Kvalifikasjonskrav for bedrifter og steder

For å hjelpe brukere med å finne og få kontakt med steder rundt dem støtter Google en rekke lokale bedrifter og steder av interesse på kartet. I tillegg til at steder blir fjernet fordi de viser forbudt eller begrenset innhold, kan steder også bli fjernet fordi de ikke er kvalifisert for Google Maps- og Søk-produktene.

Bedrifter og steder som er kvalifisert

Steder eller oppføringer brukes til å representere offentlige bedrifter og steder av interesse fra den virkelige verden. De skal være navngitte enheter som brukerne kan finne og ha interaksjon med. Her er noen eksempler på steder som kan legges til på kartet:

• offentlige institusjoner og instanser
  • steder av interesse og turistattraksjoner
  • selvstendig praktiserende fagpersoner, profesjonelle aktører og hjemmebaserte bedrifter
  • minibanker, kiosker for videospillutleie, postbokser med navn og eventuell kundeserviceinformasjon
  • sesongbaserte bedrifter som gjenåpner på samme sted
  • bedrifter med tjenesteområde eller lokale bedrifter med butikkfront

Bedrifter og steder som ikke er kvalifisert

Vi ønsker ikke å vise steder som er falske, eller som brukerne ikke kan kontakte eller få tilgang til. Her er noen eksempler på bedrifter som ikke kan legges til på kartet:

• falske eller oppdiktede bedrifter
  • midlertidige engangsarrangementer
  • privat eiendom (f.eks. kjendisers eller ditt hjem)
  • sesongbaserte bedrifter uten permanent, periodisk beliggenhet
  • bedrifter uten fysisk tilstedeværelse eller lokale tjenesteområder (f.eks. kundetelefonsentre eller utelukkende nettbaserte bedrifter)