Kontokonfigurering med tilleggsfunksjoner for personvern

Det finnes flere valgfrie funksjoner for personvern i Google Analytics. Du kan implementere disse funksjonene for å sikre personvernet i Analytics ytterligere.

IP-maskering

Via ga('set', 'anonymizeIp', true)-funksjonen i analytics.js-biblioteket kan nettstedseiere be om at alle brukernes IP-adresser skal maskeres i produktet. Finn ut mer.

Tillegg om databehandling

Vilkårene for databehandling er tilgjengelige for bedrifter som er underlagt virkeområdet til EUs personvernforordning.

Nettlesertillegg for bortvalg av Analytics

Besøkende på nettstedet som ikke ønsker at dataene deres skal brukes i Google Analytics, kan installere nettlesertillegget for bortvalg av Google Analytics. Med dette tillegget slipper brukerne at det sendes informasjon om dem til Google Analytics via JavaScript-koden for Google Analytics (ga.js, analytics.js og dc.js) på forskjellige nettsteder. Nettstedeiere kan fortsatt benytte andre verktøy for å kjøre nettstedsanalyser selv om brukeren har installert dette nettlesertillegget.

Tillat eller forby personlig tilpasning av annonser

Du kan kontrollere om data som samles inn fra sluttbrukere for et hvilket som helst område, kan brukes til personlig tilpasning av annonser via den avanserte innstillingen for personlig tilpasning av annonser, som er tilgjengelig via områdeinnstillingene.