Kvalificering för företag och platser

För att hjälpa användare att upptäcka och ta kontakt med platser i närheten stöder Google många olika lokala företag och platser av intresse på kartan. Utöver att platser kan tas bort på grund av att de är förbjudna eller begränsade kan platser också tas bort för att de inte bedöms vara kvalificerade för våra produkter i Google Maps och Sök.

Kvalificerade företag och platser

Platser och företagsuppgifter används för att representera offentliga företag och platser av intresse i den verkliga världen. De måste ha ett namn så att användare kan upptäcka och interagera med dem. Här är några exempel på platser som kan läggas till på kartan:

• statliga myndigheter och offentliga platser
  • platser av intresse och turistattraktioner
  • enskilda yrkesutövare, professionella tjänster, hembaserade företag
  • uttagsautomater, videouthyrningskiosker, avlämningsplatser för post med namn och information om eventuell kundtjänst
  • säsongsöppna företag som har verksamhet på samma plats varje år
  • serviceföretag och lokala företag med fysisk lokal

Verksamheter och platser som inte är kvalificerade

Vi vill inte visa platser som inte är äkta eller som användare inte kan använda eller kontakta. Här är några exempel på verksamheter som inte är tillåtna på kartan:

• falska eller påhittade företag
  • tillfälliga engångsevenemang
  • privata fastigheter (t.ex. en berömd persons eller ditt eget hem)
  • säsongsöppna/återkommande företag utan fast plats
  • företag utan fysisk lokal eller som inte erbjuder lokala tjänster (t.ex. callcenter och företag som endast erbjuder onlinetjänster)