Rapportér og korriger upassende innhold

Vi kan fjerne innhold som ikke er i tråd med retningslinjene våre, fra oppføringer på Maps. Hvis du vil rapportere upassende innhold du har funnet i en oppføring, eller korrigere ditt eget innhold som er rapportert eller fjernet, kan du følge veiledningen nedenfor.

Viktig: Du må bare rapportere innhold som er i strid med Googles retningslinjer. Ikke rapportér innhold bare fordi du misliker det, hvis det er relevant og faktamessig riktig. Les retningslinjene før du rapporterer innhold.

Rapportér upassende anmeldelser
  1. Gå til Google Maps.
  2. Søk etter en bedrift med navn eller adresse.
  3. Velg bedriften fra søkeresultatene.
  4. Rull ned til du finner «Sammendrag av omtaler» i panelet til venstre.
  5. Klikk på [antall] anmeldelser under den gjennomsnittlige vurderingen.
  6. Rull ned til anmeldelsen du vil rapportere.
  7. Klikk på menyen Three-dot menu vertical og så Rapportér .
  8. Fyll ut skjemaet i vinduet som åpnes.
  9. Klikk på Send inn.

Tips: Finn ut mer om hvordan du kan fjerne anmeldelser fra bedriftsprofilen din på Google.

Korriger anmeldelser som er fjernet

Hvis en anmeldelse du har skrevet, er fjernet, kan det hende du kan korrigere dette på egen hånd. Endre anmeldelsen din slik at den er i tråd med Googles retningslinjer for anmeldelser. Du kan for eksempel fjerne en nettadresse eller et telefonnummer fra anmeldelsen.

Google bruker maskinlæringsalgoritmer for å fjerne anmeldelser som trolig er i strid med retningslinjene, og noen ganger blir legitime anmeldelser utilsiktet fjernet.

Rapportér upassende bilder og videoer
Du kan rapportere bilder og videoer du mener bør fjernes, på en datamaskin eller en mobilenhet.

Datamaskin

Slik rapporterer du bilder eller videoer du mener bør fjernes fra Maps, på en datamaskin:
  1. Gå til Google Maps.
  2. Søk etter den aktuelle bedriften, eller velg den fra søkeresultatene.
  3. Klikk på et bilde eller en video i panelet til venstre. Hvis det er flere bilder eller videoer der, kan du rulle nedover til du ser bildet eller videoen du vil rapportere.
  4. Øverst til venstre klikker du på menyen Three-dot menu vertical og så Rapportér et problem
    • Tips: Hvis du ser «Rapportér»  øverst til høyre, kan du klikke på ikonet for å rapportere bildet.
  5. Fyll ut skjemaet i vinduet som åpnes.
  6. Klikk på Send inn.

Mobil

Slik rapporterer du bilder eller videoer du mener bør fjernes fra Maps, via Google Maps-appen:

1. Åpne Google Maps-appen.
  2. Søk etter den aktuelle bedriften, eller velg den fra søkeresultatene.
  3. Sveip til høyre til du ser bildet eller videoen du vil rapportere.
  4. Trykk på bildet eller videoen og så Rapportér  nederst til høyre.
  5. Fyll ut skjemaet i vinduet som åpnes.
  6. Trykk på Send inn.
Rapportér upassende spørsmål eller svar
  1. Trykk på Mer Three-dot menu vertical ved siden av det aktuelle spørsmålet eller svaret.
  2. Trykk på Rapportér spørsmålet eller Rapportér svaret.