Tips på hur du lägger upp media på Maps

Foton, videor och annan media av hög kvalitet hjälper människor världen över att hitta relevant information om platser. Media av låg kvalitet kan tas bort. Borttagning av kvalitetsskäl kan inte överklagas.

Följ de här tipsen för att lägga upp media av hög kvalitet på Maps.

Innehåll och format
  • Använd media som du har fotat eller spelat in. Ladda upp media av en plats som du själv har fotat eller spelat in med en kamera. Undvik skärmbilder, bildbyråfoton, giffar, collage, kraftigt redigerade eller på annat sätt manipulerade foton och bilder som har skapats av andra.
  • Skapa media på platsen som avbildas. Relevanta foton och videor skapas på platsen som avbildas.
  • Fokusera på platsen. Innehållet ska främst avbilda platsen. Media där något annat än platsen är i fokus, till exempel selfies som framhäver en person eller grupp, är mindre användbar för personer som försöker bestämma vart de ska åka.
Stilistiska justeringar
  • Skapa enkel media. Minimal stilistisk justering, till exempel att korrigera rotation eller förbättra ljuset, kan vara till hjälp. På 360-gradersfoton kan du skydda människors integritet genom att lägga in oskärpa på ansikten och registreringsskyltar. Undvik överdrivet mörka eller roterade bilder. Undvik att lägga till element som kantlinjer, text eller collagebilder.
  • Skapa realistisk media. Det är okej att använda filter förutsatt att platsen ändå avbildas tydlig och korrekt. Undvik kraftiga filter.
  • Hög upplösning är bäst. Bilder med hög upplösning hjälper andra att se hur en plats ser ut. Undvik suddiga eller oskarpa bilder.
  • Stabila videor är mest användbara. Undvik skakiga, oskarpa eller förvrängda videor.
Överlagring av text och bilder
  • Se till att överlagrat innehåll är relevant. Kampanjinnehåll ska vara relevant för platsen som median avbildar. Annat överlagrat innehåll kanske inte hjälper människor som använder Maps.
  • På 360-gradersfoton ska du bara lägga till överlagrat innehåll på den översta eller nedersta fjärdedelen av den ekvirektangulära bilden.
  • För andra medier bör du undvika distraherande eller olämpligt överlagrat innehåll.
360-gradersfoton
  • 360-gradersfoton täcker in 360 grader utan avbrott i horisontlinjen. Bilderna behöver inte sträcka sig hela vägen uppifrån och ned. Mindre mellanrum eller luckor mellan den övre och nedre kanten samt mindre sammanfogningsfel är godtagbara.
  • Den bästa upplösningen för 360-gradersfoton är minst 4K (en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar eller mer).
  • Skapa länkar mellan punkter i närheten när du sammanfogar 360-gradersfoton. Om du skapar länkar någon annanstans kan det vara förvirrande för den som tittar på dina sammanfogade 360-gradersfoton för första gången.
  • Maps kan ändra kopplingarna för att förbättra tittarupplevelsen. När flera 360-gradersfoton publiceras i ett område kan kopplingen mellan dem genereras automatiskt. För att säkerställa en realistisk och sammanhängande tittarupplevelse kan vi justera, ta bort eller skapa nya kopplingar samt justera placeringen och riktningen på dina 360-gradersfoton.
  • Placera nålar/punkter korrekt när du publicerar flera 360-gradersfoton i ett område. Det kan vara distraherande för andra om du använder nålar/punkter i närheten eller den resulterande kartvisualiseringen med den blå linjen för att skriva eller rita på kartan.

Läs igenom riktlinjerna för förbjudet och begränsat innehåll och policyn för användargenererat innehåll i Maps för information i samband med borttagning på grund av policyöverträdelser.