Toegang tot je Google-account geven aan apps van derden

Je kunt apps en services van derden toegang geven tot je Google-account om bepaalde functies te kunnen gebruiken. Een app voor fotobewerking kan bijvoorbeeld toegang vragen tot je Google Foto's om filters toe te passen.

Dit zijn een paar Google-producten waartoe apps en services van derden toegang kunnen vragen:

• Gmail
  • Drive
  • Agenda
  • Foto's
  • Contacten

Belangrijk: Apps van derden zijn andere bedrijven of ontwikkelaars dan Google. Geef alleen toegang tot je Google-account als je een app van derden vertrouwt.

Een app van derden toegang geven tot je Google-account

Volg deze instructies om bepaalde toegang tot je Google-accountgegevens te geven:

1. Als een app of service van derden je vraagt de toegang tot je Google-account te delen, neem je het verzoek zorgvuldig door om na te gaan welke informatie en rechten worden aangevraagd.
  2. Als je toegang wilt geven, log je in op je Google-account.
  3. Geef de app of service van derden bepaalde toegang tot je Google-accountgegevens.

Apps van derden kunnen verschillende soorten toegang tot je Google-account vragen. Ze kunnen toegang vragen voor het volgende:

• Je basisprofiel ophalen: Je basisprofielgegevens zijn onder meer je naam, e-mailadres en profielfoto. Als je een nieuw account wilt maken in de app of service van derden, kan een app van derden om deze informatie vragen. Wanneer je met Google inlogt bij apps en services van derden die deze functie gebruiken, geef je ze toegang tot je basisprofiel. Meer informatie over hoe je inlogt met Google
  • Gegevens uit je Google-account bekijken en kopiëren: Apps en services van derden kunnen toestemming vragen om gegevens zoals je contacten, foto's en YouTube-playlists te vinden en te kopiëren.
    • Als je de toegang van de app van derden tot je Google-account intrekt, heeft deze geen toegang meer tot je gegevens. Je moet misschien een verzoek indienen om de gegevens te laten verwijderen die de app van derden al heeft.
  • Gegevens in je Google-account beheren: Apps of services van derden kunnen toestemming vragen om gegevens in je Google-account te bewerken, te uploaden, te maken of te verwijderen.
    • Voorbeeld:
      • Een app voor filmbewerking kan je video bewerken en uploaden naar je YouTube-kanaal.
      • Een app voor afspraken plannen kan afspraken in je Google-agenda maken of verwijderen.

Veelgestelde vragen over toegang tot je Google-account

Hoe weet ik welke apps van derden toegang hebben tot mijn Google-accountgegevens?
Op de pagina voor koppelingsbeheer kun je checken welke apps en services je toegang tot je Google-account hebt gegeven.

Tip: Als je de toegang van een app of service van derden wilt checken of wijzigen, selecteer je de naam van de app of service in de lijst.

Je apps en services bekijken

Hoe trek ik de toegang van derden tot mijn Google-account in?

Als je niet meer wilt dat een app van derden toegang tot je Google-account heeft, kun je deze verwijderen uit je koppelingen met derden.

1. Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Bekijk de apps en services van derden die toegang hebben.
  3. Selecteer in de lijst de app of service van derden waarvoor je de koppeling wilt verwijderen.
  4. Selecteer Details bekijken en dan Toegang intrekken en dan Bevestigen.

Tip: Als je meer dan één type koppeling hebt, staat je koppeling voor toegang van derden onder het bericht {App-naam} heeft bepaalde toegang tot je Google-account.

Tot hoeveel van mijn Google-gegevens hebben derden toegang?

Apps van derden hebben alleen toegang tot de gegevens en services waarvoor je toestemming geeft. Voordat Google je gegevens met een app of service van derden deelt, krijg je een lijst met de gegevens en services waartoe de derden toegang willen hebben.

Als je een app van derden bijvoorbeeld alleen toegang geeft tot je Google Agenda-gegevens, heeft die alleen toegang tot die gegevens en niet tot je andere Google-gegevens, zoals je Google Foto's of Contacten.

Je kunt de toegang tot je Google-account op elk moment intrekken.

Kunnen derden mijn Google-accountgegevens wijzigen?

Je kunt apps van derden verschillende toegangsniveaus tot je Google-account geven, zoals algemene accountgegevens, en je accountgegevens bekijken of aanpassen. Als je een app van derden toegang geeft om je Google-accountgegevens te beheren, kan deze de gegevens in je Google-account bewerken, maken en verwijderen. Als je toegang tot je account geeft, kun je het type toegang dat de app van derden aanvraagt, vinden bij toegang die derden kunnen hebben.

Moet ik mijn Google-wachtwoord met derden delen voor toegang?

Deel je Google-accountwachtwoord niet met een app of service van derden. Als je je Google-accountwachtwoord deelt met een app of service van derden, heeft deze volledige toegang tot je account. Dit kan de beveiliging van je account in gevaar brengen.

In plaats daarvan kun je bepaalde toegang tot je Google-account geven aan vertrouwde apps en services van derden. Dat is veiliger.

Wat moet ik doen als ik ben uitgelogd van mijn Google-account?

Log in op je Google-account om toegang te geven tot een app of service van derden.

Wat als ik meer dan één Google-account heb?

Als je meer dan één Google-account hebt, wordt je gevraagd het account te selecteren dat je wilt gebruiken of in te loggen op een ander Google-account om door te gaan.

Wat gebeurt er als ik mijn Google-account verwijder?

Als je je Google-account verwijdert, verwijder je ook alle bijbehorende koppelingen met derden. De app of service van derden kan informatie die je eerder met de app of service hebt gedeeld, bewaren. Je moet de app van derden misschien vragen gegevens die deze al heeft, te verwijderen.

Wat gebeurt er als ik mijn account van derden verwijder?

Als je je account van derden verwijdert, heeft dit geen gevolgen voor je Google-account.

• Als je je gegevens niet meer wilt delen met een app of service van derden, verwijder je de app of service van de pagina voor koppelingsbeheer. Hiermee trek je de toegang in die je eerder hebt gegeven.

Gerelateerde bronnen

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.