Content ID-overeenkomsten gebruiken voor livestreams

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.

Bepaalde partners kunnen Content ID-overeenkomsten gebruiken om kopieën van hun livestreams te vinden die in realtime plaatsvinden. Je kunt op Content Manager-niveau toegang tot live Content ID-overeenkomsten krijgen. Overeenkomsten kunnen alleen door het individuele kanaal dat streamt worden ingeschakeld en beheerd.

Content ID-overeenkomsten aanzetten voor je livestream

Voordat je begint, zet je eerst de gemachtigde kanalen die het evenement zullen livestreamen op de toelatingslijst.

Je livestream met Content ID-overeenkomsten starten:

1. Log in bij YouTube Studio en selecteer MAKEN en dan Live gaan.
  2. Klik in het linkermenu op Streamen.
  3. Klik op Nieuw live evenement.
  4. Selecteer het tabblad Inkomsten genereren.
  5. Selecteer onder 'Gebruiksbeleid' een beleid voor je livestream.
  6. Vink het vakje onder 'Content ID-overeenkomsten inschakelen' aan en selecteer het overeenkomstbeleid 'Blokkeren' of 'Inkomsten genereren'. Let op: Sommige beleidsrichtlijnen werken anders of kunnen niet worden gebruikt met live Content ID-overeenkomsten. Meer informatie vind je hieronder.
  7. Voer meer informatie in over je item. Selecteer Web als je itemtype.
  8. Voer de rest van de gegevens van je livestream in en begin met streamen.

Meer informatie over livestreams maken.

Hoe werkt een beleid voor livestreams?

Je kunt een kopie van je livestream niet monitoren en er ook geen inkomsten mee genereren. Je kunt kiezen voor het overeenkomstbeleid 'Inkomsten genereren' of 'Blokkeren', maar beide leiden tot waarschuwingen bij je livestream en misschien zelfs tot verwijdering ervan. Het beleid 'Monitoren' werkt niet met Content ID-overeenkomsten op livestreams.

Beleid dat content ter beoordeling doorstuurt en beleid met voorwaarden voor video-overeenkomstpercentages kunnen ook niet met live Content ID-overeenkomsten worden gebruikt.

Vereisten voor Content ID-overeenkomsten in livestreams

Deelnamevereisten

Het toepassen van Content ID-overeenkomsten op livestreams is zeer gevoelig en rechtenbeheer wordt er ingewikkelder door. Voor toegang is het volgende nodig:

• Bewijs dat je Content ID zonder problemen kunt gebruiken.
  • Tijdgebonden live content, zoals een sportevenement of muziekfestival.
  • Het moet heel waarschijnlijk zijn dat gebruikers kopieën van je content zullen livestreamen.

Gebruiksvereisten

Als je Content ID-overeenkomsten op livestreams mag gebruiken, moet je stream aan het volgende voldoen:

1. Wereldwijde rechten: Je kunt content ID-overeenkomsten voor livestreams alleen gebruiken voor content waarvan jij wereldwijd de rechten hebt.
  2. Exclusieve eigendomsrechten: Je livestream mag geen content van derden bevatten, zoals statische afbeeldingen, reclamespots of achtergrondmuziek.

Meer informatie over Content ID-overeenkomsten voor live content

We vergelijken je livestream met andere livestreams aan de hand van Content ID-overeenkomsten. Als we een overeenkomst vinden:

• Waarschuwen we de streamer die de content gebruikt eerst.
  • Als de overeenkomst blijft bestaan, kunnen we de stream vervangen door een statische afbeelding zonder geluid.
  • Als de overeenkomst dan nog steeds blijft bestaan, beëindigen we de livestream en mag de streamer live functies niet meer gebruiken. Meer informatie over problemen met auteursrecht op livestreams.

Live Content ID-overeenkomsten in vergelijking met standaard Content ID

Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen live Content ID-overeenkomsten en standaard Content ID.

Live Content ID-overeenkomsten Standaard Content ID
Claims Er worden geen claims gemaakt. Claims worden gemaakt op overeenkomende video's waarvoor een overeenkomstbeleid geldt.
Content ID-beheer

Wordt beheerd vanaf het afzonderlijke kanaal dat aan het streamen is.

Je kunt de instellingen niet wijzigen nadat een stream is gemaakt.

Wordt beheerd vanaf je Content Manager of het afzonderlijke kanaal dat aan het streamen is.

Je kunt de instellingen op elk moment wijzigen.

Handhaving De streamer krijgt een waarschuwing te zien voordat de stream wordt onderbroken of beëindigd. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt het overeenkomstbeleid automatisch toegepast.
Beleid Werkt niet met de volgende beleidstypen:
  • Beleid voor monitoren
  • Beleid met voorwaarden voor beoordeling
  • Beleid met voorwaarden voor video-overeenkomstpercentages
Werkt met elk type beleid.