Problemen met een mislukte of geweigerde betaling voor een aankoop oplossen

Als je een aankoop probeert te doen via YouTube maar je betaling wordt geweigerd of kan niet worden verwerkt, check dan welke van de volgende situaties overeenkomt met je probleem en volg de voorgestelde stappen. Als je hulp nodig hebt met een geweigerde betaling voor je maandelijkse lidmaatschap, leesontdek dan hoe je facturerings- of toegangsproblemen kunt oplossen.

Problemen met je creditcard of pinpas oplossen

Dit zijn een aantal veelvoorkomende foutmeldingen die je kunt krijgen over creditcards of pinpassen:

• Kaart is afgewezen
  • Pas de kaartgegevens aan of gebruik een andere kaart
  • Kaart verlopen
  • Controleer je kaartgegevens en probeer het opnieuw

Als je een van deze foutmeldingen of een vergelijkbare foutmelding ziet, probeer dan het volgende:

Zorg dat je kaartgegevens up-to-date zijn

Betalingen mislukken vaak doordat een creditcard verlopen is of het factuuradres niet klopt. Je kunt zien welke betaalmethoden je hebt opgeslagen in Google Pay en wanneer ze vervallen. Je kunt ook bij elke opgeslagen betaalmethode op 'Bewerken' klikken om te controleren of de postcode overeenkomt met die van je factuuradres.

Als een van je betaalmethoden is vervallen, volg dan deze stappen om de betaalmethode te verwijderen en voeg een nieuwe betaalmethode toe. Probeer je aankoop opnieuw uit te voeren nadat je een nieuwe betaalmethode hebt toegevoegd of je postcode hebt geüpdatet.

Dien de gevraagde informatie in

Als je een foutmelding krijgt en wordt gevraagd extra informatie in te dienen bij Google, volg dan onderstaande instructies om deze informatie in te dienen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je identiteit moet verifiëren in Google Pay voordat je iets via je Google-account kunt kopen.

Je kunt ook altijd in Google Pay kijken of er meldingen zijn of als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met je account.

Controleer of je voldoende saldo hebt voor de aankoop

Soms wordt een transactie geweigerd vanwege onvoldoende saldo. Controleer in je account of je voldoende saldo hebt om de aankoop te voltooien.

Opmerking: Als je je hebt aangemeld voor een kosteloze proefperiode, zie je mogelijk een autorisatie-inhouding op je rekening. Dit doen we om te controleren of je betaalmethode geldig is. De inhouding wordt na een korte periode automatisch door je bank verwijderd en terugbetaald. Als je geen inhouding op je rekening ziet, kan je aanmelding mislukken. Hier vind je meer informatie over autorisatie-inhoudingen.

Neem contact op met je bank of kaartuitgever

Er kunnen specifieke beperkingen voor je kaart gelden waardoor de betaling mislukt. Vraag aan de bank of instelling die je kaart heeft uitgegeven of zij weten waarom de transactie is geweigerd.

Als je niet in de VS woont, moet je ook controleren of je kaart en bank internationale transacties ondersteunen. Afhankelijk van je land moet je misschien contact opnemen met je bank om te regelen dat je je kaart kunt gebruiken voor online transacties.

Gebruik een andere betaalmethode

• Als de eerste betaalmethode die je probeerde te gebruiken niet werkte, kun je een andere betaalmethode proberen. Ga terug naar het aankoopscherm en selecteer een andere betaalmethode of voeg er een toe.

• Als een betaalmethode grijs wordt weergegeven wanneer je een aankoop doet op YouTube, kan die betaalmethode niet worden gebruikt voor de betreffende aankoop. Gebruik een andere betaalmethode om je aankoop te voltooien.

Tip: Als het nog steeds niet lukt om de betaalmethode te gebruiken voor je aankoop op YouTube, kun je betalen met Google Play-saldo (als die mogelijkheid er is in je land). Klik hier om te zien in welke landen je kunt betalen met Google Play-saldo.

Vul je Google Play-saldo aan en selecteer de optie 'Google Play-saldo' als betaalmethode. Hier vind je meer informatie over betalen met je Google Play-saldo.

Problemen met andere betaalmethoden (zoals facturering via je mobiele provider)

Bekijk onze tips hieronder om problemen met rechtstreekse facturering via je provider of een andere ondersteunde betaalmethode op te lossen.

Rechtstreekse facturering via je mobiele provider

Ga naar ons artikel over het oplossen van problemen met rechtstreekse facturering via je provider.

Andere betaalmethoden

Bij gebruik van bepaalde betaalmethoden kun je de volgende melding krijgen: 'Je betaling is geweigerd vanwege een probleem met je account'.
Deze melding kan verschillende oorzaken hebben:
  • We hebben een verdachte transactie in je betalingsprofiel gezien.
  • We hebben wat meer informatie nodig om je account te beschermen tegen fraude.
  • We hebben meer informatie nodig om aan de Europese wetgeving te voldoen (alleen voor klanten uit EU-lidstaten).

Check in Google Pay of je meldingen of verzoeken hebt om problemen met je account op te lossen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je identiteit moet laten verifiëren in Google Pay voordat je iets via je Google-account kunt kopen. Als er geen actieve meldingen of verzoeken zijn, check dan of je naam, adres en betalingsgegevens up-to-date zijn.

Volgende stappen

Probeer je aankoop opnieuw uit te voeren nadat je je betalingsgegevens hebt geüpdatet. We proberen het bedrag niet automatisch opnieuw af te schrijven.