Optimaal gebruikmaken van inzamelingsacties op YouTube

Je kunt YouTube gebruiken als krachtig hulpmiddel voor positieve veranderingen in de wereld, bijvoorbeeld door belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen of geld in te zamelen voor de doelen en organisaties waar je om geeft.

We weten dat veel van jullie manieren zoeken om een bijdrage te leveren aan jullie community's. Omdat we jou willen helpen je doelen te bereiken, hebben we hier wat tips verzameld over hoe je optimaal gebruikmaakt van inzamelingsacties via YouTube.

Een paar voorbeelden van wat je kunt doen:

• Geld inzamelen met YouTube Giving: In aanmerking komende kanalen in bepaalde landen kunnen geld inzamelen voor beschikbare non-profitorganisaties door de doneerknop toe te voegen aan hun video's en livestreams. Ontdek hier hoe je een inzamelingsactie opzet.
  • Als je niet in aanmerking komt voor YouTube Giving: Voeg een link naar een externe inzamelingsactie toe aan je eindschermen. Eindschermen kunnen worden toegevoegd aan de laatste 5 tot 20 seconden van een video. Er zijn meerdere goedgekeurde externe inzamelingswebsites (zoals GoFundMe en JustGiving) waarnaar je kunt linken in eindschermen.
  • Doneer je eigen opbrengst van specifieke video's: Maak originele content waar je publiek graag naar kijkt. Je mag je kijkers vertellen dat je je opbrengst doneert aan een specifieke non-profitorganisatie. Je mag ze echter niet aanmoedigen om advertenties te kijken of erop te klikken om de opbrengst te verhogen.

Enkele voorbeelden van wat je niet mag doen:

• Moedig in je video's geen spamactiviteiten aan zoals meerdere keren dezelfde video afspelen of op advertenties klikken. Dat is namelijk een schending van ons beleid tegen valse betrokkenheid en andere beleidsregels. Hierdoor kan je video worden verwijderd. Als we dit gedrag tegenkomen, wordt de creator niet betaald voor deze weergaven en klikken en worden er geen kosten in rekening gebracht bij adverteerders.
  • Upload geen werk van andere creators of artiesten zonder voldoende veranderingen aan te brengen. Als je werk dat niet van jezelf is gebruikt om geld in te zamelen, kan je video worden geclaimd wegens auteursrechtschending.
  • Doe geen onjuiste uitspraken over donaties aan de (non-profit)organisatie. YouTube is niet verantwoordelijk voor het verifiëren of fondsen die creators hebben toegezegd te doneren daadwerkelijk zijn ontvangen door non-profitorganisaties.