Mapsin käyttäjien luomaa sisältöä koskeva käytäntö

Googlen tavoitteena on auttaa sinua tutustumaan maailmaan. Palveluissamme olevan käyttäjien luoman sisällön tarkoituksena on parantaa käyttökokemustasi ja auttaa sinua löytämään eri puolilla maailmaa sijaitsevia paikkoja ja tutustumaan niihin. Pyrimme aina varmistamaan, että käyttäjien julkaisema sisältö on hyödyllistä ja kuvaa todellista maailmaa.

Jos lisäät sisältöä Mapsiin, sinusta voi tulla Local Guide ‐opas. Tällöin saat Local Guide ‐oppaan asemasta kertovan merkin tai kuvakkeen, voit ansaita pisteitä ja sinut sijoitetaan tietylle tasolle sen perusteella, kuinka paljon sisältöä olet lisännyt. Saatat saada etuja ja tapahtumakutsuja. Jos haluat tehdä muutoksia tai poistua Local Guides ‐ohjelmasta, tutustu Oma tili ‐artikkeliin. Lisätietoa Local Guides ‐ohjelmasta on Local Guides ‐ohjelman käyttöehdoissa.

Mapsin käyttäjien luomaa sisältöä koskevien Googlen sisältökäytäntöjen tarkoituksena on varmistaa, että sisältöä katsovat käyttäjät saavat positiivisen kokemuksen ja että Mapsin sisältö on reilua ja rehellistä. Suurin osa päivittäin lisätyistä miljoonista sisällöistä on aitoa ja paikkansapitävää, mutta toisinaan lisätty sisältö on käytäntöjen vastaista. Etsimme tällaisen sisällön ihmisvoimin ja koneoppimisalgoritmien avulla ja estämme muita löytämästä sitä. Tässä käytännössä kerrotaan, miten voit julkaista käyttäjien luomaa sisältöä Mapsissa ja miten käsittelemme sopimatonta tai käytäntöjen vastaista sisältöä.

Postausten ja muokkausten on esimerkiksi perustuttava todellisiin kokemuksiin ja tietoihin. Tarkoituksellisesti valheellinen sisältö, kopioidut tai varastetut valokuvat, epäolennaiset arvostelut, halventava kielenkäyttö, hyökkäykset muita kohtaan ja tarpeeton tai virheellinen sisältö rikkovat käytäntöjämme. Lisäksi poistamme yleensä koko postauksen (esim. valokuvapostauksen, johon on liitetty tekstiarvostelu), jos yksikin sen osa on käytäntöjen vastainen. Lisätietoa sallitusta ja kielletystä sisällöstä on artikkelissa Kielletty ja rajoitettu sisältö. Jos löydät subjektiivista sisältöä, kuten arvosteluja, mediasisältöjä tai paikkaa koskevia kysymyksiä tai vastauksia, tai profiileja, joiden uskot olevan käytäntöjemme tai lain vastaisia, tutustu sopimattomasta sisällöstä ilmoittamista ja sisällön korjaamista koskeviin käytäntöihin ja sopimattomista käyttäjäprofiileista ilmoittamista koskeviin käytäntöihin ja seuraa niissä olevia ohjeita.

Jos ehdotetut muokkaukset on sijoitettu kartalle virheellisesti tai ne liittyvät väärään paikkaan, muokkaukset saatetaan hylätä. Voit seurata muokkaustasi tarkistamalla paikan kartalta. Koska meillä on muita lähteitä, jotka voivat korvata hyväksytyt muokkaukset ja valitukset, muokkaukset eivät välttämättä näy. Jos olet paikan omistaja, katso ohjeet Yritysprofiilin lisäämiseen tai sen omistajaksi ilmoittautumiseen Googlessa. Jos huomaat Google Mapsissa harhaanjohtavaa tietoa tai vilpillistä toimintaa, joka liittyy julkisesti saatavilla oleviin faktatietoihin, voit muokata niitä. Lue lisää yritystietojen muokkaamisesta Google Mapsissa. Jos paikan todetaan rikkovan aiemmin mainittuja käytäntöjä tai yrityksen ja paikan hyväksyttävyyttä koskevaa käytäntöä, paikka ja sen tiedot voidaan poistaa Google Mapsista ja niiden uudelleenjulkaiseminen voidaan estää.

Koneoppimisalgoritmimme etsivät käytäntöjen vastaista sisältöä tarkastamalla, onko käyttäjän lisäämässä sisällössä merkkejä epäilyttävästä käyttäjätoiminnasta. Automaattiset mallit poistavat käytäntöjen vastaisen sisällön tai lähettävät sen koulutettujen tarkastajien ja analyytikoiden tarkastettavaksi, jos sisällön arvioiminen on vaikeaa pelkkien algoritmien avulla. Poistamme sisällön, jos se on käytäntöjemme tai käyttöehtojemme vastaista tai jos meillä on laillinen velvollisuus sisällön poistamiseen.

Suojaamme käyttäjiä sopimattomalta sisällöltä myös monilla muilla työkaluilla. Voimme esimerkiksi jäädyttää käyttäjien luoman sisällön tiettyjen paikkojen, maantieteellisten alueiden ja paikkakategorioiden osalta. Teemme näin esimerkiksi siinä tapauksessa, että käytäntöjen vastaisen sisällön määrä kasvaa äkillisesti tai jos ennakoimme, että toimet ovat tarpeellisia käytäntöjen vastaisen sisällön ehkäisemiseksi. Voimme myös rajoittaa pääsyä ominaisuuksiin tai jäädyttää käytäntöjä rikkovat Google-tilit. Sisällön poistamisen, muokkausten hylkäämisen tai ominaisuuteen liittyvien pääsyoikeuksien rajoittamisen yhteydessä saatetaan estää ladatun sisällön näkyminen muille käyttäjille. Poistamme käyttäjien luoman sisällön ja jäädytämme Google-tilit maailmanlaajuisesti. Jos sisältösi poistetaan sääntöjen vastaisuuden takia, se poistetaan maailmanlaajuisesti. Jos pääsyä Mapsin ominaisuuksiin tai sisällön lisäämistä niihin rajoitetaan Google-tililläsi, et voi käyttää kyseisiä ominaisuuksia missään päin maailmaa.

Tarkista käytännöt aika ajoin, sillä saatamme päivittää niitä.