Ongepaste gebruikersprofielen melden

Contentrichtlijnen voor gebruikersprofielen

Alle gebruikersprofielen moeten voldoen aan het contentbeleid van Google Maps. Dit geldt ook voor de profielnaam, profielfoto, eventuele beschrijvingen in het profiel en content die door dat profiel is gepost. Profielnamen, foto's of beschrijvingen met content die het beleid schendt, kunnen worden verwijderd, beperkt of uitgezet. Gebruikers die ons contentbeleid schenden, kunnen te maken krijgen met beperkingen voor toegang tot functies op het Google Maps-platform.

Ons beleid voor gegevens in Over mij is overal binnen Google van toepassing op profielnamen, foto's en bijbehorende beschrijvingen, naast het beleid waarnaar in dit artikel wordt verwezen.

Neem even de tijd om ons contentbeleid door te nemen. Houd rekening met het volgende beleid als je een profiel maakt:

• Aanstootgevende content: Maak geen profielnamen, foto's of beschrijvingen die aanstootgevende content bevatten.
  • Persoonlijke informatie: Maak geen profielnamen, foto's of beschrijvingen die contactgegevens bevatten van jezelf of van anderen. Het is toegestaan om je volledige naam te gebruiken als de weergavenaam voor je profiel. Voor verkopers met bedrijfsvermeldingen op de kaart kunnen enkele uitzonderingen gelden.
  • Valse betrokkenheid en/of verkeerde voorstelling: Gebruik je gebruikersprofiel niet voor leugenachtig of misleidend gedrag.
  • Nabootsing van identiteit: Maak geen profielnamen of foto's die zijn bedoeld om personen, groepen of organisaties na te bootsen waarvoor u dit niet mag doen. Hoewel gebruikers pseudoniemen mogen gebruiken in hun gebruikersnaam, is nabootsing van identiteit verboden.
  • Obscene content en grof taalgebruik: Maak geen profielnamen of foto's die obscene content of grof taalgebruik bevatten.
  • Seksueel expliciete content of content voor volwassenen: Maak geen profielnamen of foto's met content voor volwassenen of seksueel expliciete content.
  • Illegale content en/of goederen met beperkingen: Maak geen profielnamen of profielfoto's die verwijzen naar of die zijn bedoeld om te worden gebruikt voor illegale activiteiten. Het is ook niet toegestaan om je profiel voor deze doeleinden te gebruiken. Voorbeelden van illegale activiteiten zijn de aankoop, verkoop of verhandeling van illegale goederen of services, of goederen of services waarvoor beperkingen gelden. Voor verkopers met bedrijfsvermeldingen in Google Maps kunnen enkele uitzonderingen gelden voor gereguleerde of goederen en services waarvoor beperkingen gelden.

Profielen van gebruikers die onjuiste informatie bijdragen, aanstootgevende content uploaden of ander misbruikend gedrag vertonen dat het contentbeleid van Google schendt, kunnen ter beoordeling worden gemeld. Volg de instructies hieronder om gebruikersprofielen te melden die content op Google Maps bijdragen die het beleid schendt.

Belangrijk: Meld alleen profielen van gebruikers die content bijdragen die het beleid van Google schendt. Meld geen profielen van gebruikers die content bijdragen die jou niet bevalt, maar die wel feitelijk juist en relevant is. Lees het beleid voordat je gebruikersprofielen meldt.

Wees geduldig. Het kan enkele dagen duren voordat een profiel wordt beoordeeld.

Ongepaste gebruikersprofielen melden
Je kunt profielen van gebruikers die content bijdragen die het beleid schendt, op een mobiel apparaat melden voor verwijdering van Maps.

Android

Zo meld je een gebruikersprofiel met de Android-app van Google Maps:

1. Open de Android-app van Google Maps.
  2. Zoek een bijdrage van het profiel dat je wilt melden.
  3. Tik op de gebruikersnaam van het profiel.
  4. Tik op Meer Three-dot menu vertical en dan Profiel melden.

iOS

Zo meld je een gebruikersprofiel met de iOS-app van Google Maps:

1. Open de iOS-app van Google Maps.
  2. Zoek een bijdrage van het profiel dat je wilt melden.
  3. Tik op de gebruikersnaam van het profiel.
  4. Tik op Meer Three-dot menu vertical en dan Melden.