Slik bruker du tilpasset lading

For å forlenge batterilevetiden kan du bruke tilpasset lading på Chromebooken.

Hvis Chromebooken holdes fulladet i lengre perioder, reduseres batterikapasiteten over tid. Tilpasset lading forsinker fullading av Chromebooken for å holde ladenivået lavere enn 100 % i en periode.

Slå på tilpasset lading

Viktig: Når tilpasset lading er på, lades ikke enheten alltid helt opp.

Chromebook bruker maskinlæring for å analysere de daglige lademønstrene dine, slik at den kan lades basert på når det forventes at du kobler fra strømmen. Funksjonen er utviklet slik at enheten skal være helt oppladet før du kobler den fra.

Tilpasset lading slås på basert på prognosene for den daglige Chromebook-bruken din. Hvis du kobler fra enheten etter at den er fulladet, slås ikke tilpasset lading på.

Slå tilpasset lading på eller av

Hvis du vil at Chromebooken konsekvent skal lades helt opp, slår du av Tilpasset lading.

1. Nederst til høyre på Chromebooken velger du batteriet .
  2. Velg Innstillinger og så Enhet og så Strøm og så Tilpasset lading.
  3. Slå Tilpasset lading på eller av.

Tips:

• Et varsel vises når tilpasset lading holder batterinivået på rundt 80 % eller mer. For å stoppe tilpasset lading midlertidig og lade Chromebooken helt opp, velg Lad helt opp nå i varselet.
  • Tilpasset lading er automatisk på hvis funksjonen støttes av enheten din og tillates av administratorreglene.