Personvern

Brukernes personvern er svært viktig for Google. Vi ser gjerne at du bidrar med innhold som illustrerer verden rundt deg, men det er avgjørende at du gjør dette på en måte som ikke krenker andres personvern. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innhold – blant annet som svar på rapporter brukerne våre sender oss. Nedenfor finner du mer informasjon om hvordan vi håndterer forespørsler knyttet til personvern for innhold som vises på Maps og i Street View.

Når vi oppretter Street View-innhold fra 360-videoopptak som er sendt inn av brukerne våre, bruker vi algoritmer for å gjøre ansikter og nummerskilt uskarpe automatisk. Når brukerne sender inn annet innhold enn video, benytter vi ikke automatisk denne uskarphetsteknologien. Brukerne kan imidlertid benytte seg av uskarphetsverktøyet i tredjepartsverktøy og bilderedigeringsprogrammer hvis de vil gjøre elementer i bildene sine uskarpe. Hvis du ser ansiktet, nummerskiltet eller hjemmet ditt i et brukerbidrag og du vil få bildet fjernet, kan du fortelle oss om dette via «Rapporter et problem»-funksjonen på bildet.

Bilder eller videoer som er tatt eller spilt inn inne i privatboliger, på andre steder offentligheten ikke har tilgang til, eller på steder der fotografering ikke er tillatt, skal ikke publiseres under noen omstendigheter. Det er ikke tillatt å publisere bilder eller videoer av andre private steder uten eierens samtykke.

Vær en god nabo – ikke publiser bilder eller videoer der folk kan identifiseres, med mindre de aktuelle personene har gitt deg tillatelse dette. Dette gjelder spesielt for sensitive steder der det er sannsynlig at folk motsetter seg at bilder av dem publiseres.

Vi tillater ikke innhold som inneholder privat eller konfidensiell informasjon, for eksempel kredittkortopplysninger, medisinske journaler eller ID-bevis utstedt av myndighetene – uansett om dette gjelder deg eller andre.

Vær oppmerksom på at eventuelle andre personvernrelaterte krav, bortsett fra punktene oppført i denne delen, skal rapporteres via «Opphavsrettslige eller andre juridiske problemer»-fanen i Rapportér et problem-funksjonen.