Dela åtkomsten till Google-kontot med appar från tredje part

Om du vill låsa upp vissa funktioner kan du ge appar och tjänster från tredje part viss åtkomst till ditt Google-konto. Till exempel kan en fotoredigeringsapp begära åtkomst till Google Foto för att tillämpa filter.

Appar och tjänster från tredje part kan till exempel begära åtkomst till produkter från Google som

• Gmail
  • Drive
  • Kalender
  • Foto
  • Kontakter

Obs! Appar från tredje part är företag eller utvecklare som inte är Google. Ge bara åtkomst till ditt Google-konto om du litar på en app från tredje part.

Ge en app från tredje part åtkomst till ditt Google-konto

Så här delar du viss åtkomst till data i ditt Google-konto:

1. När en app eller tjänst från tredje part ber dig att dela åtkomst till ditt Google-konto ska du noggrant granska begäran för att se vilka uppgifter och behörigheter den begär.
  2. Om du väljer att dela åtkomst måste du logga in på ditt Google-konto.
  3. Ge appen eller tjänsten från tredje part viss åtkomst till data i ditt Google-konto.

Appar från tredje part kan begära olika typer av åtkomst till ditt Google-konto. De kan begära åtkomst till följande:

• Din grundläggande profil: Dina grundläggande profiluppgifter inkluderar ditt namn, din e-postadress och din profilbild. Appen från tredje part kan begära den här informationen så att du kan skapa ett nytt konto i appen eller tjänsten från tredje part. När du loggar in med Google i appar och tjänster från tredje part som har den här funktionen ger du åtkomst till din grundläggande profil. Läs mer om hur du loggar in med Google.
  • Visa och kopiera data från Google-kontot: Appar och tjänster från tredje part kan be om behörighet att hitta och kopiera data som kontakter, foton, YouTube-spellistor med mera.
    • Om du återkallar åtkomsten till ditt Google-konto för appen från tredje part kan den inte längre få tillgång till din data. Du kan behöva begära att den raderar datan den redan har.
  • Hantera data i ditt Google-konto: Appar eller tjänster från tredje part kan be om behörighet att redigera, ladda upp, skapa eller radera data i Google-kontot.
    • Exempel:
      • En filmredigeringsapp kan redigera dina videor och ladda upp dem på din YouTube-kanal.
      • En planeringsapp kan skapa eller radera händelser i Google Kalender.

Rapportera app från tredje part

Vanliga frågor om åtkomst till Google-kontot

Hur vet jag vilka appar från tredje part som har åtkomst till datan i mitt Google-konto?
Du kan kontrollera vilka appar och tjänster som har åtkomst till Google-kontot på sidan för kopplingshantering.

Tips! Välj namnet på en app eller tjänst från tredje part för att granska eller ändra dess åtkomst.

Visa appar och tjänster

Hur tar jag bort tredje parts åtkomst till mitt Google-konto?

Om du inte längre vill att en app från tredje part ska ha åtkomst till ditt Google-konto kan du ta bort den från dina kopplingar till tredje part.

1. Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto.
  2. Visa apparna och tjänsterna från tredje part med åtkomst.
  3. Välj appen eller tjänsten från tredje part i listan vars koppling du vill ta bort.
  4. Välj Visa information följt av Ta bort åtkomst följt av Bekräfta.

Tips! Om du har fler än en kopplingstyp visas kopplingen för tredje part under {Appnamn} har viss åtkomst till ditt Google-konto.

Granska åtkomst

Hur mycket av min Google-data kan tredje part få åtkomst till?

Appar från tredje part kan bara få åtkomst till data och tjänster som du har gett dem behörighet till. Innan Google delar någon av din data med en app eller tjänst från tredje part visas en lista över den data och de tjänster som tredje part vill ha åtkomst till.

Till exempel, om du bara ger en app från tredje part åtkomst till din data i Google Kalender får den bara åtkomst till denna data och ingen annan av din Google-data, som Google Foto eller Kontakter.

Du kan när som helst ta bort åtkomsten till ditt Google-konto.

Kan en tredje part ändra data i mitt Google-konto?

Du kan ge appar från tredje part olika åtkomstnivåer till ditt Google-konto, till exempel grundläggande kontouppgifter och att visa eller ändra kontodata. Om du ger appar från tredje part behörighet att hantera data i ditt Google-konto kan de redigera, skapa och radera data i ditt Google-konto. När du ger åtkomst till ditt konto kan du se typen av åtkomst som appen från tredje part begär i åtkomst som tredje part kan ha.

Bör jag dela mitt Google-lösenord för att ge tredje part åtkomst?

Dela inte lösenordet för Google-kontot med en app eller tjänst från tredje part. Om du delar lösenordet för Google-kontot med en app eller tjänst från tredje part får den full åtkomst till kontot, vilket kan äventyra kontosäkerheten.

I stället kan du dela viss åtkomst till Google-kontot med betrodda appar och tjänster från tredje part, vilket är säkrare.

Vad händer om jag är utloggad från Google-kontot?

Du måste logga in på ditt Google-konto för att ge åtkomst till en app eller tjänst från tredje part.

Vad händer om jag har fler än ett Google-konto?

Om du har fler än ett Google-konto blir du ombedd att välja det konto du vill använda eller logga in på ett annat Google-konto för att fortsätta.

Vad händer om jag raderar mitt Google-konto?

Om du raderar Google-kontot raderas även alla dess kopplingar till tredje part. Appen eller tjänsten från tredje part kan behålla information som du tidigare har delat med den. Du kan behöva be appen från tredje part att radera datan den redan har.

Vad händer om jag tar bort mitt tredjepartskonto?

Ditt Google-konto påverkas inte av att du raderar ett konto från tredje part.

• Om du vill sluta dela data med en app eller tjänst från tredje part tar du bort den från sidan för kopplingshantering. Detta återkallar all åtkomst du tidigare har gett den.