Maps-beleid voor content van gebruikers

Google biedt je mogelijkheden om de wereld om je heen te ontdekken. Content van gebruikers (UGC) voor onze services is bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren en zodat je voorbeelden van plaatsen in de buurt of van over de hele wereld kunt vinden en verkennen. We werken er hard aan om te zorgen dat content die door onze gebruikers is gepubliceerd, nuttig is en de echte wereld weerspiegelt.

Als je bijdraagt aan Maps, kun je als een Local Guide worden beschouwd. Als Local Guide word je aangeduid met een badge of icoon, verdien je punten en krijg je een bepaald niveau toegekend op basis van de hoeveelheid content die je bijdraagt. Je krijgt misschien uitnodigingen voor speciale voordelen en evenementen. Ga naar Mijn account om wijzigingen aan te brengen, bijvoorbeeld als je wilt stoppen met het Local Guides-programma. Neem de Algemene Voorwaarden van het Local Guides-programma door voor meer informatie over dit programma.

Het beleid van Google voor content van gebruikers (UGC) op Maps is bedoeld om aan de ene kant te zorgen dat iedereen die UGC bekijkt, een positieve gebruikerservaring heeft en aan de andere kant de eerlijkheid en betrouwbaarheid van Maps te garanderen. Hoewel de meeste van de miljoenen dagelijkse bijdragen authentiek en nauwkeurig zijn, krijgen we soms content die ons beleid schendt. We gebruiken een combinatie van menselijke reviewers en machinelearning-algoritmen om zulke content te vinden en te voorkomen dat anderen deze tegenkomen. In dit beleid staan de criteria voor de publicatie van content van gebruikers (UGC) op Maps en hoe we omgaan met ongepaste content of content die het beleid schendt.

Posts of bewerkingen moeten bijvoorbeeld zijn gebaseerd op echte ervaringen en informatie. Opzettelijk valse content, gekopieerde of gestolen foto's, niet-relevante reviews, lasterlijk taalgebruik, persoonlijke aanvallen en overbodige of onjuiste content zijn allemaal in strijd met ons beleid. Over het algemeen verwijderen we de hele post (bijvoorbeeld een fotopost met een tekstreview erbij), zelfs als maar een deel van de post in strijd is met het beleid. Ga naar Verboden en beperkte content voor meer informatie over wat wel en niet is toegestaan. Als je subjectieve content tegenkomt, zoals reviews, media, vragen of antwoorden over plaatsen, of profielen die volgens jou ons beleid of de wet schenden, ga je naar het beleid Ongepaste content melden en corrigeren en het beleid Ongepaste gebruikersprofielen melden om actie te ondernemen.

Als voorgestelde bewerkingen onjuist op de kaart zijn geplaatst of onjuist aan een plaats zijn gekoppeld, kan de bijdrage worden geweigerd. Als je je bewerking wilt volgen, check je de plaats op de kaart. Omdat we andere bronnen hebben die goedgekeurde bewerkingen en bezwaren kunnen overschrijven, worden bewerkingen misschien niet getoond. Als je de eigenaar van een plaats bent, kun je meer informatie vinden over hoe je je bedrijfsprofiel op Google toevoegt of claimt. Als je misleidende informatie of frauduleuze activiteit tegenkomt op Google Maps voor openbaar beschikbare feitelijke informatie, kun je deze bewerken. Meer informatie over hoe je bedrijfsinformatie in Google Maps bewerkt Als wordt vastgesteld dat de plaats het eerder genoemde beleid of de Deelnamevereisten voor bedrijven en plaatsen schendt, kunnen de plaats en de bijbehorende informatie uit Google Maps worden verwijderd en worden beschouwd als niet geschikt om opnieuw te worden gepubliceerd.

Onze machinelearning-algoritmen scannen bijdragen op signalen van verdachte gebruikersactiviteit om content te vinden die het beleid schendt. De content die in strijd is met het beleid, wordt verwijderd door onze geautomatiseerde modellen of wordt gemarkeerd voor een verdere beoordeling door getrainde operators en analisten. Deze voeren contentevaluaties uit die algoritmen zelf waarschijnlijk niet goed kunnen uitvoeren. We verwijderen content omdat deze in strijd is met ons beleid of onze Servicevoorwaarden, of om aan wettelijke verplichtingen te voldoen.

We passen veel andere maatregelen toe om te voorkomen dat gebruikers ongepaste content vinden. Zo schorten we content van gebruikers (UGC) op voor specifieke plaatsen, geografische gebieden en plaatscategorieën. We kunnen deze maatregelen reactief toepassen om te voorkomen dat er een sterke toename optreedt in de hoeveelheid content die in strijd is met ons beleid. Ze kunnen ook proactief worden toegepast als wij denken dat dit nodig is om te voorkomen dat er content wordt geplaatst die in strijd is met ons beleid. We kunnen ook de toegang tot functies beperken of Google-accounts opschorten die ons beleid schenden. Als we content van gebruikers verwijderen, hun bewerkingen afwijzen of hun toegang tot functies beperken, kan dit ook betekenen dat de door hen geüploade content niet aan andere gebruikers wordt getoond. We verwijderen content van gebruikers (UGC) en schorten Google-accounts wereldwijd en voor onbepaalde tijd op. Als je content wordt verwijderd omdat deze in strijd is met onze richtlijnen, wordt deze wereldwijd en voor onbepaalde tijd verwijderd. Als je met je Google-account geen toegang hebt tot Maps-functies of geen content kunt bijdragen, kun je die functies wereldwijd niet gebruiken.

We updaten ons beleid regelmatig, dus kom af en toe terug.