Rapportér upassende brukerprofiler

Retningslinjer for innhold i brukerprofiler

Alle brukerprofiler må være i tråd med retningslinjene for innhold på Google Maps. Dette omfatter profilnavnet og -bildet, alle beskrivelser forbundet med profilen samt innhold som er lagt ut via den aktuelle profilen. Profilnavn, bilder og beskrivelser som har innhold som bryter retningslinjene, kan bli fjernet, begrenset eller deaktivert. Brukere som bryter retningslinjene for innhold, kan få begrenset funksjonstilgang på Google Maps-plattformen.

Merk deg at retningslinjene for «Om meg»-informasjon, som omfatter alle Google-produkter, gjelder for profilnavn, bilder og tilhørende beskrivelser, og disse er også underlagt retningslinjene det vises til i denne artikkelen.

Sett av litt tid til å gjøre deg kjent med retningslinjene for innhold. Her er noen retningslinjer du bør ha i bakhodet når du skal lage en profil:

• Støtende innhold: Ikke bruk profilnavn, bilder eller beskrivelser som har støtende innhold.
  • Personopplysninger: Ikke bruk profilnavn, bilder eller beskrivelser som inneholder kontaktinformasjon – verken din egen eller andres. Men hvis du vil bruke det fulle navnet ditt som visningsnavnet i profilen din, kan du gjøre det. Selgere med bedriftsoppføringer på kartet kan også gis visse unntak.
  • Falske engasjementsberegninger og/eller feilaktig fremstilling: Ikke bruk brukerprofilen din til å ta del i uærlig eller villedende atferd.
  • Falsk identitet: Ikke bruk profilnavn eller -bilder der hensikten er å utgi deg for å være grupper, enkeltpersoner eller organisasjoner som ikke har gitt deg tillatelse til å gjøre dette. Det er riktignok lov til å bruke pseudonymer i brukernavn, men falske identiteter er forbudt.
  • Usømmelig og stygt språk: Ikke bruk profilnavn eller bilder som har stygt eller usømmelig språk.
  • Seksuelt eksplisitt innhold eller innhold som er uegnet for mindreårige: Ikke bruk profilnavn eller bilder som er av en seksuell art eller er seksuelt eksplisitte.
  • Ulovlig innhold og/eller varer underlagt begrensninger: Ikke bruk profilnavn eller bilder – og ikke bruk profilen på en måte – som inneholder referanser til eller er ment å brukes til ulovlige aktiviteter eller kjøp, salg eller omsetning av ulovlige eller begrensede varer og tjenester. Selgere med bedriftsoppføringer på Google Maps kan gis visse unntak for regulerte eller begrensede varer og tjenester.

Profiler til brukere som kommer med falsk informasjon, laster opp støtende innhold eller utfører andre støtende handlinger som er i strid med Googles retningslinjer for innhold, kan rapporteres for gjennomgang. Følg instruksjonene nedenfor når du skal rapportere brukerprofiler som legger ut innhold på Google Maps som er i strid med retningslinjene.

Viktig: Du må bare rapportere brukerprofiler som legger ut innhold som er i strid med Googles retningslinjer. Ikke rapporter brukere som legger ut innhold du ikke liker, hvis det er relevant og faktamessig riktig. Les retningslinjene før du rapporterer brukerprofiler.

Vær tålmodig. Det kan ta flere dager før vi rekker å evaluere profiler.

Rapportér upassende brukerprofiler
Du kan bruke en mobilenhet for å rapportere brukerprofiler som legger ut innhold som er i strid med retningslinjene og bør fjernes fra Maps.

Android

Slik rapporterer du brukerprofiler med Google Maps-appen for Android:

1. Åpne Google Maps-appen for Android.
  2. Finn et bidrag fra profilen du vil rapportere.
  3. Trykk på brukernavnet til profilen.
  4. Trykk på Mer Three-dot menu vertical og så Rapportér profilen.

iOS

Slik rapporterer du brukerprofiler med Google Maps-appen for iOS:

1. Åpne Google Maps-appen for iOS.
  2. Finn et bidrag fra profilen du vil rapportere.
  3. Trykk på brukernavnet til profilen.
  4. Trykk på Mer Three-dot menu vertical og så Rapportér.