gebruiken

Je kunt makkelijk een nieuwe stream maken met de instellingen van een vorige stream. De nieuwe stream kopieert dan de metadata, instellingen en de streamsleutel van de vorige stream. Je kunt de stream nog wijzigen nadat je deze hebt gemaakt. Selecteer om te beginnen een stream en klik op Eerdere instellingen gebruiken.

Metadata bewerken

Kies deze instellingen terwijl je een stream maakt of plant, of door op de pagina Streaminstellingen op Bewerken te klikken.

Pagina Details

Privacy

Voor gebruikers van 13 t/m 17 jaar staat de privacyinstelling standaard op privé. Als je 18 jaar of ouder bent, staat je privacyinstelling standaard op openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling aanpassen en zo hun livestream openbaar, privé of verborgen maken.

Verkeersbronnen voor Immersive Live

Krijg meer informatie over hoe kijkers Immersive Live ontdekken met verkeersbronnen. Je vindt de afspeellocatie van je gepubliceerde Immersive Live en de bronnen van je kijkers in het gedeelte Verkeersbronnen van Verticale live feed.

Type

Je bereikt het gewenste publiek door het juiste type stream te kiezen, bijvoorbeeld Games of Mensen en blogs.

Tags

Tags zijn beschrijvende zoekwoorden die je aan je video's kunt toevoegen zodat kijkers je content kunnen vinden. Tags zijn handig als mensen de content van je video vaak verkeerd spellen. Maar verder spelen tags nauwelijks een rol als het gaat om het ontdekken van je video.

Plannen

Als je een stream voor later inplant, verschijnt deze mogelijk in de feed van je abonnees als Gepland. Kijkers kunnen klikken op 'Herinnering instellen' om kort voordat de stream begint een melding te krijgen.

Pagina 'Inkomsten genereren'

Je kunt geld verdienen met livestreams door advertenties in te schakelen en Super Chat te gebruiken. Sommige kanalen hebben toegang tot kanaallidmaatschappen. Bekijk meer informatie over hoe je inkomsten genereert met je livestream.

Pagina Rechtenbeheer

Beheer de rechten van je live content, kies waar je inkomsten genereert en stel het eigendom van de content in. Zet Content ID aan of uit en kies een rechtenbeleid. Je kunt bijvoorbeeld een beleid kiezen waarmee je advertenties laat zien aan kijkers in de VS, terwijl kijkers in de rest van de wereld worden gevolgd. Meer informatie over rechtenbeheer

Pagina Live Redirect

Na afloop van je stream kun je je publiek naar een première of een andere livestream sturen. Hieronder volgen enkele tips:

• Stel je première in voordat je je livestream instelt.
  • Waarschuw je kijkers dat ze na afloop van de livestream ongeveer 2 seconden moeten wachten voordat de première op hun scherm verschijnt.

Reacties en beoordelingen

Kies of en hoe je reacties wilt tonen. Je kunt reacties bijvoorbeeld eerst beoordelen voordat je ze toestaat en je kunt ze op verschillende manieren sorteren.

Streaminstellingen

Een trailer toevoegen aan je livestream

Maak je publiek enthousiast over je geplande livestream door een trailer te laten zien. De trailer wordt afgespeeld voor kijkers op de weergavepagina voordat de livestream begint.

Je kunt trailers afspelen bij streams die zijn gepland op het tabblad Beheren in de live regiekamer.

1. Upload de trailer naar je YouTube-kanaal zoals je een normale video zou uploaden.
  2. Ga naar YouTube Studio > Live gaan.
  3. Maak een geplande livestream of kies een geplande stream op het tabblad Beheren.
  4. Klik rechtsboven op Bewerken.
  5. Klik op Aanpassen.
  6. Klik onder Trailer op Toevoegen.
  7. Kies je trailer.
  8. Klik op Opslaan.

Deelnamevereisten

Deze functie is beschikbaar voor creators met meer dan 1000 abonnees en geen waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen.

Vereisten

• Videotype: gebruik een willekeurig door YouTube ondersteund videotype.
  • Videoduur: 15 seconden tot 3 minuten.
  • Beeldverhouding en resolutie: we raden aan voor de trailer dezelfde beeldverhouding en resolutie te gebruiken als voor de premièrevideo.
  • Audio- en videorechten: zorg ervoor dat de trailer geen inbreuk maakt op andere content.
Plaats geen content die onze Communityrichtlijnen schendt.

Streamsleutel

Streamsleutels zijn als het wachtwoord en adres van je YouTube-stream. Ze laten het coderingsprogramma weten waar de feed naartoe moet en zorgen ervoor dat YouTube de feed accepteert. Je maakt eerst een streamsleutel in YouTube en voert die dan in je coderingsprogramma in.

Als je dezelfde streamsleutel opnieuw wilt gebruiken, moet je deze aanpassen. Klik onder Streamsleutel selecteren op Nieuwe streamsleutel maken. Voer de gewenste instellingen in en klik op Maken. Je streamsleutel verschijnt in de lijst met streamsleutels.

Stream-URL

Voer deze URL in je coderingsprogramma in om het coderingsprogramma te laten weten waar de streamfeed heen moet.

Vertraging bij stream

De vertraging bij streams is de wachttijd tussen het moment waarop je coderingsprogramma of camera een gebeurtenis vastlegt en het moment waarop je stream deze gebeurtenis weergeeft. Bij een kortere vertraging moet de videospeler van de kijker mogelijk wel meer bufferen. Als je geen interactie met je publiek hebt, is minder vertraging niet zo belangrijk. Bekijk meer informatie over vertraging bij streams.

DVR aanzetten

Met DVR kunnen kijkers je stream pauzeren, terugspoelen en hervatten. Als een kijker het afspelen hervat, gaat de stream verder vanaf het punt waarop deze is onderbroken. Bekijk meer informatie over DVR voor livestreams.

360°-video

Je kunt met live evenementen in 360° streamen. 360°-video's zorgen voor een meeslepende kijkbeleving. YouTube ondersteunt momenteel alleen de cilinderprojectie van 360°-video's. Hieronder volgen enkele tips:

YouTube ondersteunt het opnemen en afspelen van livestreams in 360° op computers met de volgende browsers: Chrome, Firefox, MS Edge en Opera. Zowel op de YouTube-app als de YouTube Gaming-app kun je 360°-video's afspelen

Automatisch starten en stoppen

Als deze instellingen aanstaan, kun je het streamen starten of stoppen vanuit je coderingsprogramma. Als je een stream kopieert via Eerdere instellingen gebruiken, kopieer je ook de instellingen voor automatisch starten en stoppen.