Werkt u met externe collega's en collega's op kantoor? Bekijk hoe u productief kunt blijven in hybride werkomgevingen

Rechten instellen voor het beheer van leden en content

Als Google Groepen niet beschikbaar is in uw werk- of schoolaccount, vraagt u uw beheerder om Google Groepen voor bedrijven aan te zetten. " "

Met instellingen voor rechten kunnen groepseigenaren en -beheerders bepalen wie content kan bekijken, posten en modereren en wie leden kan beheren in Google Groepen. Afhankelijk van hoe de beheerder de instellingen voor delen voor groepen in de organisatie heeft ingesteld, kunnen eigenaren en beheerders rechten toewijzen aan verschillende typen gebruikers:

• De standaard groepsrollen (eigenaren, beheerders of leden)
  • Iedereen in de organisatie
  • Iedereen op het web
  • Speciaal gemaakte aangepaste rollen

Als een groep gebruikers bevat van buiten uw organisatie en u Hele organisatie selecteert voor een recht, wordt het recht niet toegewezen aan de externe groepsleden.

Rechten toewijzen aan een groep gebruikers

Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.

In de vorige versie van Google Groepen kon u een subset van groepsleden uitsluiten. (U kon bijvoorbeeld leden selecteren en beheerders uitsluiten.) Als u eerder een uitsluiting heeft ingesteld, blijft deze van kracht totdat u het recht wijzigt.

Sommige rechten hebben invloed op de opties die beschikbaar zijn voor andere rechten. U kunt bijvoorbeeld alleen toestaan dat de hele organisatie leden kan bekijken als u al heeft toegestaan dat iedereen op het web of organisatieleden de groep kunnen bekijken.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. De instellingen voor locatierechten kun je herkennen aan een schuifregelaar:
  5. Kies welke gebruikers dat recht krijgen. Voor:
    • Standaardrollen, de hele organisatie en iedereen op internet: verplaats de schuifregelaar naar de gewenste gebruikersoptie.
    • Aangepaste rollen: klik naast de schuifregelaar op de lijst en selecteer de rol.
      Als je een aangepaste rol kiest, wordt het recht toegewezen aan iedereen met deze aangepaste rol en aan iedereen met de standaardrol die je op de schuifregelaar hebt geselecteerd.
  6. Herhaal stap 6 voor elk recht.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.

Tip: Als je in de vorige versie van Groepen gebruikers hebt uitgesloten van een bepaald recht, zie je een witte cirkel boven de naam van de set gebruikers bij de schuifregelaar voor dat recht. Als je het recht wijzigt, zijn de gebruikers niet meer uitgesloten. Je kunt ze dan niet meer uitsluiten.

Overzicht van de instellingen voor rechten

In deze tabellen kun je bekijken welke rechten beschikbaar zijn en wat gebruikers hiermee kunnen doen.

Algemeen

Instelling Beschrijving
Wie kan gesprekken bekijken Gebruikers kunnen gesprekken in Groepen bekijken als deze gesprekken aanstaan.
Wie mag posten Gebruikers kunnen groepsgesprekken starten en eraan deelnemen.
Wie kan leden bekijken Gebruikers kunnen de ledenlijst van de groep bekijken.

Privacy van leden

Instelling Beschrijving
Wie kan contact opnemen met groepseigenaren Bepaal wie berichten naar groepseigenaren kan sturen.
Wie kan de e-mailadressen van leden zien? Bepaal wie de e-mailadressen van leden kan zien in de Groepen-UI. E-mailadressen zijn mogelijk nog wel zichtbaar in andere Workspace-apps.

Beleid voor posts

Instelling Beschrijving
Wie kan auteurs persoonlijk antwoorden? Bepaal wie persoonlijk kan e-mailen met auteurs.
Wie kan bestanden bijvoegen Bepaal wie berichten met bijlagen mag posten.
Wie kan content modereren Hieronder valt ook het goedkeuren, verwijderen en vergrendelen van berichten en gesprekken.
Wie kan metadata modereren Hieronder valt ook het categoriseren van content en alle functies van de gezamenlijke inbox.
Wie kan als groep posten Hieronder valt ook het posten van berichten vanaf het e-mailadres van de groep.

Moderatie van leden

Instelling Beschrijving
Wie kan leden beheren Bepaal wie groepsleden kan toevoegen en verwijderen.
Wie kan aangepaste rollen wijzigen Bepaal wie aangepaste rollen kan maken of verwijderen en de naam en beschrijving ervan kan updaten.

Rechten voor posten voor een groep overschrijven

Hiervoor moet je het recht 'Wie kan leden beheren' hebben.

U kunt instellen of gebruikers wel of geen berichten mogen posten en of hun berichten worden gemodereerd. De optie die u instelt, overschrijft de rechten voor posten en de instelling voor berichtmoderatie van de groep.

Stel dat groepseigenaren alleen toestaan dat eigenaren posten en dat alle berichten moeten worden gemodereerd. U kunt dan echter bepaalde groepsbeheerders rechten geven om te posten en moderatie over te slaan. Zelfs als berichtmoderatie niet is opgegeven in de instellingen van de groep, kunt u het hier wel aanzetten.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Selecteer een optie voor het gewenste lid, onder Posten.

Geneste groepen

U kunt een overschrijving instellen voor een groep die lid is van een andere groep. De overschrijving is alleen van toepassing op berichten die worden gepost vanaf het e-mailadres van de geneste groep, niet vanaf het e-mailadres van leden van die groep. Berichten die worden gepost vanaf het e-mailadres van leden volgen het beleid voor posten van de bovenliggende groep.