Privacy

Google vindt de privacy van gebruikers bijzonder belangrijk. We zijn blij dat je content bijdraagt die een beeld geeft van jouw wereld, maar het is van cruciaal belang dat je hierbij de privacyvoorkeuren van anderen respecteert. We behouden ons het recht voor om content te verwijderen naar aanleiding van meldingen van gebruikers. Lees verder voor meer informatie over de manier waarop we omgaan met privacyverzoeken voor content die op Google Maps en Street View wordt weergegeven.

Als we Street View-content maken van video-opnamen in 360° die gebruikers hebben ingediend, passen we onze algoritmen toe om gezichten en kentekenplaten automatisch te vervagen. Als gebruikers content indienen die geen video's bevat, passen we de technologie voor vervagen niet automatisch toe. Gebruikers kunnen de vervagingsfunctie in tools en beeldbewerkingsprogramma's van derden gebruiken als ze vervaging op hun eigen foto's willen toepassen. Als je je gezicht, kentekenplaat of huis in een gebruikersbijdrage aantreft en je wilt dat de afbeelding wordt verwijderd, gebruik je de functie Probleem melden bij de afbeelding.

Je mag in geen enkel geval foto's of video's publiceren die zijn genomen in een privéwoning of andere niet voor het publiek toegankelijke locaties of zones waar geen foto's mogen worden gemaakt. Foto's en video's van andere privélocaties mogen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gepubliceerd.

Wees een goede buur en publiceer geen foto's waarop of video's waarin mensen kunnen worden geïdentificeerd zonder hun toestemming. Dit is vooral van belang op gevoelige locaties waar mensen misschien bezwaar hebben tegen de publicatie van hun afbeelding.

Content die privégegevens of vertrouwelijke informatie bevat (zoals creditcardgegevens, medische gegevens of door de overheid uitgegeven ID-gegevens), is niet toegestaan, ongeacht of het gaat om gegevens van anderen of van jezelf.

Houd er rekening mee dat andere privacygerelateerde claims dan de punten die hierboven in dit gedeelte worden vermeld, moeten worden gemeld via het tabblad 'Auteursrechtproblemen of andere juridische problemen' van de functie Probleem melden.