[GA4] Lifetime value van gebruiker

Gebruikersgedrag en lifetime value van een klant analyseren.

De techniek Lifetime value van gebruiker geeft aan hoe uw gebruikers zich gedragen gedurende hun tijd als klant van uw site of app. Met deze techniek kunt u specifieke inzichten opdoen, zoals de volgende:

• Welke bron, campagne of welk medium gebruikers met de hoogste lifetime-opbrengst heeft opgeleverd, vergeleken met de opbrengst voor de geselecteerde maand.

• Welke actieve campagnes gebruikers werven die naar verwachting waardevoller zijn, met een grotere kans op aankopen en een kleinere kans op gebruikersverloop, zoals berekend door de voorspellingsmodellen van Google Analytics.

• Inzichten in het gedrag van unieke gebruikers, zoals wanneer uw maandelijks actieve gebruikers voor het laatst een product op uw site hebben gekocht of wanneer ze voor het laatst interactie met uw app hebben gehad.

Een 'Lifetime value van gebruiker'-verkenning maken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik links op Verkennen .
  1. Klik bovenaan het scherm op Templategalerij en selecteer de template Levensduur gebruiker.

Lifetime-gegevens van gebruiker

Lifetime value-gegevens zijn beschikbaar voor gebruikers die na 15 augustus 2020 actief zijn geweest op uw site of in uw app. Voor deze gebruikers omvat het gegevensbereik bij de techniek 'Lifetime value van gebruiker' al hun gegevens vanaf het moment dat zij voor het eerst uw site of app bezochten. Een gebruiker die uw site voor het eerst heeft bezocht in december 2019, maar die voor het laatst actief was op 14 augustus 2020, wordt echter niet meegenomen. Als diezelfde gebruiker actief was op 16 augustus 2020, worden alle gegevens vanaf het afgelopen jaar meegenomen.

Met de techniek 'Lifetime value van gebruiker' worden verzamelde gegevens getoond voor gebruikers van uw site of app. Deze techniek kan voor elke gebruiker de volgende informatie geven:

• Eerste interacties: Gegevens van de eerste keer dat de gebruiker werd gemeten voor een property. Bijvoorbeeld de datum van hun eerste bezoek of aanschaf, of de campagne waarmee ze zijn verworven als gebruiker.
  • Meest recente interacties: gegevens van de laatste keer dat de gebruiker is gemeten voor een property. Bijvoorbeeld de datum van hun laatste activiteit of aankoop.
  • Lifetime-interacties: gegevens die zijn verzameld gedurende de lifetime van de gebruiker. Bijvoorbeeld hun lifetime-opbrengst of -engagement.
  • Voorspellende statistieken: gegevens die zijn gegenereerd via machine learning om gebruikersgedrag te voorspellen:
    • Kans op aankoop
    • Kans op in-app aankoop
    • Kans op gebruikersverloop
Opmerking: De steekproeflimiet voor de techniek 'Lifetime value van gebruiker' is 1 miljoen gebruikers voor het gratis Google Analytics-product en 10 miljoen gebruikers voor het betaalde product. Als de geselecteerde periode meer gebruikers omvat dan de steekproeflimieten, gebruikt Google Analytics een in willekeurige volgorde herschikte steekproef van die gebruikers (1 miljoen of 10 miljoen op basis van het type property). Daarna worden de resultaten opgeschaald zodat ze compleet zijn.

Perioden in de 'Lifetime value van gebruiker'-verkenningen

Wanneer u een periode selecteert, laat de verkenning gebruikers zien die actief waren gedurende het geselecteerde tijdsbestek. Ook krijgt u informatie over de hele lifetime value van deze gebruikers, inclusief gegevens van vóór het begin van de opgegeven periode.

U kunt de einddatum in een lifetime value-verkenning van gebruikers niet wijzigen. Deze staat vast op Gisteren.

Lifetime value-verkenning en identiteit voor rapportage

Met de functie Gebruikers-ID heeft u voor Google Analytics 4-property's 2 manieren om gebruikers op verschillende platforms en apparaten te identificeren en hierover te rapporteren. De methode Identiteit voor rapportage die door uw property wordt gebruikt, is als volgt van invloed op de lifetime-gegevens van gebruikers:

Op basis van gebruikers-ID, vervolgens op apparaatgegevens

Deze methode gebruikt de nauwkeurigere gebruikers-ID als deze wordt verzameld om een gebruiker te herkennen en alle gerelateerde gebeurtenissen in rapporten en verkenningen af te stemmen. Als er geen gebruikers-ID wordt verzameld, gebruikt Analytics een apparaat-ID (de client-ID in het geval van websites of de app-instantie-ID in het geval van apps) om vast te stellen wie een gebruiker is.

Als een bepaalde gebruiker zowel ingelogde als niet-ingelogde activiteit heeft gehad in de geselecteerde periode, gebruikt de verkenning alleen het gedeelte voor ingelogde activiteit van de lifetime-gegevens van de gebruiker. Dit biedt een nauwkeurigere afspiegeling van de gebruikersgegevens: het aantal gebruikers wordt niet gedupliceerd en statistieken zoals de gemiddelde lifetime value (LTV) zijn nauwkeuriger door het gebruik van gebruikers-ID's. Activiteit die plaatsvindt terwijl de gebruiker niet is ingelogd, wordt niet opgenomen in de verkenning.

Opmerking: Als verzameling van door gebruikers verstrekte gegevens (bèta) is aangezet voor uw property en als deze property ook gebruikers-ID's verzamelt, moet u rekening houden met mogelijke gegevensverschillen in 'Lifetime value van gebruiker'-verkenningen. Gebruikers kunnen 2 keer worden geteld of de lifetime value van gebruikers kan laag zijn. Dit probleem treedt op als de periode van uw verkenning overlapt met de datum waarop verzameling van door gebruikers verstrekte gegevens is aangezet. U kunt deze activeringsdatum controleren in de wijzigingsgeschiedenis van de property. Bovendien bieden we voor deze property's op het moment geen ondersteuning voor 'Lifetime value van gebruiker'-verkenningen op basis van gebruikers-ID's.

Alleen op basis van apparaatgegevens

Deze methode gebruikt alleen de apparaat-ID (de client_id-waarde van de Analytics-cookie voor websites of de app-instantie-ID voor mobiele apps) om een gebruiker te identificeren en negeert eventuele gebruikers-ID's die zijn verzameld. Met deze methode worden 'lifetime value van gebruiker'-gegevens verzameld op apparaatniveau.