[GA4] Data og personvern med fokus på EU

Når Google Analytics 4 samler inn data, blir IP-adresser verken lagret eller loggført.

• I Analytics slettes eventuelle IP-adresser som samles inn fra EU-brukere, før disse dataene loggføres via EU-domener og -tjenere.

Analytics inneholder dessuten kontroller som kan brukes til å

• slå av innsamling av data innhentet via Google-signaler på regionsnivå
  • slå av innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata på regionsnivå

Analytics loggfører ikke IP-adresser

Google Analytics 4 verken lagrer eller loggfører IP-adresser enkeltvis.

Analytics tilbyr omtrentlige geografiske posisjonsdata ved å utlede disse metadataene fra IP-adresser: by (og byens utledede lengde- og breddegrad), kontinent, land, region og subkontinent (og ID-baserte motstykker). For trafikk fra EU-land brukes IP-adressedata utelukkende til å utlede geografiske posisjonsdata før de forkastes umiddelbart. Dataene blir ikke loggført, er ikke tilgjengelige og blir heller ikke brukt til andre formål.

Når Analytics samler inn målingsdata, blir alle IP-oppslag utført på EU-baserte tjenere før trafikken videresendes til Analytics-tjenere for å bli behandlet.

EU-data samles inn i EU

Google Analytics 4 samler inn alle data fra EU-baserte enheter (ut fra geografiske IP-oppslag) via domener og tjenere basert i EU, før trafikken videresendes til Analytics-tjenere for å bli behandlet.

Hvis du har en Content Security Policy (CSP), må du oppdatere konfigurasjonene dine («img-src»- og «connection-src»-direktivene) slik at disse domenene kan brukes i Analytics:

• *.google-analytics.com
  • *.analytics.google.com

Regionale kontroller

Google-signaler

Når du slår på Google-signaler, kan du velge å slå på eller av innsamling av disse signalene på regionsnivå. Hvis du endrer innstillingene for Google-signaler og slår av innsamling av data i en region, oppbevarer Analytics eventuelle historiske data du har samlet inn, men fra og med endringstidspunktet samles det ikke inn nye data. Hvis du slår av innsamlingen av data via Google-signaler, kan du ikke lenger bruke rapporteringsfunksjoner for annonsering, remarketinglister basert på Analytics-data samt segmenter basert på interesser eller demografisk informasjon. Finn ut hvordan du slår på Google-signaler i Google Analytics 4-områder.

Hvis du slår av Google-signaler, kan ikke remarketing brukes i de berørte regionene. Nedstrøms konverteringsmodellering og rapportering i tilknyttede Google Ads-kontoer påvirkes også.

Innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata

Du kan slå på eller av innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata på regionsnivå. Analytics samler som standard inn slike data. Hvis du slår av innsamlingen av denne typen data, samler ikke Analytics inn følgende data:

• by
  • breddegrad (for byen)
  • lengdegrad (for byen)
  • underversjon av nettleser
  • brukeragentstreng for nettleser
  • enhetsmerke
  • enhetsmodell
  • enhetsnavn
  • underversjon av operativsystem
  • underversjon av plattform
  • skjermoppløsning

Hvis du endrer innstillingene og slår av innsamling av data i en region, tar Analytics vare på eventuelle historiske data du har samlet inn, men fra og med endringstidspunktet samles det ikke inn nye data.

Finn ut mer om innsamling av granulære posisjons- og enhetsdata.

Hvis du slår av innsamlingen av granulære posisjons- og enhetsdata i en region, reduseres volumet av modellerte konverteringer betydelig i denne regionen. Nedstrøms konverteringsmodellering og rapportering i tilknyttede Google Ads- og Search Ads 360-kontoer påvirkes også.