Sopimattomasta sisällöstä ilmoittaminen tai sisällön korjaaminen

Käytäntöjemme vastainen sisältö voidaan poistaa Mapsissa näkyvistä listauksista. Katso alta, miten voit tehdä ilmoituksen sopimattomasta sisällöstä tai korjata omaa sisältöäsi, josta on tehty ilmoitus tai joka on poistettu.

Tärkeää: Ilmoita vain sellaisesta sisällöstä, joka on Googlen käytäntöjen vastaista. Älä tee ilmoitusta vain siksi, ettet pidä sisällöstä, jos se on kuitenkin paikkansapitävää ja relevanttia. Tutustu ennen ilmoituksen tekemistä tähän käytäntöön.

Sopimattomista arvosteluista ilmoittaminen
  1. Mene Google Mapsiin.
  2. Etsi yritystä sen nimellä tai osoitteella.
  3. Valitse yritys hakutuloksista.
  4. Vieritä vasemmalla olevaa paneelia ja siirry Arvostelujen yhteenveto ‑kohtaan.
  5. Klikkaa arvostelujen keskiarvon alla näkyvää arvostelujen määrää.
  6. Vieritä haluamasi arvostelun kohdalle.
  7. Klikkaa valikkoa Three-dot menu vertical ja sitten Tee ilmoitus .
  8. Täytä näkyviin tuleva lomake.
  9. Klikkaa Lähetä.

Vinkki: Lue lisää arvostelujen poistamisesta Google Yritysprofiilista.

Poistetun arvostelun korjaaminen

Jos kirjoittamasi arvostelu on poistettu, voit ehkä korjata asian itse. Muokkaa arvostelua niin, että se on Googlen arvostelukäytäntöjen mukainen. Tämä voi edellyttää esimerkiksi puhelinnumeron tai URL-osoitteen poistamista.

Google käyttää koneoppimisalgoritmeja sellaisten arvostelujen poistamiseen, jotka ovat todennäköisesti käytäntöjen vastaisia. Sen seurauksena hyväksyttäviä arvosteluja saatetaan joskus poistaa tahattomasti.

Sopimattomista kuvista ja videoista ilmoittaminen
Jos jokin kuva tai video pitäisi mielestäsi poistaa Mapsista, voit ilmoittaa siitä tietokoneella tai mobiililaitteella.

Tietokone

Näin teet ilmoituksen tietokoneella:
  1. Mene Google Mapsiin.
  2. Hae yritystä ja valitse se hakutuloksista.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta paneelista mitä tahansa kuvaa tai videota. Jos niitä on paljon, vieritä paneelia, kunnes näet haluamasi kuvan tai videon.
  4. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta valikkoa Three-dot menu vertical ja sitten Ilmoita ongelmasta
    • Vinkki Jos näet oikeassa yläkulmassa ilmoituskuvakkeen , klikkaa sitä.
  5. Täytä näkyviin tuleva lomake.
  6. Klikkaa Lähetä.

Mobiililaite

Näin teet ilmoituksen Google Maps ‑sovelluksessa:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus.
  2. Hae yritystä ja valitse se hakutuloksista.
  3. Pyyhkäise oikealle, kunnes näet haluamasi kuvan tai videon.
  4. Napauta kuvaa tai videota ja sitten Tee ilmoitus oikeasta alakulmasta.
  5. Täytä näkyviin tuleva lomake.
  6. Napauta Lähetä.
Sopimattomista kysymyksistä tai vastauksista ilmoittaminen
  1. Napauta kysymyksen tai vastauksen vierestä Lisää Three-dot menu vertical.
  2. Napauta Tee ilmoitus kysymyksestä tai Tee ilmoitus vastauksesta.