Je Google-gegevens delen met een app of service van derden

Google helpt je om bepaalde Google-accountgegevens beveiligd te delen met apps en services van derden.

Als je apps of services van derden toegang tot je Google-account geeft, gebeurt het volgende:

• Google laat je weten welke soorten gegevens je kunt delen met apps van derden.
  • Google deelt je gegevens niet zonder je toestemming.
  • Je kunt altijd stoppen met het delen van je Google-accountgegevens met een account van derden.
  • Google deelt het wachtwoord van je Google-account niet met apps van derden.

Over de gegevens die worden gedeeld als je toegang tot je Google-account geeft

Welke gegevens Google deelt

Voordat je besluit om toegang tot je Google-account te geven, geven we meer inzicht in de gegevens die de app van derden heeft aangevraagd.

Je kunt het volgende checken:

• De Google-services waartoe de derden toegang hebben gevraagd.
  • Het niveau van gegevenstoegang dat de derden gebruiken en welke acties ze met je Google-gegevens kunnen uitvoeren.
Google-producten met gevoelige info

Apps van derden kunnen toegang vragen tot gegevens die je als persoonlijk of gevoelig beschouwt. Voorbeelden van Google-producten die gevoelige info kunnen bevatten, zijn:

• Gmail: In je e-mails staan misschien namen van contacten, privécorrespondentie of gevoelige documenten.
  • Foto's: Je albums in Google Foto's bevatten misschien foto's die je liever niet deelt of aan anderen toont, zoals foto's van je familie of kopieën van officiële documenten.
    • Sommige foto's zijn automatisch getagd met een datum en locatie.
  • Drive: Je Google Drive kan gevoelige bestanden bevatten die je hebt geüpload, zoals:
    • Persoonlijke foto's
    • Medische dossiers
    • Financiële administratie
    • Officiële rapporten
    • Presentaties
  • Agenda: Je Google Agenda kan belangrijke informatie bevatten over je dagelijkse routines en privéafspraken, zoals de locaties, gasten en beschrijvingen van afspraken of vergaderingen.
  • Contacten: In je Google Contacten kunnen de namen, telefoonnummers, adressen en contactgegevens staan van mensen die je kent.

Tip: Als je documenten deelt met andere mensen, kunnen apps en services van derden hun naam en e-mailadres vinden.

Welke gegevens apps of services van derden kunnen delen

Als je een app van derden toegang tot je Google-account geeft, krijgt Google geen toegang tot je account in de app of service van derden.

Als je Google toegang geeft tot bepaalde gegevens in het account van derden, is het type toegang dat je geeft anders dan het type toegang dat je geeft wanneer je bepaalde toegang geeft tot je Google-account. Meer informatie over hoe je Google-accounts koppelt

Hoelang een app of service van derden je gegevens kan bewaren

Hoelang een app van derden je gegevens bewaart, hangt af van het bewaarbeleid van de app van derden. Ga naar het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van de app of service van derden voor meer informatie over hoe deze je gegevens gebruikt. Je vindt deze informatie in de app van derden of op hun website.

Voordat je toegang geeft tot je Google-accountgegevens

Als je een app of service van derden toegang tot je Google-account geeft, kan deze gevoelige info lezen, bewerken, verwijderen of delen.

Als je wilt weten hoe een app of service van derden je gegevens gebruikt en hoe deze je gegevens beveiligt, lees je het privacybeleid en de beveiligingskennisgevingen van de app of service van derden.

Houd rekening met het volgende voordat je een app of service van derden toegang geeft tot je Google-account:

• Beveiliging: Als de server van de app van derden wordt gehackt, kunnen onbevoegden toegang krijgen tot je gegevens. Als je apps of services van derden toegang geeft tot je Google-account, kunnen ze je gegevens kopiëren en opslaan op hun eigen servers. Omdat Google de gegevens op de servers van een ander bedrijf niet kan beschermen, kunnen je gegevens meer risico lopen op het gebied van gegevensbeveiliging en privacyschending.
  • Gegevensgebruik: De app van derden kan je gegevens misbruiken of op een ongepaste manier delen.
  • Gegevensverwijdering: Je kunt je gegevens misschien niet snel of automatisch van hun servers verwijderen, omdat dit afhankelijk is van de app van derden. Het kan ook moeilijk zijn om je account voor de app of service van derden te verwijderen.
  • Beleidswijzigingen: Je krijgt misschien niet rechtstreeks meldingen van de app of service van derden over wijzigingen in het beleid en de procedures van die app of service van derden.
  • Gegevenszichtbaarheid: Een app van derden kan individuen hebben die de Google-accountgegevens bekijken die je met ze hebt gedeeld.

Belangrijk: Lees het privacybeleid van de derden voor meer informatie over wie toegang heeft tot je gegevens.

Over niet-geverifieerde apps

Apps van derden die toegang vragen tot je gevoelige informatie, zijn misschien niet beoordeeld door Google op naleving van het Google-beleid voor gegevensbeveiliging. Als een app van derden bijvoorbeeld nog in ontwikkeling is of niet algemeen beschikbaar is, is deze waarschijnlijk niet beoordeeld door Google.

Als je een waarschuwing krijgt dat een app niet is geverifieerd, moet je je gegevens niet delen via die app, tenzij je de app-ontwikkelaar vertrouwt.

Waarom sommige apps niet zijn geverifieerd

In de volgende situaties kunnen apps niet worden geverifieerd:

• De ontwikkelaar is de app nog aan het testen.
  • De app is voor intern gebruik en beperkt tot een specifieke organisatie.

Onbetrouwbare ontwikkelaars kunnen proberen niet-geverifieerde apps te gebruiken voor schadelijke doeleinden, zoals ongewenste software installeren of persoonlijke informatie stelen. Deel je gegevens alleen als je er zeker van bent dat je de app-ontwikkelaar kunt vertrouwen.

Beheren welke apps en services van derden toegang hebben tot je Google-account

Je kunt de toegang van derden tot je Google-account altijd checken of wijzigen.

Tip: Als je de toegang van een app of service van derden wilt checken of wijzigen, selecteer je de naam van de app of service in de lijst.

Je apps en services bekijken

Gerelateerde bronnen

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.